fbpx
Connect with us

Τοπικές Ενώσεις

Μπλεξίματα με την Εισαγγελία η ΕΠΣ Ζακύνθου

Μπλεξίματα με την Εισαγγελία η ΕΠΣ Ζακύνθου

Η εισαγγελία Ζακύνθου με έγγραφο της ζητά από την ΕΠΣ Ζακύνθου να παραδώσει στην Αστυνομία του νησιού όσα έγγραφα σχετίζονται με την υπόθεση των παράτυπων δελτίων όπως επίσης και για την πλαστογραφία και παραποίηση δημοσίου έγγραφου που αφορούσε ελληνοποίηση ποδοσφαιριστή. Η Επιτροπή Δεοντολογίας έχει αρχίσει και ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης και σε λίγο καιρό θα καλέσει να καταθέσουν όλοι όσοι εμπλέκονται. Δεν εχει παραλάβει κανένα επίσημο έγγραφο η ΕΠΣ Ζάκυνθου από την ΕΠΟ έτσι ώστε να ξεκινήσει τις διαδικασίες επικύρωσης των βαθμολογιών. Σίγουρα πρωταθλητής είναι ο Εθνικός Σκουλικάδου. Εκκρεμεί το θέμα της Β΄ κατηγορίας. Με κλήρωση θα αναδειχτεί ο νέος κυπελλούχος της ΕΠΣ Ζάκυνθου 2019-2020 

Πολλά είναι τα θέματα που έχουν συσσωρευτεί στην ΕΠΣ Ζάκυνθου μετά από την διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω του νέου Κορωνοϊου. “Ήταν που ήταν στραβό το κλίμα το έφαγε και ο γάιδαρος” λέει ο θυμόσοφος λαός μας. Και το κλίμα στην ΕΠΣ Ζακύνθου είχε χαλάσει από τον χειμώνα με την υπόθεση των παράτυπων δελτίων που με τις τότε “σεισμικές δονήσεις” να “ταρακουνούν τα θεμέλια” του ζακυνθινού ποδοσφαίρου και να γινόμαστε περίγελος ανά την Ελλάδα.

Ο νέος Κορωνοϊός άνοιξε και έκλεισε μια μικρή δίμηνη παρένθεση στην ποδοσφαιρική κοινωνία του νησιού. Τα προβλήματα όμως δεν λύθηκαν και με το που η ζωή επανήλθε κατά κάποιο τρόπο στα φυσιολογικά επίπεδα, ήλθαν στην επιφάνεια όλα τα φλέγοντα θέματα που ομολογουμένως είναι αρκετά και σημαντικά. Το θέμα των παράτυπων δελτίων όχι μόνο δεν έχει ξεχαστεί από τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αλλά έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις με την Επιτροπή Δεοντολογίας να έχει πάρει την σχετική δικογραφία από την Επιτροπή Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών και να “ξεψαχνίζει” την υπόθεση! Αυτό βέβαια το γνωρίζουν οι εμπλεκόμενες πλευρές πριν κορωνοϊού εποχής.

Όμως, αυτό  που έρχεται σαν είδηση πάνω, πάνω στον “αφρό” είναι ότι στην υπόθεση έχει εμπλακεί και ο εισαγγελέας Ζακύνθου ο οποίος ζητά από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Ζάκυνθου να παραδώσει στην αστυνομία ότι αποδεικτικό στοιχείο υπάρχει στην Ένωση στο Γαϊτάνι που αφορά την υπόθεση των παράτυπων δελτίων! Αυτή είναι μια είδηση “βόμβα” καθώς μετά από αυτές τις εξελίξεις τα πράγματα αρχίζουν και ζορίζουν αρκετά!

Και ζορίζουν, καθώς ο άνθρωπος “κλειδί” ο τέως υπάλληλος της Ένωσης έχει παραδεχτεί ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής ιδιότητας ποδοσφαιριστών ότι έχει αναλάβει πλήρως όλες τις παρανομίες-παρατυπίες όπως επίσης και την παραποίηση δημοσίου εγγράφου που αφορά Ελληνοποίηση ποδοσφαιριστή. Αυτό από μόνο του είναι ένα σοβαρότατο αδίκημα που δεν περνά πλέον απαρατήρητο όχι μόνο από τα διαιτητικά όργανα της ΕΠΟ αλλά έχει μπει στο “μικροσκόπιο” της Ελληνικής δικαιοσύνης!

Σύμφωνα με τα παραπάνω η Επιτροπή Δεοντολογίας έχει πιάσει δουλειά και ζητά να βρεθούν όλα τα έγγραφά που αφορούν τις “δράσεις” του συγκριμένου υπαλλήλου. Υπάρχει και ένα άλλο μεγάλο θέμα στην συγκεκριμένη υπόθεση και αυτό είναι ότι δεν έχουν αποσυρθεί οι μηνύσεις που έγιναν τόσο από  τον απενεργοποιημένο σύλλογο ΑΕ Καλαμακίου, όσο και από την ομάδα του ΑΟ Τσιλιβή που φυσικά εκκρεμεί η υπόθεση της στην Επιτροπή Δεοντολογίας! Οι κόκκινοι του πλάνου υποστηρίζουν και υποστήριξαν στην ΕΙΠ (Επιτροπή Ιδιότητας ποδοσφαιριστών) ότι δεν είχαν γνώση της κατάστασης και στις τέσσερις υποθέσεις και όλα τα έκανε ο συγκεκριμένος υπάλληλος. Όπως όλα δείχνουν το “κουβάρι” των παράτυπων δελτίων αρχίζει σιγά σιγά και “ξετυλίγεται”  και δεν αποκλείεται εντός του Μαΐου να υπάρχουν κλήσεις προσώπων στην Επιτροπή στο Πάρκο Γουδή.

