fbpx
Connect with us

Μεσσηνία

Ανάλυση: Οι “μάχες” του Σαββατοκύριακου σε Α’ Μεσσηνίας

Ανάλυση: Οι “μάχες” του Σαββατοκύριακου σε Α’ Μεσσηνίας

Με τα παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής.

Η “αυλαία” ανοίγει σήμερα στις 3 το μεσημέρι στο γήπεδο της Σπερχογείας, εκεί όπου ο Πανθουριακός θα υποδεχτεί τον πρωτοπόρο και αήττητο Απόλλωνα Καλαμάτας. Εκτός έδρας αγωνίζεται την Κυριακή και το Διαβολίτσι, που συγκατοικεί με τον Απόλλωνα, στο ρετιρέ της βαθμολογίας.

Ο ΑΟΔ θα φιλοξενηθεί από τον.. προηγούμενο αντίπαλο του Απόλλωνα, τον Εθνικό Μελιγαλά, ο οποίος έκοψε βαθμούς από τους πρωτοπόρους και έδωσε την ευκαιρία στο Διαβολίτσι να ανέβει στην κορυφή.

Ο τρίτος της βαθμολογίας Τσικλητήρας Πύλου θα μεταβεί στην Καλαμάτα για να αντιμετωπίσει την ουραγό Ομόνοια, ενώ η 4η Εράνη (ισοβαθμεί με τον Πανθουριακό) θα παίξει στα Φιλιατρά με τον Ολυμπιακό Ανάληψης.

Στους Γαργαλιάνους θα αναμετρηθούν ο Τέλλος Αγρας με την Ανδρούσα και στον Κορδία η Αβία με τη Μάνη. Το ματς της Κυπαρισσίας με τη Σπερχογεία αναβλήθηκε λόγω του πένθους στη Κυπαρισσία για το χαμό τριών 15χρονων σε τροχαίο στην Τερψιθέα. Θυμίζουμε, ότι την περασμένη αγωνιστική είχε αναβληθεί το Ανδρούσα – Εράνη λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και για τον ίδιο λόγο διεκόπη στο 82’ και ενώ το σκορ ήταν 2-1 υπέρ των γηπεδούχων, ο αγώνας Ολυμπιακός Καλαμάτας – Α.Ε. Αβίας. Οι “ερυθρόλευκοι” με τους Μανιάτες θα παίξουν την προσεχή Τετάρτη τα υπόλοιπα λεπτά αυτού του αγώνα, ενώ την ίδια μέρα θα γίνει και το ματς της Ανδρούσας με την Εράνη. Αυτή την αγωνιστική ο Ολυμπιακός θα πάρει στα χαρτιά τους 3 βαθμούς με τον Α.Ο. Φαραί.

Στο πρόγραμμα του διημέρου ξεχωρίζουν τα παιχνίδια των πρωτοπόρων, που έχουν υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Ο Πανθουριακός είναι άλλωστε ξεκούραστος, αφού προέρχεται από τη νίκη άνευ αγώνα με το Φαραί και ο Εθνικός θα παίξει με καλή ψυχολογία, έπειτα από την ισοπαλία με τον έτερο πρωτοπόρο. Ο Απόλλωνας μετρά δύο σερί ισοπαλίες και θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες για να μείνει στην κορυφή, ενώ το Διαβολίτσι θα ψάξει στο Μελιγαλά την πρώτη εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Τσικλητήρας τερμάτισε με τη Σπερχογεία το αρνητικό σερί που τον ήθελε χωρίς τρίποντο από τον Οκτώβριο και θα επιδιώξει να φύγει την Κυριακή από το “Γ. Λουκαρέας” με τους τρεις βαθμούς. Η Ομόνοια όμως βρίσκεται σε πολύ δύσκολη βαθμολογική θέση και θα τα δώσει όλα για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Η Εράνη θα παίξει για τρίτη σερί αγωνιστική ενώπιον του κοινού της και ευελπιστεί ότι αυτή τη φορά θα επικρατήσει του Ολυμπιακού Ανάληψης, που γνώρισε την ενός έδρας ήττα από την Κυπαρισσία το περασμένο Σάββατο.

