Το βράδυ της Πέμπτης θα «χτυπήσει» το Ιόνιο ο Μεσογειακός Κυκλώνας

Ισχυρές βροχές και θυελλώδεις άνεμοι – Πώς θα είναι το Σαββατοκύριακο

Μεσογειακός Κυκλώνας Ξενοφών

Αργά το βράδυ της Πέμπτης (27/09) είναι πολύ πιθανό να «χτυπήσει» το Νότιο Ιόνιο ο Μεσογειακός Κυκλώνας «Ξενοφών», σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα προγνωστικά.

Η κίνηση του κυκλώνα αναμένεται να ακολουθήσει ανατολική πορεία, επηρεάζοντας με ισχυρές βροχές και πολύ θυελλώδεις ανέμους μεγάλο τμήμα της Πελοποννήσου και της Κρήτης το πρωινό του Σαββάτου 29/09, στη συνέχεια την Αττική, Εύβοια και Κυκλάδες και μέχρι το πρωί της Κυριακής 30/09 τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα Δωδεκάνησα.

Λόγω της χαμηλής προγνωσιμότητας της πορείας του μεσογειακού κυκλώνα θα εκδοθούν νεότερες ανακοινώσεις με επικαιροποιημένα στοιχεία.

Έρχεται ο κυκλώνας «Ζορμπάς»: Πού θα χτυπήσει - Σαρώνει ο «Ξενοφών»

Μανιασμένα κύματα στο λιμάνι της Ραφήνας και της Μυτιλήνης - Δείτε εικόνες

Μεσογειακός Κυκλώνας Ξενοφών

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΖΑΚΥΝΘΟ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου όλα τα σχολεία της Ζακύνθου και της Κεφαλλονιάς, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ξενοφών» που έχει επηρεάσει όλη τη χώρα.

Τη σχετική απόφαση πήραν ο δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς και ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλλονιάς, Παναγής Δρακουλόγκωνας, για την ασφάλεια των μαθητών και των γονέων τους.

ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟΠΛΟΥ

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.

Κακοκαιρία δεμένα πλοία Πειραιά

Για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων. Κλειστή είναι η γραμμή Πέραμα-Παλούκια, Αρκίτσα-Αιδηψός, Ρίο-Αντίρριο, Πρίνος-Καβάλα και Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη.

Ανοιχτή είναι η γραμμή Κεραμωτή-Θάσος, ενώ από το Βόλο για τις Σποράδες τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία συμβατικού τύπου.

ΑΤΤΙΚΗ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 350 ΚΛΗΣΕΙΣ ΔΕΧΤΗΚΕ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΤΩΣΕΙΣ ΔΕΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί, από χθες το πρωί έως αυτή την ώρα, περισσότερες από 350 κλήσεις, από την περιοχή της Αττικής, για πτώσεις δένδρων ή απομακρύνσεις διαφόρων αντικειμένων, λόγω των δυνατών ανέμων στο λεκανοπέδιο.
Πτώση δέντρων στην Αθήνα

 

Πτώση δέντρων στην Αθήνα

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top