14χρονος περιγράφει την επίθεση που δέχτηκε από το φονικό παιχνίδι "Μπλε Φάλαινα"- Εκατοντάδες οι καταγγελίες

"Μου είπε χτύπα τον εαυτό σου και τράβα βίντεο"

Μορφή επιδημίας αρχίζει να παίρνει και στη χώρα μας το νοσηρό παιχνίδι "Μπλε Φάλαινα". Στο βίντεο, θα ακούσετε πώς προσέγγισε μέσω διαδικτύου, μαθητή γυμνασίου από το Πολύκαστρο Κιλκίς, άγνωστος για να παίξουν το αυτοκαταστροφικό παιχνίδι. 

"Μου είπε χτύπα τον εαυτό σου και τράβα βίντεο"

Ανατριχίλα προκαλεί η περιγραφή του 14χρονου για την ...διαδικτυακή επίθεση που δέχθηκε από την "Μπλε Φάλαινα", την περασμένη Παρασκευή.

«Μου στέλνει στο facebook ‘γεια σου, είμαι η Μπλε Φάλαινα, θες να παίξουμε ένα παιχνίδι;’. Του λέω ναι και μου λέει ‘τράβα σφαλιάρες στον εαυτό σου, τράβα βίντεο και στείλ’ το μου’».

Αμέσως ο μαθητής της πρώτης γυμνασίου, από το Πολύκαστρο Κιλκίς, ενημέρωσε τη μητέρα του, στη συνέχεια την αστυνομία και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ άμεσα ενημερώθηκαν και οι φίλοι του για να προσέχουν.

Ο 14χρονος υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πάει καλά και τον ρώτησε ποιος είναι. Εκείνος όμως δεν του απάντησε, αλλά αντίθετα εξαφανίστηκε και τον μπλόκαρε, με αποτέλεσμα να μην εμφανίζονται τα μηνύματα.

Αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων

Μέσα σε 1 εβδομάδα, δυο 15χρονες από τη Κατερίνη και τη Θεσσαλονίκη χαρακώθηκαν, ενώ, σύμφωνα με καταγγελίες, δεκάδες άλλα παιδιά συνομίλησαν με τον άγνωστο που τους ζητά να χαρακώσουν το σώμα τους, να πιούν αλκοόλ και να πάρουν χάπια, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει ανταπόκριση.

Οι κλήσεις που έχει δεχθεί τις τελευταίες ημέρες η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι εκατοντάδες. Οι γονείς ζητούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για τη Μπλε Φάλαινα αλλά και τι πρέπει να προσέξουν.

Ο ψυχίατρος κ. Δημήτρης Σούρας εξηγεί ότι «όταν βλέπουμε ένα παιδί που το μόνιμο μέλημά του είναι πότε θα καθίσει στο ίντερνετ, πάει να πει ότι κάτι συμβαίνει. Γιατί αφήνει τα μαθήματα του, γιατί πέφτει η επίδοση του, γιατί δεν βγαίνει έξω όπως όλα τα παιδιά».

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, οι γονείς για να αποφύγουν το κακό, θα πρέπει να έχουν άριστη επικοινωνία με τα παιδιά τους, ενώ οι έφηβοι απαγορεύεται να μιλάνε με αγνώστους στο διαδίκτυο.

 

Διαβάστε επίσης:

Παίρνει μεγάλες διαστάσεις και στην Ελλάδα η «μπλε φαλαίνα»: Τι λέει στο STAR η μητέρα ενός 14χρονου θύματος

ΣΟΚ και ΔΕΟΣ! Θερίζει η Μπλε Φάλαινα- Τι αποκαλύπτει ο καθηγητής που έφερε στο φως την υπόθεση της 14χρονης στη Θεσσαλονίκη

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ star.gr: Πριν 2,5 χρόνια το ΠΡΩΤΟ κρούσμα της «Μπλε Φάλαινας» στη χώρα μας! Ένας 16χρονος το θύμα

ΣΟΚ! Πατέρας 9χρονης στην Κρήτη: "Συμμαθήτρια της κόρης μου με γρατζουνιές από τη Μπλε Φάλαινα"

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top