Motor Oil: Φέρνει το «αύριο» σήμερα… στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα

Εγκατάσταση ταχυφορτιστών στην Ε.Ο Αθηνών Θεσσαλονίκης και την Ιονία Οδό

Ο Όμιλος της Motor Oil πρωτοπορεί. Εγκαινιάζει τη νέα εποχή για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα, με την εγκατάσταση ταχυφορτιστών -αρχικά- σε 12 πρατήρια, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες, τόσο στην εθνική Αθηνών Θεσσαλονίκης όσο και στην Ιονία Οδό.

«Η ηλεκτροκίνηση έρχεται γρηγορότερα από όσο νομίζουμε και είμαστε πολύ περήφανοι που η NRG πρωτοπορεί σε αυτόν τον τομέα. Στόχος μας είναι μέσα στα επόμενα χρόνια μέσα από στρατηγικές συνεργασίες και συνέργειες με τα πρατήρια του Ομίλου Motor Oil να καλύψουμε πλήρως το οδικό δίκτυο στην Ελλάδα, παρέχοντας επαρκή κάλυψη για τον οδηγό που θέλει να κάνει τη μετάβαση στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο» λέει ο Γενικός Διευθυντής NRG, Αναστάσιος Λωσταράκος. 

Φόρτισε το όχημα σου σε 15 λεπτά!

Στα 12 πρατήρια του Ομίλου της Motor Oil,  ο οδηγός ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου, θα βρει τους πιο προηγμένους φορτιστές στην Ευρώπη ABB Terra 54 οι οποίοι μπορούν σε 15 με 20 λεπτά να φορτίσουν στο 80% τις μπαταρίες του ηλεκτροκίνητου οχήματός του.

«Είναι απολύτως θετική η πρωτοβουλία πρατηρίων να εφοδιαστούν με ταχυφορτιστές. Μόνο μέσα από τη σύμπραξη διαφόρων κλάδων όπως είναι των πρατηρίων καυσίμων, της βιομηχανίας αυτοκινήτου, των εταιριών ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, ταχυφορτιστών (10''), μπορεί να αναπτυχθεί η ηλεκτροκίνηση (2.20'')  καθώς ως το 2030 περιμένουμε τουλάχιστον ένα στα τρία αυτοκίνητα να είναι ηλεκτρικό» εξηγεί ο Γενικός Διευθυντής ΣΕΑΑ- Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, Δημήτρης Πάτσιος. 

Τα πρατήρια καλύπτουν σημαντικό μέρος του οδικού δικτύου στην Ελλάδα

Ταχυφορτιστές υπάρχουν  και στα 2 ρεύματα στα ΣΕΑ Ευηνοχωρίου, Επισκοπικού, Αταλάντης, Σοφάδων, Αμβρακίας – Αμφιλοχίας, και Φιλιππιάδας.

Βρισκόμαστε στο πρατήριο της AVIN στο Ευηνοχώρι και αυτός είναι ο υπερσύγχρονος ταχυφορτιστής Terra 54. Ξένοιαστοι οι οδηγοί δεν αγωνιούν πλέον αν θα μείνει από μπαταρία το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητό τους. 

Για παράδειγμα ένα αυτοκίνητο που ταξιδεύει για τα Γιάννενα μπορεί να εφοδιαστεί εύκολα και γρήγορα στο πρατήριο AVIN του Ευηνοχωρίου και να ολοκληρώσει με άνεση το ταξίδι του. 

Υπερσύγχρονοι ταχυφορτιστές ηλεκτροκίνησης

Οι ταχυφορτιστές μεταξύ άλλων διαθέτουν:
- Οθόνη αφής για εύκολο χειρισμό 
-Ελληνικό και Αγγλικό menu
-Γραφική απεικόνιση της πορείας φόρτισης
-Διαχείριση φορτιστή μέσω RFID ή PIN του πελάτη
-Νέους υποδοχείς σύνδεσης για ευκολότερο χειρισμό 

Ηλεκτροκίνηση από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Το ηλεκτρικό ρεύμα προέρχεται από την εταιρία του Ομίλου NRG και η ενέργεια στους σταθμούς φόρτισης προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, οι οποίες έχουν μηδενικό αποτύπωμα διοξειδίου άνθρακα. 

Στόχος οι 50 ταχυφορτιστές «πράσινης» ηλεκτρικής ενέργειας

Ταξιδέψτε ξέγνοιαστα. Το κρίσιμο θέμα της αυτοδυναμίας των οχημάτων το έλυσε ο Όμιλος της Motor Oil, με την NRG και τα πρατήρια του. Το πρώτο βήμα με ταχυφορτιστές πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας έγινε. Στόχος στα επόμενα χρόνια να καλυφθεί επαρκώς όλο το οδικό δίκτυο με πάνω από 50 φορτιστές στα πρατήρια του Ομίλου της Motor Oil. Εκλείπουν έτσι, τα προβλήματα που κρατούσαν μέχρι τώρα χαμηλά τη χρήση των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων και η ηλεκτροκίνηση έρχεται στη ζωή μας γρηγορότερα από ότι νομίζαμε!

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top