Το STAR στο άβατο του καταυλισμού Ρομά στο Ζεφύρι

Ναρκωτικά και ληστείες, καθημερινή ρουτίνα.

Ώρα 11:10 ... Aστυνομικοί από το Ζεφύρι με δυο παλιά περιπολικά  μπαίνουν στον καταυλισμό της Αγίας Σωτήρας, όπου σύμφωνα με τις καταγγελίες διακινούνται ναρκωτικά. Η κάμερα του Star και ο ρεπόρτερ Βαγγέλης Γκούμας ακολουθούν όσο μπορούν πιο κοντά . Ακούγονται οι πρώτες απειλές και βρισιές.

Οι αστυνομικοί φτάνουν στο κέντρο. Σταματούν και κατεβαίνουν για να ελέγξουν ένα επιβατικό αυτοκίνητο που μόλις μπήκε στον καταυλισμό. Ζητούν από τον οδηγό να βγει έξω από το αυτοκίνητο για να τον ελέγξουν.

Οι καταγγελίες είναι συγκεκριμένες. Από όλα τα σημεία της Αττικής έρχονται έδω για να αγοράσουν ναρκωτικά.

Στο σημείο των ελέγχων πλησιάζει μια ομάδα Ρομά . Οι κινήσεις τους είναι  απειλητικές. Ο ρεπόρτερ του Star πλησιάζει έναν άντρα που παρακολουθεί και τον ρωτά για τις καταγγελίες.

Δίπλα στους Ρομά συγκεντρώνονται και  παιδιά . Από ένα μεγάφωνο ακούγεται μια εντολή για την απομάκρυνση των παιδιών και των μανάδων από το σημείο. 

Τα πράγματα αγριεύουν . Οι αστυνομικοί μπαίνουν στα περιπολικά και κατευθύνονται  στην οδό Αγίου Φανουρίου, έναν δρόμο στον οποίο έχουν γίνει μέσα σε ενάμιση χρόνο 580 ληστείες. Σταματούν και ελέγχουν έναν από τους πολλούς χρήστες οι οποίοι πάνε για να αγοράσουν την δόση τους.

Οι πέτρες πέφτουν βροχή και οι αστυνομικοί προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους με σαράβαλα περιπολικά, την ώρα που τα καινούργια τζιπ είναι στα πάρκινγκ. 

Έχουν εμπιστοσύνη μας λένε στην ηγεσία τους, η οποία ενδιαφέρεται για τις περιφερειακές υπηρεσίες. Ζητούν όμως  το αυτονόητο, να εκσυγχρονιστεί ο εξοπλισμός τους  

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top