Γάμος στον εμβληματικό αρχαίο χώρο της Ερεσού για δυο Βρετανίδες

Ο πρώτος στην ιστορία του νησιού

Ερεσός:Δυο Βρετανίδες παντρεύτηκαν στον τόπο γέννησης της ποιήτριας Σαπφούς

Στον εμβληματικό για τις λεσβίες αρχαίο χώρο της αρχαίας Ερεσού παντρεύτηκαν δυο Βρετανίδες.

Η Κάρεν και η Στέφανι, ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου στον τόπο γέννησης της αρχαίας ποιήτριας Σαπφούς, η οποία κατά τα αρχαϊκά χρόνια, ύμνησε το δικαίωμα στην επιθυμία.

Γάμος Ερεσός

Ο γάμος αυτός είναι ο πρώτος στην ιστορία της Μυτιλήνης. Στη συνέχεια, οι δυο Βρετανίδες θα ολοκληρώσουν τη νομιμοποίηση της σχέσης τους στον τόπο καταγωγής τους.

Κι αυτό γιατί παρά την πρόσφατη θεσμοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης ανάμεσα σε ομόφυλα άτομα, αυτό δεν αφορά ξένους που δεν έχουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα, δηλαδή βρίσκονται εδώ πρόσκαιρα όπως για διακοπές.

Γάμος Ερεσός

Οργανώτρια του γάμου ήταν η Ιωάννα Σάββα, η οποία οργανώνει και το παγκόσμια γνωστό «φεστιβάλ γυναικών» κάθε Σεπτέμβριο στην Ερεσό, εκπροσωπεί το βρετανικό γραφείο οργάνωσης τέτοιων γεγονότων «Sappho wedding».

Αναφερόμενη στη «νομιμότητα» του γάμου, η κα Σάββα είπε πως η τελετή έγινε από εξουσιοδοτημένο από το βρετανικό Δίκαιο άτομο το οποίο και μπορεί να πραγματοποιήσει ανάλογες τελετές και στο μέλλον.

Γάμος Ερεσός

Σημειώνεται ότι το σύμφωνο συμβίωσης το οποίο είναι στην ουσία ο γάμος των δυο Bρετανίδων επιτρέπεται να συναφθεί στην Ελλάδα και άρα και στην εμβληματική Ερεσό ανάμεσα σε Έλληνες πολίτες, ή σε ζευγάρια ξένων με άδεια παραμονής ή και ανάμεσα σε ζευγάρια όπου ο ένας ή η μια εκ των δυο είναι πολίτης της Ελλάδας.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top