Αυτοοργανώνονται σε «Ντράφι» και «Διώνη» απέναντι στο έγκλημα

Με την εγκληματικότητα στα ύψη, κάτοικοι σε ορισμένες περιοχές της Αττικής, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους

Όμηροι των ληστειών βρίσκονται οι κάτοικοι σε Ντράφι και Διώνη. Μιλούν στο Star και περιγράφουν το καθημερινό μαρτύριο που βιώνουν . Μετά τις 7 βγαίνουν στο δρόμο και περιπολούν μόνοι τους την περιοχή αφού η αστυνόμευση όπως λένε είναι "όνειρο θερινής νυκτός" .

Οι περιουσίες τους κάθε λίγο και λιγάκι γίνονται "καπνός". Διαρρήκτες και ληστές έχουν βάλει στο "μάτι" συνοικίες στο Πικέρμι. Παραμονεύουν σε ερημικά στενά, παρακολουθούν το θύμα και επιτίθονται...

«Τους περίμεναν  στα οικόπεδα και με την απειλή μαχαιριού ή όπλου τους απειλούν , παραβιάζουν τους χώρους και ληστεύουν» τόνισε κάτοικος της περιοχής.

Όπου κι αν κοιτάξει κανείς στο Ντράφι και στη Διώνη η εικόνα είναι μια , κάγκελα και συναγερμοί παντού. Οι κάτοικοι μην αντέχοντας άλλο την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα έχουν αυτοοργανωθεί σε ομάδες , μια από αυτές ονομάζεται "Διώνη alert" ,ενώ μια άλλη είναι ομάδα περιπολίας .

Φεύγοντας από το Ντραφι , κατευθυνόμαστε προς την καλλιτεχνούπολη , εκεί οι κάτοικοι έχουν αναθέσει τη φύλαξη των περιουσίων τους σε ιδιωτική εταιρία σεκιούριτι , πληρώνοντας 25 ευρώ το μήνα , αφού η αστυνομία είναι ...άφαντη

Μέχρι να δράσει η πολιτεία οι κάτοικοι παλεύουν μόνοι τους απέναντι στην εγκληματικότητα.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top