Δοκιμάσαμε το νέο Opel Crossland X στα Μέθανα

Ποιότητα, τεχνολογία ,πλούσιος εξοπλισμός και προσιτές τιμές

Δοκιμάσαμε το  νέο  Opel Crossland X στα Μέθανα

Το νέο «crossover πόλης» το  Opel Crossland X παρουσιάστηκε στην Ελλάδα. Το δοκιμάσαμε στα Μέθανα όπου έγινε η επίσημη παρουσίαση του και εντυπωσιαστήκαμε με τα προσόντα του στον δόμο , αλλά και με τον πλούσιο βασικό εξοπλισμό του. Περιλαμβάνει αυτόματα φώτα κι καθαριστήρες , ζάντες αλουμινίου,  6 αερόσακους, ,ESP με hill holder, σύστημα προειδοποίησης για αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας, κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέφτες, ηλεκτροχρωματικό εσωτερικό καθρέφτη, προβολείς ομίχλης, υπολογιστή ταξιδιού, ηχοσύστημα με θύρα USB και χειριστήρια στο τιμόνι, σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών.

 Η εταιρεία διαθέτει δωρεάν για ένα χρόνο με τις υπηρεσίες Opel OnStar internet WiFi Hotspot by Vodafone με την  δυνατότητα να συνδέσεις ταυτόχρονα μέχρι και 7 συσκευές.  Δοκιμάσαμε το Opel OnStar και είδαμε πόσο χρήσιμο είναι καθώς με το πάτημα του κουμπιού στην οροφή, μια φωνή μας βρήκε ξενοδοχείο, έλεγξε πλήρως την κατάσταση του αυτοκινήτου και μας έδωσε πλήρεις απαντήσεις .Η σύνδεση με το κινητό σας τηλέφωνο είναι μια απλή διαδικασία. Το Crossland X είναι ένα οικογενειακό αυτοκίνητο με  μήκος 4,21 μ. με μήκος μικρότερο από το Astra κατά 16 εκατοστά, αλλά με μεγαλύτερο ύψος κατά 10 εκατοστά.

Στο εσωτερικό διακρίνεις αμέσως την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής με το ταμπλό να διαθέτει σύγχρονες γραμμές και όμορφο πλήρες πίνακα οργάνων. Στο κέντρο υπάρχει οθόνη αφής 8 ιντσών  όπου εμφανίζονται όλες οι πληροφορίες του γνωστού συστήματος IntelliLink με Apple CarPlay και Android Auto ενώ για το εύκολο παρκάρισμα φροντίζει  η πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών. Το head-up display φροντίζει να μην αποσπάται η προσοχή σας από τον δρόμο. Φυσικά για το βράδυ φροντίζει το προηγμένο σύστημα προβολέων Full LED. Οι χώροι  για τους επιβάτες είναι άνετοι και πρακτικοί. Η διαμήκης διαδρομή των πίσω καθισμάτων ρυθμίζεται σε εύρος 150 χιλ. με τις αποσκευές να «βολεύονται» σε χώρο από 410 λίτρα έως 520 λίτρα ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων η τιμή ανεβαίνει στα 1.255 λίτρα.

Στον τομέα της πρακτικότητας συνεισφέρουν και  οι πολλές θήκες για τα μικροαντικείμενα. Εμείς δοκιμάσαμε την έκδοση με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα που αποδίδει 110 άλογα με πεντατάχυτο κιβώτιο βελτιστοποιημένων τριβών, μέση κατανάλωση στα 4,8 λίτρα/100χλμ.και  εκπομπές CO2 109 γραμ./χλμ. και. ο οποίος αποδείχθηκε ότι ταιριάζει «γάντι» με το βάρος αλλά και το μέγεθος του αμαξώματος . Με την βοήθεια του μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων με τις 6 σχέσεις κινηθήκαμε τόσο στην Εθνική οδό όσο και σε κλειστά επαρχιακά δρομάκια ,με άνεση και με οικονομία καθώς η κατανάλωση παρά το βαρύ δεξί πόδι δεν ξεπέρασε  τα 7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Η οδική συμπεριφορά του Opel Crossland X προσφέρει άνεση, ασφάλεια με το τιμόνι να δίνει πολύ καλή πληροφόρηση. Σε εκτός δρόμου διαδρομές αν και δεν υπάρχει τετρακίνηση , τόσο η αυξημένη απόσταση από το έδαφος όσο και οι ασημί προστατευτικές ποδιές  μπροστά  και πίσω βοήθησαν να κινηθούμε σε σημεία όπου με ένα κανονικό αυτοκίνητο θα τα βρίσκαμε σκούρα. Ο 1.6 ντίζελ με το 5άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων αποδίδει 99 ίππους με  μέγιστη ροπή 25,4 χλγμ. στις 1.750 σ.α.λ. μέση κατανάλωση 3,8 λίτρα/100χλμ.και  εκπομπές CO2 99 γραμ./χλμ. Πάμε τώρα και στο θέμα της τιμής .Η βασική 1.2 81 PS X-Cite είναι στα 17.300 ευρώ ακολουθεί η 1.2 Turbo 110 PS X-Clusive με 20.600 ευρώ. Η 1.2 Turbo 110 PS X-Clusive Auto κοστίζει 21.800 ευρώ . Στις πετρελαιοκίνητες η 1.6 CDTi 99 PS X-Cite είναι στα 19.900 ευρώ και η 1.6 CDTi 99 PS X-Clusive στα 21.800 ευρώ. Περισσότερα όταν το πάρουμε για μεγαλύτερη δοκιμή αλλά σε τελική ανάλυση έστω και με την ολιγόωρη συμβίωση μαζί του πιστεύουμε ότι θα μπει δυνατά σε μια κατηγορία όπου υπάρχουν πολλοί αντίπαλοι . Τα προσόντα του Opel Crossland X είναι τόσα πολλά που είναι αδύνατο να μην μπει  στις πρώτες θέσεις της λίστας των υποψηφίων αγοραστών που επιπλέον θα έχουν και τον «φύλακα-άγγελο» που ακούει στο όνομα Opel OnStar.

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top