Ινφαντίνο: Ευθύνη μας να διασφαλίσουμε την επιβίωση του ποδοσφαίρου!

«Δεν μπορούμε να παραμείνουμε παθητικοί» δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA

Gianni Infantino

Ο κορωνοϊός έχει φέρει τα πάνω κάτω στο ποδόσφαιρο και απειλεί με οικονομικό κραχ τον αθλητισμό. Ο πρόεδρος της FIFA Gianni Infantino συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη της CONMEBOL (της ποδοσφαιρική ομοσπονδίας Νοτίου Αμερικής) και ξεκαθάρισε ότι μετά την υγεία, προτεραιότητα της παγκόσμιας ομοσπονδίας είναι να διασφαλίσει ότι το ποδόσφαιρο θα επιβιώσει της κρίσης.

ΕΠΟ: Αναστολή σύμβασης στους εργαζομένους

Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος της FIFA:

«Το ποδόσφαιρο δεν είναι το πιο σημαντικό, η υγεία αποτελεί προτεραιότητα και θα πρέπει να παραμείνει μέχρι να νικήσουμε αυτή την ασθένεια. Ο κόσμος αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις και είμαστε ενωμένοι και να εργαστούμε ως ομάδα. Αυτό είναι το μάθημα που μπορεί να δώσει το ποδόσφαιρο: να δουλέψουμε ως ομάδα. Όλοι θέλουμε να δούμε πάλι ποδόσφαιρο, αλλά δεν ξέρουμε πότε θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παίζουμε και κανείς σε όλο τον κόσμο δεν ξέρει πότε θα μπορέσουμε να παίξουμε όπως πριν.

Είναι πολύ σημαντικό το ποδόσφαιρο να ακολουθεί τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών και των κυβερνήσεων και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο αποτελεί καλό παράδειγμα, διότι είναι σαφές ότι κανένας αγώνας δεν είναι πιο σημαντικός από την ανθρώπινη ζωή. Αυτό πρέπει να έχουμε με σαφήνεια στο μυαλό μας, ενώ παράλληλα ... να εργαζόμαστε με αυτοπεποίθηση και να σκεφτόμαστε θετικά προς το μέλλον.

Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και δεν μπορούμε να παραμείνουμε παθητικοί, καθώς ο κορωνοϊός μας επηρεάζει. Και ο κόσμος μας και ο αθλητισμός μας θα είναι διαφορετικοί όταν επιστρέψουμε στην ομαλότητα. Είναι ευθύνη μας ως διαχειριστές ποδοσφαίρου, πρώτα απ 'όλα να διασφαλίσουμε ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να επιβιώσει και δεύτερον να προχωρήσει ξανά. Αυτό δεν είναι μόνο η ευθύνη μας, αλλά και η υποχρέωσή μας".

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top