"Τέλος εποχής" για την ωραία Μαρία!

Έδωσε τον τελευταίο της αγώνα πριν έναν μήνα

Μαρία Σαράποβα

H Μαρία Σαράποβα η ωραία Μαρία του τένις, κρεμά την ρακέτα της, αν και είναι μόλις 32 ετων.

Η Ρωσίδα  καλλονή που κέρδισε πέντε τίτλους Γκραν Σλαμ στην καριέρα της: 2 Ρολάν Γκαρός, 1 Γουίμπλεντον, 1 Αυστραλιανό Οπεν και 1 Αμερικανικό Όπεν, αποφάσισε να ρίξει την αυλαία έχοντας πέσει πλέον στο Νο 369 της παγκόσμιας κατάταξης, 16 χρόνια μετά τον θρίαμβό της στο Wimbledon 2004.

Η "Μάσα" είχε φτάσει στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ συνολικά στην καριέρα της κατέκτησε 36 τίτλους. Κατέκτησε επίσης το ασημένιο μετάλλιο στο απλό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. 

Η αντίστροφη μέτρηση για την καριέρα της, ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2016, όταν κάλεσε συνέντευξη Τύπου για να αποκαλύψει πως είχε βρεθεί θετική στην απαγορευμένη ουσία meldonium από την ITF και πως είχε τιμωρηθεί με 2 χρόνια αποκλεισμού από την αγωνιστική δράση.

Η ποινή της μειώθηκε στους 15 μήνες, αλλά  δεν ήταν ποτέ ξανά ίδια. Ταλαιπωρήθηκε με πολλούς τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια, με σημαντικότερο πρόβλημα αυτό στον ώμο της, για το οποίο χρειάστηκε και χειρουργείο το 2019. Μετά την επιστροφή της κέρδισε μόνο έναν τίτλο, στο Tianjin Open της Κίνας, τον Οκτώβριο του 2017.

«Πώς φεύγεις από τα κορτ που έκανες προπόνηση από μικρό κορίτσι, το παιχνίδι που αγαπάς – που σου έδωσε ανείπωτα δάκρυα και χαρές – ένα άθλημα που βρήκες μια οικογένεια, μαζί με οπαδούς που σε στήριξαν για 28 χρόνια; Είμαι καινούρια σε αυτό, οπότε συγχωρείστε με. Τένις – Λέω αντίο», ανέφερε στην αρχή, με τη συγκινητική της δήλωση να ολοκληρώνει: «το τένις μου έδειξε τον κόσμο – και μου έδειξε από τι είμαι φτιαγμένη. Είναι το πώς τέσταρα εγώ τον εαυτό μου και μέτρησα τις δυνάμεις μου.

Ό,τι και να επιλέξω για το επόμενο κεφάλαιο μου, το επόμενο βουνό μου, πάλι θα σπρώχνω, θα σκαρφαλώνω, θα μεγαλώνω» έγραψε στα social media 

Η  32χρονη Ρωσίδα  έδωσε τον τελευταίο της αγώνα πριν από ένα μήνα, στο Australian Open, όπου ηττήθηκε στον 1ο γύρο από την Ντόνα Βέκιτς. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top