Αλέξανδρος Σταγκουράκης: «Η Ελλάδα έχει ανάγκη από αναπτυξιακό σοκ»

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ ο οινολόγος από την Αμαλιάδα

Αλέξανδρος Σταγκουράκης

Ο Αλέξανδρος Σταγκουράκης, υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής της Φώφης Γεννηματά, γεννήθηκε στην Πάτρα το 1975. Μεγάλωσε και ζει στην Αμαλιάδα Ηλείας. Σπούδασε Ναυπηγός στη Αθήνα, αλλά μαγεμένος πάντα από την οινοποίηση σπούδασε μετέπειτα Οινολογία, δηλαδή τη μελέτη(λογία) του οίνου.

Ως Έλληνας παραγωγός, επιχειρηματίας και εξαγωγέας πιστεύει πως η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα αναπτυξιακό σοκ.

Πιστεύει πως το Κίνημα Αλλαγής με το σχέδιο ΕΛΛΑΔΑ θα δώσει λόγο και ρόλο στους νέους να ζήσουν και να επιχειρήσουν στον τόπο καταγωγής τους και αυτό επιδιώκει μέσα από την υποψηφιότητά του.

Απευθυνόμενος στους Έλληνες ψηφοφόρους, γράφει χαρακτηριστικά:

«Φίλες και φίλοι η Ελλάδα έχει ανάγκη από αναπτυξιακό σοκ.
Τα προϊόντα πρέπει να αποκτήσουν αξία.
Το κίνημα αλλαγής προτείνει το σχέδιο Ελλάδα, ένα σχέδιο πραγματικής ελπίδας βασισμένο σε συγκεκριμένα μέτρα για την ανάπτυξη, απασχόληση και την κοινωνική δικαιοσύνη (ΒRAND-LOCATION –PRODUCT).
Να επιμείνουμε στην αναγνωσιμότητα, στην τοποθεσία και στο προϊόν. Με αυτά τα πολύτιμα συστατικά συνδέουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά με την αγροδιατροφή, τον τουρισμό, την έρευνα και το ευ ζην.
Το brand της Ελλάδας δε θέλει χτίσιμο από την αρχή.
Ο Έλληνας πρέπει να επανασυνδεθεί με αυτό και να συμπορευτεί στα εύκολα και τα δύσκολα. Η Ελλάδα είναι μια πανέμορφη χώρα σε ένα μοναδικό σημείο του πλανήτη.
Το Brand της χώρας θα χτιστεί παράλληλα με το brand του έλληνα, του εργατικού, του φιλόξενου, εκείνου που δεν ντρέπεται για τις συνήθειες του, την αίσθηση και την παιδεία του, αλλά τις παρουσιάζει ως κουλτούρα.
Αυτοί που πρέπει να πρωταγωνιστήσουν στη μάχη για να πάρει η Ελλάδα τη θέση που της αξίζει στο ευρωπαϊκό στερέωμα είναι αυτοί που εργάζονται, παράγουν και δημιουργούν.
Η δημοκρατία στην Ευρώπη είναι σε κρίση και χώρες όπως η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστήσουν, όπως άλλοτε, στη διάδοση των αρχών της.
Η ψήφος στις ευρωεκλογές πρέπει να είναι καθαρά πολιτική, δεν υπάρχει η πολυτέλεια της αδιαφορίας ή της αποχής. Γιατί η κοινωνικοοικονομική κρίση και ο νεοφασισμός όχι μόνο χτυπούν την πόρτα μας, μπαίνουν στα σπίτια μας. Το κίνημα αλλαγής ανήκει στην μεγάλη σοσιαλιστική οικογένεια, ανήκει στους Έλληνες και μπορεί να είναι ο χρήσιμος καταλύτης.
Ο μεγάλος τραγουδιστής Bono των U2 διαπιστώνει πως η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερο συναίσθημα, συναίσθημα που  μπορούν να δώσουν μόνο οι σοσιαλιστές, γιατί πάντα εμείς δίναμε το οξυγόνο για την καρδιά της Ευρώπης.»

Ο Αλέξανδρος Σταγκουράκης επιχειρεί από την Αμαλιάδα και το νομό Ηλείας. Παράγει και εξάγει οίνο και βαλσαμικό ξίδι με επιτυχία σε πολλές χώρες του κόσμου, έχοντας δημιουργήσει και πρότυπη μονάδα παραγωγής.  Συνεργάζεται με ξενοδοχειακούς ομίλους και πολλά σημεία γαστρονομίας. Μιλάει γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά και ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top