Στο έλεος του «Ξενοφώντα» όλη η Ελλάδα

Αιωνόβιο πεύκο προσγειώθηκε σε ταράτσα σπιτιού στο Χαϊδάρι 

Σαρωτικό είναι το πέρασμα του "Ξενοφώντα" από τη χώρα μας. Οι θυελλώδεις άνεμοι , που φτάνουν τα 10 μποφόρ , έχουν προκαλέσει διακοπές ρεύματος, πτώσεις δέντρων και χάος στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Ιδιαίτερα ανήσυχοι εμφανίζονται σήμερα οι μετεωρολόγοι για τον μεσογειακό κυκλώνα που σχηματίζεται απόψε τη νύχτα στο Νότιο Ιόνιο.

500 κλήσεις για πτώσεις δέντρων, πινακίδων και άλλων αντικειμένων έχει δεχτεί συνολικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία, από τη στιγμή που η Ελλάδα βρέθηκε στο... μάτι του αντικυκλώνα Ξενοφώντα. Μόνο σήμερα το πρωί, στην Αττική, ειδοποιήθηκε για...120 δέντρα που προσγειώθηκαν σε δρόμους, αυτοκίνητα και... σπίτια!  

Αιωνόβιο πεύκο προσγειώθηκε σε ταράτσα σπιτιού στο Χαϊδάρι 

Η ταράτσα του σπιτιού έχει μετατραπεί σε δάσος. ΟΙ πυροσβέστες ήρθαν και έκοψαν τα κλαδιά του γιγαντιαίου δέντρου προκειμένου να το απομακρύνουν από το σπίτι 

Διακοπές ρεύματος στα βόρεια προάστια Αττικής 

Στο σκοτάδι βυθίστηκαν χθες το βράδυ τα βόρεια προάστια της Αττικής. Διακοπές ρεύματος σημειώνονται και σήμερα,  ενώ όπως φαίνεται το ίδιο σκηνικό θα συνεχιστεί και απόψε.

Στην οδό Θέτιδος στην Κηφισιά οι δυνατοί άνεμοι έχουν ρίξει το πεύκο που βλέπετε πάνω στα καλώδια. με κάθε ριπή υπάρχει κίνδυνος να τα ξηλώσει 

Με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 100 χλμ την ώρα σαρώνουν οι βοριάδες 

Ριπές ανέμου 138 χλμ την ώρα κατέγραψε  το κοντέρ των μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στην Παξιμάδα Καρύστου. Τα 105 χλμ την ώρα έφτασαν οι βοριάδες στην Μονεμβασιά, τα 98 στο Καβοντόρο , τα 95 στη Νάξο και τα 93 χλμ την ώρα στην Ανάφη.

Ακόμα και το να περπατήσεις στο δρόμο είναι αδύνατον , ενώ αν επιχειρήσεις να ανοίξεις μιας εφημερίδα το πιο πιθανό είναι ότι θα την πάρει ο αέρας. 

Η θάλασσα «βγήκε στη στεριά» στη Ραφήνα

Εικόνες με τη θάλασσα να έχει βγει στη στεριά , στο λιμάνι της Ραφήνας, καταγράφουν ακόμη και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Ιδιωτικά σκάφη θαλασσοδέρνονται, πασχίζοντας να κρατηθούν μέσα στο νερό , ενώ τα πλοία της γραμμής προσπαθούν να ...κρατηθούν από τους τεντωμένους κάβους τους , που δίνουν μάχη με τους μανιασμένους βοριάδες 

Στο μένος των βοριάδων τα Ιωάννινα και η Λευκάδα 

Παραδομένη στο έλεος των έλεος των θυελλωδών ανέμων βρίσκεται η λίμνη Παμβώτιδα, στα Ιωάννινα. Παρόμοιες εικόνες μας έρχονται και από τη Λευκάδα, με τα ιστιοφόρα να... χορεύουν στο ρυθμό των 9 μποφόρ, κάνοντας αγώνα να κρατηθούν... μέσα στο νερό! 

Μάχη με «κύματα – μαμούθ» δίνει η Πάρος 

Στην Πάρο πρωτοφανή κύματα μαμούθ καβαλούν τους λιμενοβραχίονες της Παροικιάς, καταπίνοντας τα πάντα στο διάβα τους. Τεράστιοι υδάτινοι όγκοι πνίγουν το λιθόστρωτο στο λιμανάκι της Νάουσας , μετατρέποντάς το σε μια απέραντη λίμνη.

Δύο νεκροί από πτώση τοίχου στην Τήνο 

Βίντεο απαθανατίζει την προσπάθεια του Super Ferry να προσεγγίσει το λιμάνι της  Τήνου, έχοντας πάρει μεγάλη κλίση, λόγω της σφοδρότητας των ανέμων. Λίγο εξ αιτίας της κακοκαιρίας , λίγο λόγω κακοτεχνίας, ένα τραγικό περιστατικό βύθισε σήμερα στο πένθος το νησί.

Ένας τοίχος που κατέρρευσε είχε σαν αποτέλεσμα να καταπλακωθούν τέσσερα άτομα, τα οποία εργάζονταν σε οικοδομή. Δυστυχώς δύο από αυτούς ανασύρθηκαν νεκροί. 

Για να καταλάβετε την... τρέλα του καιρού,  κάποιες κυρίες σήμερα το πρωί απόλαυσαν ένα μάθημα aqua aerobic στην πλαζ της Βουλιαγμένης.

Τα ρυτιδιασμένα ρηχά νερά, δεν πρόδιδαν, τα... κύματα βουνά στα ανοιχτά της θάλασας. Την ίδια ώρα, τα πρώτα χιόνια έχουν ντύσει στα λευκά τον  Παρνασσό και το Βελούχι. 

30 φλαμίνγκο βρήκαν καταφύγιο στο Ναύπλιο 

Τριάντα πανέμορφα φλαμίνγκο, που αυτή την εποχή βρίσκονται στη διαδικασία της μετανάστευσης, σήμερα το πρωί  βρήκαν καταφύγιο από την κακοκαιρία, στον υδροβιότοπο του Ναυπλίου. Τα αποδημητικά πτηνά καθηλώθηκαν από το χαμηλό βαρομετρικό και όταν το επιτρέψει ο καιρός θα συνεχίσουν τα ταξίδι τους για τις Αραβικές χώρες.

Κλειστά αύριο τα σχολεία της Αττικής και της Πελοποννήσου 

Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που συνεχίζει ακάθεκτη και για προληπτικούς λόγους, αποφασίστηκε αύριο να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της Αττικής και της Πελοποννήσου. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top