Φωτιά μια ανάσα από την Αρχαία Ολυμπία! Κονιόρδου: Ζητήσαμε ενισχύσεις - ΒΙΝΤΕΟ

Συναγερμός στην πυροσβεστική μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Αλφειούσα της Ηλείας-Πρώτη ανάρτηση: 05-07-2017 22:15

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης ανάμεσα στο φράγμα Αλφειού στο Φλόκα και την Αλφειούσα σε παρθένο δάσος, μια ανάσα από την Αρχαία Ολυμπία, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος.  Αν και για κάποιες ώρες υπήρχε μεγάλη ανησυχία στην περιοχή, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, τα νέα είναι καλά, καθώς η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότεροι από 50 πυροσβέστες επιχειρούν στην περιοχή, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. 

Ειδικότερα, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην περιοχή αποτελούνται από 32 πυροσβέστες με 17 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 16 άτομα, ενώ δύο αεροπλάνα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού. Επίσης, το έργο των πυροσβεστών συνδράμουν υδροφόρες των δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, καθώς και εθελοντές.

.

Λόγω των ισχυρών ανέμων και της πυκνότητας τους δάσους σημειώνονται συνεχώς αναζωπυρώσεις. 

Ο κ. Γεωργιόπουλος προειδοποίησε πως δεν πρέπει να γίνουν τα λάθη που έγιναν το 2007, όταν κάηκε μέρος του αρχαιολογικού χώρου.

Όσον αφορά στο αν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας είπε ότι «οι κοινότητες Μακρίσια και Αλφειούσα είναι σε ασφαλή απόσταση από το μέτωπο της φωτιάς».

Υπουργός Πολιτισμού: Είμαστε σε επιφυλακή - Ζητήσαμε ενισχύσεις 

Λυδία Κονιόρδου 

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1,  η υπουργός Πολιτισμού κα Κορνιόδου δήλωσε ότι «είμαστε σε επιφυλακή για κάθε ενδεχόμενο» και πως έχουν ζητηθεί ενισχύσεις.

«Έχει ήδη σταλεί από το Υπουργείο Πολιτισμού εδώ και καιρό μία εγκύκλιος προς όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, ώστε να είναι έτοιμοι με όλα τα μέσα που διαθέτουν για την πυρόσβεση, για τις δεξαμενές, για την περίπτωση αυτή, ιδιαίτερα με την Ολυμπία υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ευαισθησία. Πιστεύουμε ότι έχουν παρθεί όλα τα μέτρα που χρειάζονται. Θα είμαστε διαρκώς σε επαφή για να έχουμε μία συνεχή εικόνα της κατάστασης. Προς το παρόν, η κατεύθυνση του αέρα δεν σπρώχνει τη φωτιά προς τον αρχαιολογικό χώρο, όμως πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή. Πηγαίνει η Έφορος επί τόπου για να παρακολουθήσει από κοντά την εξέλιξη της πυρκαγιάς, αλλά, προς το παρόν, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», τόνισε η κυρία Κονιόρδου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top