fbpx
Connect with us

Γ΄ Εθνική

Η αγωνιστική “ακτινογραφία” του Διαγόρα, εν όψει Καλαμάτας…

Η αγωνιστική “ακτινογραφία” του Διαγόρα, εν όψει Καλαμάτας…
Αγωνιστική ακτινογράφιση του Διαγόρα Ρόδου...

O έμπειρος λοιπόν  Διαγόρας Ρόδου, είναι ο αντίπαλος της Μαύρης Θύελλας για την άνοδο στην FootballLeague,  ο Διαγόρας που τερμάτισε 2ος στον 6ο όμιλο, πίσω από μια άλλη ομάδα της Ρόδου, τον Ιάλυσο,  πανίσχυρος στο παρασκήνιο  και αυτός, όπως και ο Ιάλυσος,  της κατηγορίας. 

Ο Πέτρος Ρουντζιέρης – ήταν τεχνικός διευθυντής –  ο οποίος ανέλαβε την ομάδα στα τέλη Οκτώβρη, την 7η αγωνισιτκή, μετά την παραίτηση που υπέβαλε τότε ο Νίκος Παντέλης, ο Παντέλης που φέριε και την μεγάλη ευθύνη που τους ξέφυγε εξ αρχής  βαθμολογικά στον 6ο όμιλο ο Ιάλυσος, καθώς ο Διαγόρας ήταν το μεγάλο φοβορί από το καλοκαίρι για την άνοδο από τον 6ο όμιλο.

Στα μπαράζ ο Διαγόρας θα παραταχθεί κομπλέ, καθώς ο Γιάννης Μπουρλάκης  (πρώην του Πανηλειακού) ξεπέρασε τον τραυματισμό του και θα δώσει κανονικά “το παρών” με την Καλαμάτα., επιθετικά φέτος στηρίχθηκε στον Χρήστο Χατζησάββα, ο  25χρονος,  ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 13 τέρματα και από τους σταθερότερους σε απόδοση καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς.

Στην επίθεση ποντάρουν πολλά στον  31χρονο μεσοεπιθετικό απο την Γουινέα, Ελόνγκ Ντουαλά, με θητεία σε Κέρκυρα και Πλατανιά,

Πολύ καλοί είναι και οι δυο ακραίοι μέσοι, ο έμπειρος Φώτης Γεωργίου (33 ετ., περισσότερες απο 300 συμμ. στις Εθνικές κατηγορίες, 7 σεζόν στην Super League με Γιάννενα, Ατρόμητο, Καλλονή και Κέρκυρα) και ο νεαρός ΣπύροςΓλυνός ενώ μέλη της ομάδας είναι δυο πρώην του Αστέρα Αμαλιάδας, ο τερματοφύλακας Γιώργος Τσάμης με τον 33χρονο μπακ Τάσο Παγώνη,  τον μεγάλο βέβαια εμβληματικό αρχηγό του “γηραιού”, πέρυσι παίκτη θυμίζουμε του Αστέρα Αμαλιάδας, με τον οποίο τυπικά ανέβηκε στα μπαράζ στην Β’ Εθνική.

Τερματοφύλακας είναι ο σταθρός Σικαλιάς ενώ στο κέντρο της άμυνας βρίσκονται οι πολύπειροι Άγγελος Βέρτζος (στην Super League με Δόξα Δρ., Απόλλων Σμύρνης και Βέροια) και Στάθης Προβατίδης.

Στον χώρο του κέντρου οι αγωνίζονται οι Άγγελος Πινιώτης (23 ετ., 7 συμμετοχές πέρυσι με Πανιώνιο), ο 33χρονος ΓιώργοςΔήμας και οι Βασίλης Μπαξεβάνος, Γιάννης Καρπαθάκης.

Σε 24 αγώνες στον 6ο όμιλο ο Διαγόρας είχε 16 νίκες, 6 ισοπαλίες και 2 ήττες, ενώ πέτυχε 42 γκολ και δέχτηκε 9. Στην Ρόδο είχε ρεκόρ 9-2-1 με τέρματα 28-4 και εκτός έδρας 7-4-1 με τέρματα 14-5. Τερμάτισε 7 βαθμούς πίσω από την κορυφή και 14 μπροστά από τον τρίτο Παλληνιακό.

Τα ταξίδια στην Πελοπόννησο δεν του είναι άγνωστα καθώς φέτος αγωνίστηκε με τις ομάδες από την Ηλεία και Αχαϊα. Στις επτά συνολικά επισκέψεις του είχε 4 νίκες (0-2 τους Πανηλειακό, Αστέρα Αμαλ., Παναιγιάλειο, 1-2 τη Νίκη Τραγανού) και τρεις ισοπαλίες (1-1 στα Βραχνέϊκα, 1-1 με τον Πανμοβριακό, 0-0 στην Βάρδα).

Τέλος, όπως αναφέραμε και σε ρεπορτάζ προηγούμενα ρεπορτάζ μας στο sportstonoto.gr,  δυο μέρες κατέκτησε το Κύπελλο Δωδεκανήσων επικρατώντας 2-0 στον τελικό του Απόλλωνα Καλυθιών, ομάδα της Α’ κατηγορίας Ρόδου.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Γ΄ Εθνική