Για τα πρωταθλήματα της Α΄ και Β΄ κατηγορίας

Η βαλλόμενη από τα παράτυπα δελτία αλλά και από τον κορωνόϊο ΕΠΣ Ζακύνθου έχει και αλλά θέματα να επιλύσει. Με την οριστική διακοπή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου το Δ.Σ της Ένωσης θα είναι υποχρεωμένο να επικυρώσει τις βαθμολογίες σε Α΄ και Β΄ κατηγορία και να ανακηρύξει επισήμως πρωταθλητές. Μέχρι στιγμής όμως, από την ΕΠΟ δεν έχει σταλεί κανένα επίσημο έγγραφο στ γραφεία της Ένωσης έτσι ώστε οι άνθρωποι να ξεκινήσουν τις γνωστές διαδικασίες. Για την Α΄ κατηγορία ο Εθνικός Σκουλικάδου είναι η ομάδα που παίρνει το πρωτάθλημα και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει από την στιγμή που υπάρχει εντολή από την ΕΕ της ΕΠΟ. Για την Β΄ τη τάξει κατηγορία υπάρχει ισοβαθμία μεταξύ της Θύελλας Αμπελοκήπων και του Α.Σ Ρόϊδου. Οι δύο ομάδες έχουν από 31 βαθμούς και στο μεταξύ τους παιχνίδι είχαν έρθει 2-2. Στην διαφορά τερμάτων η Θύελλα Αμπελοκήπων έχει καλύτερο συντελεστή με 47-2 έναντι 42-5 του Α.Σ. Ρόϊδου. Στέλεχος της ΕΠΣ Ζάκυνθου ερωτηθείς για την υπόθεση τόνισε ότι η ΕΠΣ Ζακύνθου είναι υποχρεωμένη να τηρήσεις τους νόμους που διέπουν το ποδόσφαιρο και άφησε να εννοηθεί ότι η λύση θα δοθεί από την νομική υπηρεσία της ΕΠΟ καθώς η απόφαση της Ε.Ε για την επικύρωση της βαθμολογίας αναφερόταν για την Γ΄ Εθνική και την Α΄ κατηγορία τοπικής. Σίγουρα αν εφαρμοστεί ο ΚΑΠ τον πρώτο λόγο τον έχει η Θύελλα καθώς υπερτερεί στην ιδική βαθμολογία.

Για το κύπελλο

Για τον θεσμό του Κυπέλλου θα ισχύσει η κλήρωση. Αυτή η απόφαση έχει παρθεί. Βέβαια στην ΕΠΣ Ζάκυνθου τα πράγματα είναι λίγο περίεργα καθώς οι αγώνες δεν είχαν προχωρήσει λόγω των παράτυπων δελτίων. Σύμφωνα με πληροφορίες και εδώ θα γίνει κλήρωση κανονικά μέχρι να φτάσουμε στο τελικό και θα αναδειχτεί ο Κυπελλούχος! Τα ζευγάρια των «8» από την διασταύρωση είναι τα εξής:

ΑΟ Τσιλιβή-ΑΠΣ Ζάκυνθος 1961Παναρτεμισιακός-ΑΕ Αγίου Λέοντα/Κοιλιωμένου

Αιολος Σαρακηνάδου-Εθνικός Σκουλικάδου

Ελατιακός- με τον νικητή του Καταστάρι-Αστέρας Μαχαιράδου

Θα πραγματοποιηθεί πρώτα κλήρωση για να βγει ο νικητής Καταστάρι -Αστέρας Μαχαιράδου, μετά θα γίνει η κλήρωση για την φάση των “4”, στη συνέχεια η κλήρωση για ποιες ομάδες θα πάνε τελικό και στο τέλος θα αναδειχτεί ο νικητής και ο νέος κυπελλούχος για την περίοδο 2019-2020.

ioniansports.gr

loading...
1 Comment

1 Comment

  1. Δημητριος Πέττας

    06/05/2020 at 20:07

    Αγαπητοί συνάδελφοι καλό θα ήταν οταν κάνετε μια αναδημοσιευση καλό θα ήταν να αναφέρετε την πηγή, αυτούσια και όπως πρέπει. Αυτο επιτάσσει η σωστή δεοντολογία που διέπει τον δικό μας κώδικα. Δεν υπάρχει ionian.gr υπάρχει εδώ και 14 χρόνια το ioniansports.gr.

    ευχαριστώ εκ των προτέρων
    Δημήτρης Πέττας

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Τοπικές Ενώσεις