Αμφίρροπη προμηνύεται η αναμέτρηση του Τέλλου Αγρα με την Ανδρούσα, με τις δύο ομάδες να έχουν δύο βαθμούς διαφορά στη βαθμολογία, αλλά την Ανδρούσα να έχει και ένα ματς λιγότερο. Οι φιλοξενούμενοι δεν έπαιξαν την Κυριακή, ενώ ο Αγρας έδωσε δύσκολο ματς με το Διαβολίτσι, όπου παρότι προηγήθηκε γνώρισε την ήττα. Στην έδρα του όμως είναι δυνατός και εκεί ποντάρει για να ανέβει στη βαθμολογία.

Τέλος στον Κορδία θα διεξαχθεί το Μανιάτικο ντέρμπι, με τυπικά γηπεδούχο την Αβία, καθώς το γήπεδο δεν είναι ακόμα έτοιμο και οι δύο ομάδες αναγκάζονται και φέτος να παίζουν στην Καλαμάτα.

Η Αβία έπαιξε… 82 λεπτά την 8η αγωνιστική με τον Ολυμπιακό και η Μάνη νίκησε σ’ έναν ακατάλληλο αγωνιστικό χώρο στο φινάλε την Ομόνοια και πήρε βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση. Η ΑΕΜ με αυτό το τρίποντο έφθασε τους 11 βαθμούς, ενώ η Αβία έχει 6 βαθμούς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων και οι διαιτητές έχουν ως εξής:

Σάββατο

Πανθουριακός- Απόλλωνας Καλαμάτας

Γήπεδο Σπερχογείας ‘’Πέτρος Γεωργανάς’’

Kουτσαναστάσης, Τσουκάλη, Τσίρμπας

Κυριακή

Εράνη Φιλιατρών-Ολυμπιακός Ανάληψης

Γήπεδο Φιλιατρών

Ρέκκας, Γάκης, Αντωνόπουλος

Ομόνοια- Τσικλητήρας Πύλου

Γήπεδο ‘’Γ. Λουκαρέας’’

Ζαρακοβίτης, Ρουμελιώτης, Σωτηρόπουλος

Τέλλος Άγρας- Ανδρούσα

Γήπεδο Γαργαλιάνων

Καυκάς, Τσίρμπας, Γιαννέτσος

A.Ε Αβίας – AE Μάνης

Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ

Σκόρδος, Τσουκάλη, Γαλακούτης

Εθνικός Μελιγαλά- Διαβολίτσι

Γήπεδο Μελιγαλά

Ψηλοπαναγιώτης, Τσοπανάκης, Κασκάνης

* Όλα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 3 μ.μ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 8 αγώνες)

1. Διαβολίτσι 14-3 18

-. Απόλλωνας Καλαμάτας 15-6 18

3. Τσικλητήρας Πύλου 12-6 15

4. Εράνη 9-6 13

-. Πανθουριακός 10-9 13

6. Εθνικός Μελιγαλά 12-7 12

-. Ανδρούσα 10-7 12

8. Σπερχογεία 10-13 11

-. Κυπαρισσία 7-12 11

-. Α.Ε. Μάνης 6-9 11

11. Τέλλος Αγρας 8-9 10

-. Ολυμπιακός Ανάληψης 6-13 10

13. Α.Ε Αβίας 7-11 6

14. Ολυμπιακός Καλαμάτας 6-8 5

15. Ομόνοια 5-18 3

* Ανδρούσα, Εράνη, Ολυμπιακός Καλαμάτας και Α.Ε. Αβίας έχουν ένα ματς λιγότερο.

* Ο Α.Ο. Φαραί έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

notosport.gr

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Μεσσηνία