fbpx
Connect with us

Άρθρα

Π.Σ. H Καλαμάτα: Μην πυροβολείτε τον Πιανίστα!

Π.Σ. H Καλαμάτα: Μην πυροβολείτε τον Πιανίστα!

Φίλες και φίλοι αναγνώστες, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στα τελευταία διοικητικά συμβούλια της Καλαμάτας, και με αφορμή τα λεγόμενα παραγόντων, φιλάθλων και δημοσιογράφων, θα ήθελα να επισημάνω:

Καταρχάς για να βγάλει κάποιος ασφαλή συμπεράσματα, θα πρέπει πρώτα, α) να ανατρέξει στο παρελθόν, β) να μελετήσει το σήμερα, και γ) να προβλέψει το μέλλον.

Ας μην ξεχνάμε στα πέτρινα χρόνια τι προσκύνημα έπεσε και τι κατουρημένες ποδιές φιλήθηκαν για να μπει μπροστά ο κ. Αγαθοκλής Χριστόπουλος!

Δέχτηκε με όρους και αν ναι, ποιοί είναι αυτοί; Ας δημοσιοποιηθούν.

Δεύτερον η ομάδα έχει βρει το δρόμο της, είναι πρώτη στη βαθμολογία και έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να πάρει την κατηγορία.

Αν όχι απευθείας, θα την διεκδικήσει για δεύτερη φορά σε αγώνες μπαράζ.

Και τρίτον, αν αποχωρήσει ο κ Χριστόπουλος, που ευχόμαστε ποτέ να μην συμβεί, ποιός θα οδηγήσει την ομάδα στην νεοσύστατη Γ΄ Εθνική ημιεπαγγελματική, χωρίς έσοδα από επιχορηγήσεις και με προϋπολογισμό που θα ξεπερνάει κατά πολύ τις 500.000 ευρώ;

Yπάρχει αντικαταστάτης που θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος;

O κ. Χριστόπουλος με δηλώσεις και με πράξεις δείχνει ότι μπορεί.

Πριν παραθέσω τις προσωπικές απόψεις μου (ταυτίζονται με εκείνες μεγάλου μέρους φιλάθλων), θα αναφερθώ στο πώς λειτουργούν οι ομάδες, κατά γενική παραδοχή.

Σε όσες αγωνίζονται στην Super League και στη συντριπτική τους πλειοψηφία σε εκείνες της Football League, υπάρχει ένας και μόνο χρηματοδότης που κινεί τα νήματα με δικούς του ανθρώπους στο διοικητικό συμβούλιο.

Εκείνος αποφασίζει και όλοι οι υπόλοιποι εφαρμόζουν τις εντολές του.

Εκτός και αν υπάρχει άλλη συμφωνία.

Με βάση όσα έχουν γραφτεί και έχουν λεχθεί, βασικός χρηματοδότης της Καλαμάτας είναι ο κ. Αγαθοκλής Χριστόπουλος.

Για δικούς του λόγους που εμείς δεν γνωρίζουμε γιατί δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, δεν συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου.

Στην πορεία του πρωταθλήματος, προέκυψαν σοβαρά προβλήματα μεταξύ διοίκησης και κ. Χριστόπουλου, που είχαν ως βασικό αντικείμενο τα οικονομικά και τη διαχείρισή τους.

Και ερχόμαστε στα πρόσφατα διοικητικά συμβούλια και στα όσα ελέχθησαν μεταξύ διοίκησης και κ. Χριστόπουλου.

Ο κ. Χριστόπουλος ζήτησε επίμονα την παραίτηση του κ. Κουκούτση και του κ. Κουτίβα, σε διαφορετική περίπτωση προειδοποιούσε ότι θα αποχωρούσε ο ίδιος.

Υπήρξαν σοβαρότατες καταγγελίες και ανταλλάχθηκαν βαριές κατηγορίες, που αφενός  απείλησαν να αμαυρώσουν την ιστορία του συλλόγου, αφετέρου δημιούργησαν εμπόδια στην ομαλή πορεία του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Στην συνέχεια είχαμε την παραίτηση και την καταγγελτική ανακοίνωση του κ. Κουκούτση, που εν ολίγοις αναφέρει τα εξής:

«Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του εγχειρήματος και ο μοναδικός ανιδιοτελής αρωγός της ομάδας».

Επίσης, ο πρώην πρόεδρος και νυν μέλος του Δ.Σ., χαρακτηρίζει τον κ. Χριστόπουλο,  μερικώς χρηματοδότη και τονίζει ότι «αν η ομάδα χάσει την άνοδο, θα είναι εκείνος υπεύθυνος».

Εντωμεταξύ ο κ. Κουτίβας αρνήθηκε να παραιτηθεί, παρέμεινε γραμματέας και κρατά το μητρώο μελλών, για να χρησιμοποιηθεί ως έχει σε ενδεχόμενη γενική συνέλευση! Φίλες και φίλοι οι εξελίξεις τρέχουν, το μέλλον του συλλόγου είναι αβέβαιο και αν δεν πρυτανεύσει η λογική, θα έρθουν δυσάρεστες εξελίξεις.

Η συμπόρευση των δύο πλευρών δεν φαίνεται να περπατάει, αν δεν είναι ήδη ανέφικτη, το γυαλί δεν είναι απλά ραγισμένο, αλλά σπασμένο. Δύσκολα θα κολλήσει.

Οπότε ας συμβιβαστούμε με τη σκληρή πραγματικότητα:

Ένας είναι ο βασικός χρηματοδότης και το μέλλον του συλλόγου, ο κ. Χριστόπουλος.

Κλείνοντας, σημειώνω πως έχουν μείνει ανοιχτά βασικά ζητήματα, στα οποία πρέπει να τοποθετηθεί ο «ευεργέτης» της ομάδας.

Κύριε Χριστόπουλε, για να έχετε αξιώσεις στην αθλητική κοινωνία της Μαύρης Θύελλας, αφενός θα πρέπει η ομάδα να ανέβει κατηγορία και αφετέρου να έχετε βάλει τα δύο τρίτα (2/3) του προϋπολογισμού του συλλόγου!

Σε διαφορετική περίπτωση, το βέτο που θέτετε στο διοικητικό συμβούλιο για οποιαδήποτε απόφαση του και αποχώρηση προέδρου, γραμματέα και συμβούλων, εμπίπτει σε ασυμβίβαστη οικονομική σχέση και είναι άκυρη!

Αποστόλης Κοσμάς

loading...
1 Comment

1 Comment

  1. στελλιος

    15/03/2019 at 19:07

    ασε μας ρε κοσμα που χωρις να ξερεις κανεις και κριτικη. που θα μας πεις οτι το μελλον της μαυρης θυελλας ειναι ο βλαχοπροεδρος. εχει βαλει καποια λεφτα και. καμια σχεση με οτι νομιζουν οι πολλοι. να βγει. να πει ποσα λεφτα εχει βαλει. αλλα που να τολμησει. θα τον ξεμπροστιασουν οι αλλοι που ξερουν.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Άρθρα