ΧΑΝΤΜΠΟΛ

«Κλείδωσε» την πρωτιά ο Ολυμπιακός

Μετά τη νίκη επί του Φίλιππου Βέροιας εξασφάλισε πως θα μπει στα πλέι οφ με το πλεονέκτημα έδρας
«Κλείδωσε» την πρωτιά ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε… Ο Ολυμπιακός θα μπει στα πλέι οφ της Α1 χάντμπολ ανδρών με πλεονέκτημα έδρας όπως όλα δείχνουν.

Από τη στιγμή που επικράτησε με 32-19 του Φίλιππου Βέροιας στου Ρέντη, σκαρφάλωσε πρώτος. Και για να πέσει από την κορυφή, θα πρέπει να αυτοκτονήσει. Χρειάζεται, δηλαδή, να χάσει την τελευταία αγωνιστική από τον Άρη Νίκαιας, ο οποίος προετοιμάζεται για τα πλέι άουτ.

Η ομάδα του Γ. Ζαραβίνα έκανε την δουλειά να φαίνεται εύκολη χθες και πλέον το Σάββατο αναμένεται να κλειδώσει την πρωτιά. Από την άλλη, ο Φίλιππος Βέροιας πρέπει να προετοιμαστεί για τα πλέι άουτ, όπου θέλει να διατηρήσει το πλεονέκτημα έδρας απέναντι στον Άρη Νικαίας. Η ομάδα της Βέροιας φιλοξενεί την ΑΕΚ που έχει κίνητρο για τη νίκη, αλλά είναι θετικό πως ο Άρης παίζει με τον Ολυμπιακό, που επίσης θέλει τη νίκη.

Αν όλα κυλήσουν φυσιολογικά, θα παίξει με πλεονέκτημα στα πλέι άουτ με την ομάδα της Νίκαιας, με στόχο την οριστική παραμονή στη κατηγορία. Ο χαμένος θα παίξει με τον νικητή από το ζευγάρι ΧΑΝΘ – Φοίβος για την παραμονή. Ο χαμένος από το δεύτερο ζευγάρι, υποβιβάζεται αυτόματα.
Στο δεύτερο από τα τρία ματς της ημέρας, ο Διομήδης πέτυχε σημαντική νίκη επί της ΧΑΝΘ με 32-23 και ελπίζει ακόμη στο να αποφύγει την όγδοη θέση.

Η Πυλαία πήρε το δίποντο στην έδρα του Φοίβου, με σκορ 21-26, πιάνοντας την Δράμα στην έκτη θέση της βαθμολογίας, μία αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας στην Handball Premier.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡ. 32-19

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κρητικός 2, Τζηράς 9, Καραμπουρνιώτης 3, Μούγιτς 8, Ρέινα 1, Κανδύλας 1, Μπούμπαλο 2, Κόντης 3, Λιάπης 1, Τσίλης 2.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ: Παντελίδης 1, Τάσκοβιτς 1, Κωστακίδης 3, Αποστολίδης 1, Φιλόσογλου 5, Παπαδόπουλος 8.

ΧΑΝΘ- ΔΙΟΜΗΔΗΣ 23-32

ΧΑΝΘ: Τσιρογιάννης 4, Σαρηγιαννίδης 1, Τσαγκαράκης 2, Βασιάδης 2, Στίγγας 3, Παπαβασίλης 5, Κύρτσιος 1, Μπαϊρλής 3, Γιαννακόπουλος 2.

ΔΙΟΜΗΔΗΣ: Τσάτσας 5, Ρουσόπουλος 2, Παπαντωνόπουλος, Τσιγαρίδας 4, Γιαννόπουλος 6, Χαραλαμπίδης 1, Αργυρού 2, Τότος 3, Χαντέλης 9.

ΦΟΙΒΟΣ – ΠΥΛΑΙΑ 21-26

ΦΟΙΒΟΣ: Ζέλιτς 6, Δέσπος 2, Σιγγιρίδης 2, Αθανασιάδης 1, Δεληζάνος 2, Πατσιάς 1, Μέτσης 2, Μπόσκος 2, Πατραμάνης 2, Μανωλούδης 1.

ΠΥΛΑΙΑ: Μάτοβιτς 5, Ανανιάδης 2, Τσαναξίδης 3, Αντωνιάδης 1, Καλομοίρος 7, Ελέτα 2, Κουκμίσης 1, Καβουσανάκης 2, Αποστολίδης 3.

Η βαθμολογία

Ολυμπιακός 39, ΑΕΚ 38, ΠΑΟΚ 34, Αερωπός 24, ΑΣΕ Δούκα 24, Δράμα 20, Πυλαία 20, Διομήδης 19, Φίλιππος Β. 11, Αρης Ν. 10, ΧΑΝΘ 6, Φοίβος 5.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Κλείδωσε» την πρωτιά ο Ολυμπιακός», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Ευθυμιάδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.