Δείτε live την επέλαση του "Ζορμπά" - Όλη η χώρα σε ετοιμότητα

Ξηλώθηκε μπαλκόνι στη Γλυφάδα - Στο σκοτάδι τα Κύθηρα

Πρώτη δημοσίευση 20:05

Ακόμα και τα 11 μέτρα ύψος θα φθάσουν τα κύματα  από την επέλαση του κυκλώνα Ζορμπά.  Στα Κύθηρα  οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές ζουν στο σκοτάδι ενώ στη Μάνη ήδη έχουν αρχίσει να μετράνε ζημιές.   

Δείτε στον διαδραστικό χάρτη την πορεία του κυκλώνα στη χώρα

https://www.windy.com/?37.230,21.204,7

Εικόνες καταστροφής και θεομηνίας, περιοχές πνιγμένες κάτω από τόνους νερού. Τεράστια κύματα που ενδεχομένως θα φθάσουν ή και θα ξεπεράσουν τα 11 μέτρα,  παρόμοια με αυτά που σάρωσαν δέκα ημέρες πριν την Ασία, και σφοδροί άνεμοι αναμένεται να σφυροκοπήσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο την Ελλάδα. 

Ο κυκλώνας Ζορμπάς, θα μας χορέψει στο ταψί. Σε κάθε του πέρασμα  θα αφήνει το στίγμα του. Η αρχή θα γίνει από το νότιο Ιόνιο,  θα κινηθεί προς νότια Πελοπόννησο και ιδιαίτερα στις  παράκτιες περιοχές  της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. Θα χτυπήσει ανελέητα τα Κύθηρα,  θα προχωρήσει στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και θα φθάσει στο Βόρειο Αιγαίο.  

Στο σκοτάδι τα Κύθηρα

Οι κάτοικοι στα Κύθηρα προετοιμάζονται για το χειρότερο σενάριο, αυτό της απόλυτης καταστροφής. Από την Τρίτη έχει να φανεί το πλοίο της γραμμής. Οι ψαράδες δεν έχουν μαζέψει μόνο τα δίχτυα τους, αλλά έχουν βγάλει και τις βάρκες στη στεριά. Αρκετές περιοχές έχουν μείνει χωρίς ρεύμα ενώ κάποιοι κάτοικοι έχουν ανάψει από τώρα το τζάκι. 

Ο κύριος Γιάννης ζει χρόνια στο νησί. Κοιτάζει τη μανιασμένη θάλασσα και περιμένει να περάσει το κακό. 

Αμπαρώνονται στην Πύλο

Οι κάτοικοι στην Πύλο  προετοιμάζονται για τη μεγάλη μάχη με τον κυκλώνα Ζορμπά. Ελπίζουν να μην είναι άνιση, για αυτό αμπαρώνουν τα μαγαζιά τους, δένουν με σχοινιά ακόμα και τα ψυγεία στα περίπτερα, ενημερώνουν τους επισκέπτες να μην κατέβουν στην πλατεία γιατί περιμένουν τη Θεομηνία .   

Μάνη: Οι κάτοικοι μέχρι και τα ψάρια έχουν βγάλει στη στεριά

Και στη Μάνη παρόλο που οι κάτοικοι είναι συνηθισμένοι στους αέρηδες και τα πολλά μποφόρ,  έχουν πάρει τα μέτρα τους. Έχουν κλαδέψει δέντρα, έχουν δέσει τέντες, ακόμα και την ψαριά  τους την έχουν μεταφέρει στη στεριά.

Παρ’ όλο, όμως, που έχουν πάρει τα μέτρα τους δέντρα ξεριζώθηκαν, στέγες σηκώθηκαν από τον αέρα.    

Στο Ναύπλιο κάνουν βουτιές και στη Ναύπακτο βούλιαξε καϊκι

Και ενώ στο Ναύπλιο οι κάτοικοι κάνουν τις τελευταίες τους βουτιές στην γαληνεμένη θάλασσα και ψαρεύουν χταπόδια,  στο λιμάνι της Ναυπάκτου τα κύματα χτυπούσαν ένα καίκι σαν το καρυδότσουφλο, μέχρι που το σκαρί του δεν άντεξε και βούλιαξε.  Στην Πάρο πάλι η θάλασσα βγήκε στη στεριά , κάλυψε ακόμα και τα σοκάκια του νησιού ενώ στη Λευκάδα χάθηκε στα μανιασμένα κύματα ένα ιστιοφόρο.  

Ξηλώθηκε μπαλκόνι στη Γλυφάδα

Στη Γλυφάδα, οι κάτοικοι της οδού Γεννηματά είδαν ξαφνικά να πέφτουν στο δρόμο μεγάλα κομμάτια τσιμέντου. Όταν κοίταξαν ψηλά διαπίστωσαν ότι ο μανιασμένος αέρας ξήλωσε τα κάγκελα ενός  μπαλκονιού. Ο κίνδυνος να χτυπήσουν άσχημα οι περαστικοί  ήταν μεγάλος, για αυτό και οι πυροσβέστες έκαναν τα πάντα για να απομακρύνουν τις μισοκατεστραμμένες σιδεριές. Στον Ασπρόπυργο ο αέρας  σήκωσε σαν πούπουλο τη στέγη ενός κτιρίου.  

Από την προηγούμενη Τρίτη μέχρι σήμερα η πυροσβεστική δέχθηκε 687 κλήσεις για κοπές δέντρων και απομακρύνσεις αντικειμένων.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top