fbpx
Connect with us

Λακωνία

Πανγυθεατικός: Μια διαφορετική, λακωνική ομάδα!

Πανγυθεατικός: Μια διαφορετική, λακωνική ομάδα!

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει πολλούς ποδοσφαιριστές με καταγωγή εκτός της Λακωνίας να αγωνίζονται στα τοπικά πρωταθλήματα του Νομού.

Και συνήθως αυτό ήταν το φαινόμενο στις ομάδες που διεκδικούσαν τον τίτλο του πρωταθλητή της Α’ κατηγορίας και την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Φτάσαμε στη περίοδο 2018-19 για να βρούμε τον πρώτο πρωταθλητή τα τελευταία χρόνια που στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε Λάκωνες ποδοσφαιριστές.

Τα τελευταία χρόνια, η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας Λακωνίας, αποτελεί ένα δελεαστικό στόχο για τις ομάδες του νομού μας, καθώς η πρωτιά οδηγεί (είτε μέσω μπαράζ παλαιότερα, είτε απευθείας τώρα) στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής.  Πολλές ομάδες επένδυσαν κόπο και χρήματα, για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου.

Έχουμε παρακολουθήσει δυνατές πρωταθλήτριες ομάδες, με εξαιρετικούς παίκτες και προπονητές, με παραστάσεις από υψηλό ποδοσφαιρικό επίπεδο.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι ομάδες της Α.Ε. Σπάρτης, του Ολυμπιακού Γυθείου, του Αστέρα Βλαχιώτη και της Α.Ε. Πελλάνας Καστορείου, που διέθεταν ρόστερ με παίκτες υψηλής ποδοσφαιρικής αξίας.  Η Α.Ε. Σπάρτη και ο Ολυμπιακός Γυθείου συμμετείχαν στην διαδικασία των μπαράζ με τους πρωταθλητές Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Αργολίδας.

Ο Πανγυθεατικός που πήρε την άνοδο για τη Γ’ Εθνική κατακτώντας τον τίτλο του πρωταθλητή κατά τη φετινή αγωνιστική περίοδο, ήταν ο αμιγώς Λακωνικός πρωταθλητής. Με Λάκωνα προπονητή και με το ρόστερ του σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% να στηρίζεται σε Λάκωνες ποδοσφαιριστές.

Η ιστορική ομάδα του Γυθείου, παρουσίασε την φετινή περίοδο ένα εξαιρετικό σύνολο, αποτελούμενο από Λάκωνες προπονητές και παίκτες. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας, ήταν άνετη και πειστική, πολλοί όμως έσπευσαν να τονίσουν ‘’την χαμηλή δυναμικότητα’’ του εν λόγω πρωταθλήματος.

Ο Πανγυθεατικός όμως έδειξε το ισχυρό ποδοσφαιρικό του πρόσωπο, στο Κύπελλο Λακωνίας, όπου απέκλεισε σε διπλούς αγώνες τον Αστέρα Βλαχιώτη και παρουσιάστηκε πολύ δυνατός στον τελικό με την Α.Ε. Πελλάνας Καστορείου.

Χαρακτηριστικό της καλής του απόδοσης, ήταν ότι στα τρία ματς με τις ομάδες της Γ’ Εθνικής, τις αντιμετώπισε στα ίσα και έχασε περισσότερες κλασικές ευκαιρίες από τους αντιπάλους. Σημαντικό στοιχείο ότι δεν δέχτηκε γκολ σε σύνολο 300 λεπτών σε κανονική αγωνιστική ροή. (το γκολ στον τελικό του Κυπέλλου Λακωνίας το δέχτηκε με πέναλτι).

Με τις εμφανίσεις του, απέδειξε περίτρανα ότι αποτελεί ομάδα που ξεφεύγει αγωνιστικά από τα όρια της Λακωνίας. Όλα τα παραπάνω, τα πέτυχε δημιουργώντας ένα σύνολο με Λάκωνες προπονητές και αθλητές.

Ο προπονητής του Γιώργος Ξανθάκος, αποτελεί έναν άνθρωπο γέννημα θρέμμα του συλλόγου, καθώς κατάγεται από το Γύθειο και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά με τα χρώματα της ομάδας.

Ο γυμναστής Μαχαίρας Γιάννης, από το Βλαχιώτη, παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια σπουδαίο έργο στην πόλη του Γυθείου, με τη δουλειά του σε Ολυμπιακό και Πανγυθεατικό.

Οι μπλε, διαθέτουν ποδοσφαιριστές από την ίδια την πόλη του Γυθείου και την ευρύτερη Μάνη, καθώς τον εμβληματικό αρχηγό Μπουρελάκο Λάζαρο , συμπληρώνουν οι Πλεμμένος, Χρυσικάκος, Σουκούλι, Λιγνός, Γρηγορακάκης, Λυμπερόπουλος, Σαββόγλου και Κατσικάς.(διαμένει και εργάζεται εδώ και χρόνια στην πόλη) Στους παραπάνω, προστέθηκαν ικανότατοι ποδοσφαιριστές από πολλά μέρη της Λακωνίας.

Από τη Σπάρτη προέρχονται οι Τρακάκης, Μακρής, Τσακωνάκος και Τσίκαρης, από το Ξηροκάμπι ο Φωτόπουλος, από το Γεράκι ο Κουρτέσης και από το Έλος ο Μιχελάκος.

Οι μοναδικοί μη Λάκωνες, είναι οι νεαροί Γραμματικός και Φατούρος, οι οποίοι όμως τιμούν το νομό μας, φοιτώντας σε λακωνικά πανεπιστήμια.

Η δομή του Πανγυθεατικού, είναι ένα λαμπρό παράδειγμα ότι μπορείς να κάνεις πρωταθλητισμό, στηριζόμενος σε δικά σου παιδιά, το οποίο αποτελεί και την καλύτερη διαφήμιση για το λακωνικό ποδόσφαιρο. Οι ιθύνοντες της ομάδας τονίζουν ότι η συνταγή αυτή θα συνεχιστεί και κατά τη συμμετοχή της ομάδας στις ανώτερες κατηγορίες.

Η φιλοσοφία αυτή των παραγόντων του Γυθείου είναι διαχρονική. Ο μεγάλος Πανγυθεατικός των 90’s , αλλά και ο Ολυμπιακός Γυθείου των πολλών επιτυχιών της τελευταίας δεκαετίας, βασίζονταν σε ποσοστό άνω του 90% σε γηγενείς ποδοσφαιριστές.

Κλείνοντας, άξιο επισήμανσης είναι το γεγονός ότι οι άνθρωποι που διοικούν τον Πανγυθεατικό, είναι άτομα ανώτατης εκπαίδευσης και επιτυχημένοι επιχειρηματίες, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι κάτω των 35 ετών. Δε βασίζονται σε πακτωλούς χρημάτων, παρά μόνο σε συντονισμένη και συνεχή προσπάθεια, σωστό προγραμματισμό και αγάπη για τον αθλητισμό και τον τόπο τους.

Η ενασχόλησή τους είναι ένα γεγονός που μόνο αισιοδοξία μπορεί να δημιουργήσει για την πορεία του λακωνικού ποδοσφαίρου.

Ευχόμαστε στο μέλλον η δομή και η οργάνωση του φετινού Πανγυθεατικού, να αποτελέσει πρότυπο για όλες τις ομάδες του νομού μας, με απώτερο σκοπό την ανάδειξη του διαχρονικού λακωνικού ποδοσφαιρικού ταλέντου.

isport

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Λακωνία