"Δεν άκουσα τους Έλληνες στρατιωτικούς..." Τι κατέθεσε ο Τούρκος που συνελήφθη στον Έβρο

Φορούσε κοστούμι και εκτελούσε γεωργικές εργασίες / Πρώτη ανάρτηση: 03-05-2018 07:58

Έβρος: Τι κατέθεσε οΤούρκος που συνελήφθη

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο Τούρκος, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης στις Καστανιές Έβρου, καθώς κατηγορείται για παράνομη είσοδο στη χώρα μας. 

Ο 38χρονος Μουσά Αλερίκ, πέρασε τα σύνορα με αγροτικό μηχάνημα και έγινε αντιληπτός από Ελληνες στρατιώτες και συνοριοφύλακες που του έκαναν σήμα να σταματήσει. Τότε εκείνος άλλαξε κατεύθυνση και επιχείρησε να περάσει από γεωργική περιοχή προς την Ελλάδα, ενώ σταμάτησε δίπλα στο φυλάκιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνελήφθη Τούρκος στις Καστανιές Έβρου - Την Πέμπτη οδηγείται στον Εισαγγελέα

Όπως έγινε γνωστό αργότερα, ο Τούρκος συλληφθείς φέρεται να είναι αγρότης και να εκτελούσε εργασίες στο τελωνείο κοντά στις Καστανιές με το αγροτικό του μηχάνημα.

Κάποια στιγμή αποπροσανατολίστηκε και πέρασε τα σύνορα.

Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι πως ο 38χρονος εκτελούσε αγροτικές εργασίες με...κοστούμι και μάλιστα σε μια περιοχή όπου τέτοιου είδους εργασίες είναι απόλυτα ελεγχόμενες.

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Ο 38ΧΡΟΝΟΣ

 

Στην κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία, ο Τούρκος υποστήριξε ότι  βρισκόταν στο σημείο, κοντά στο φυλάκιο και εκτελούσε εργασίες για τοποθέτηση αγωγών ύδρευσης.

Ο 38χρονος αποδίδει το πέρασμα της οριογραμμής των συνόρων σε δικό του λάθος, καθώς, όπως είπε, βρέθηκε για πρώτη φορά εκεί και δεν γνώριζε το χώρο.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ισχυρίζεται ότι δεν άκουσε και δεν κατάλαβε τις επισημάνσεις που του έγιναν από τους Έλληνες στρατιωτικούς επειδή ήταν πάνω στο όχημά του.

Την ίδια ώρα, Ελληνες στρατιωτικοί αναφέρουν ότι πέρασε τρεις φορές τα σύνορα για αυτό και συνελήφθη.

 

ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ

 

Η είδηση έκανε από την πρώτη στιγμή τον γύρο των τουρκικών ΜΜΕ. Χθες, το "Turk Haber Ajansi" μετέδωσε πρώτο ότι ο συλληφθείς είναι ο Μουσά Αλερίκ, δημοτικός υπάλληλος στην Αδριανούπολη. Μαζί με τα στοιχεία του, έδωσαν στη δημοσιότητα και την παρακάτω φωτογραφία του.

Το "thrakinea.gr" μετέδωσε ότι η περιοχή όπου έγινε το συμβάν είναι η ίδια με την περιοχή, όπου έπιασαν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. 

ΕΙΡΩΝΙΚΟΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΑΠΟ ΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΜΜΕ

 

Τζουμχουριέτ: «Κρίση 8 μέτρων στα ελληνικά σύνορα: Χειριστής εκσκαφέα συνελήφθη»

Γενί Σαφάκ: «Ελληνική πρόκληση»

Χουριέτ: «Πέρασε τα σύνορα κατά λάθος με τον εκσκαφέα. Οι Έλληνες στρατιώτιες τον συνέλαβαν!»

Σαμπάχ: «Πέρασε τα σύνορα κατά λάθος και συνελήφθη»

Μιλιέτ:«Σύλληψη Τούρκου εργάτη από τον ελληνικό στρατό»

Η Μιλιέτ συνδέει εμμέσως το περιστατικό του Τούρκου με τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς, κάνοντας αναφορά στα δύο περιστατικά ως παρόμοια. 

Σοζτζού: «Ο ελληνικός στρατός συνέλαβε σε ουδέτερη περιοχή Τούρκο χειριστή εκσκαφέα»

 

Tι δήλωσε ο Τούρκος αντιδήμαρχος 

 

Ο αντιδήμαρχος Αδριανούπολης Σελτζούκ Τσακίρ δήλωσε ότι ήταν ένα ατυχές γεγονός.  Ανέφερε ότι ο χειριστής του εκσκαφέα πήγαινε για τις εργασίες που γίνονταν στην περιοχή του τελωνείου.

«Ενώ προχωρούσε από την τουρκική πλευρά προς την τουρκική, δηλαδή ενώ περνούσε από τη δική μας ουδέτερη ζώνη, πέρασε τα σύνορα... δεν τα πέρασε; Αυτό συζητείται. Σε εκείνο το σημείο κάνοντας ελιγμούς για να γυρίσει, τον πήραν οι αρμόδιοι. Κατάσχεσαν και τον εσκαφέα», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο πρόκειται για παρεξήγηση, προσθέτοντας ότι δε μπορεί ο ίδιος να πει αν πρόκειται για αντίποινα ή όχι. «Δεν ξέρω αν είναι αντίποινα ή όχι», είπε προσθέτοντας ότι ο νομάρχης κάνει προσπάθειες. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top