O "Ξενοφών" ξήλωσε στέγαστρο δημοτικού σχολείου - Δεμένα τα πλοία

Από θαύμα δεν τραυματίστηκε κανείς

Άγιο είχαν το πρωί της Τετάρτης οι μαθητές και οι δάσκαλοι του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καματερού, όταν οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν από το πρωί στο λεκανοπέδιο, «ξήλωσαν» στέγαστρο που βρίσκεται στο σχολείο. 

Όπως είπε στην εκπομπή «ΣΚΑΪ Σήμερα» γονιός μαθητή του σχολείου, πρόκειται για πλαστικά στέγαστρα που είχαν τοποθετηθεί για θερμομόνωση και τα οποία από τον ήλιο είχαν ξεραθεί. Οι άνεμοι λοιπόν τα παρέσυραν και τα έριξαν στο προαύλιο, την ώρα που εκεί βρίσκονταν ακόμα οι μαθητές και οι δάσκαλοι. 

Ο «Ξενοφών» σαρώνει τη χώρα: Ολικό απαγορευτικό σε πλοία – Κλειστά σχολεία

«Τα παιδιά δεν είχαν προλάβει ακόμα να μπουν μέσα στις αίθουσες. Φωνάζαμε όλοι να τρέξουν για να προστατευθούν», είπε ο κ. Γιώργος Αχτενίζογλου, περιγράφοντας τι συνέβη στο σχολείο. 

Ευτυχώς δεν υπήρξε κανέναν τραυματισμός και το σχολείο λειτουργεί κανονικά σήμερα.

«Δεμένα» τα πλοία λόγω «Ξενοφώντα»

Ήδη, το κύμα κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε όλη τη χώρα, δε θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο για τα νησιά του Αιγαίου από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ δεμένα θα μείνουν τα πλοία στο Λαύριο και τη Ραφήνα. 

Κλειστό είναι και το πορθμείο Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα ενώ δεν πραγματοποιήθηκε το πρωινό δρομολόγιο των 06:00 από Αρκίτσα για Αιδηψό.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία και στο λιμάνι του Βόλου, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο με προορισμό τις Σποράδες. Επίσης δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια από Καβάλα για Πρίνο και Θάσο, ενώ κλειστό είναι και το πορθμείο Ρίο-Αντίρριο.

Κλειστά σχολεία σε Τήνο, Μύκονο, Άνδρο

Λόγω των θυελλωδών ανέμων κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία σε Τήνο, Μύκονο και Άνδρο, καθώς η ΕΜΥ έχει προειδοποιήσει ότι η ένταση των ανέμων θα φτάσει ακόμα και τα 10 μποφόρ. 

Προβλήματα από την κακοκαιρία

Το βράδυ της Τρίτης στην Αττική, η πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 30 κλήσεις για πτώσεις δένδρων εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, ενώ ένα από αυτά έπεσε στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, δημιουργώντας για λίγη ώρα μποτιλιάρισμα. 

Οι δυνατοί άνεμοι έκαναν την εμφάνισή τους το βράδυ της Τρίτης στην Αττική, με την Πυροσβεστική να δέχεται τουλάχιστον 30 κλήσεις για πτώσεις δέντρων. Ένα από αυτά μάλιστα έπεσε στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, δημιουργώντας για λίγη ώρα μποτιλιάρισμα.

Κίνδυνος για μεσογειακό κυκλώνα

Εκτός από τους ισχυρούς ανέμους ο «Ξενοφών» πιθανόν να φέρει μαζί του και «μεσογειακό κυκλώνα», όπως προειδοποίησε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

«Συνεχίζουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να θέλουν τον σχηματισμό ενός βαθέος βαρομετρικού χαμηλού στα ανοιχτά του Ιονίου από την ερχόμενη Παρασκευή "βγάζοντας και μάτι" στο κέντρο του! Είναι πολύ νωρίς για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα στο αν αυτό το σύστημα θα μετατραπεί τελικά σε Μεσογειακό Κυκλώνα ή όχι και ποια θα είναι η τελική του πορεία!  Καλό θα είναι πάντως οι κάτοικοι του Ιονίου, της δυτικής Στερεάς και κυρίως της Πελοποννήσου να ενημερώνονται τακτικά από τα δελτία καιρού των επομένων ημερών, γι' αυτό και αν δεν σας κάνει κόπο κοινοποιήστε το ποστ σε φίλους και γνωστούς!», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top