Η «Τσαμουριά», η προπαγάνδα, η αλήθεια– Οδοιπορικό STAR στα μαρτυρικά χωριά

Oι Αλβανοί με κάθε ευκαιρία επιχειρούν να θέσουν θέμα τσάμηδων

Oι Αλβανοί δε δημιουργούν μόνο κλίμα στην υπόθεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα αλλά με κάθε ευκαιρία επιχειρούν να θέσουν θέμα τσάμηδων, διεκδικώντας μάλιστα αποζημιώσεις για τις υποτιθέμενες θηριωδίες των Ελλήνων. Το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star και η Βελίκα Καραβάλτσιου βρέθηκαν στη Θεσπρωτία και μίλησαν με τα πραγματικά θύματα των τσάμηδων.

Μαέστροι στην παραχάραξη της ιστορίας γίνονται οι Αλβανοί. Η Παραμυθιά, το Μαργαρίτι και το Παλαιόκαστρο , τα χωριά που στα ντοκιμαντέρ τους  αποκαλούν "τσαμουριά" ,είναι εδάφη που έχουν βαφτεί με το αίμα αμάχων Ελλήνων,  οι οποίοι σφαγιάστηκαν από τους τσάμηδες. Μετά από 76 χρόνια, οι θηριωδίες και οι κραυγές των θυμάτων είναι ακόμα ζωντανές στις μνήμες των δικών τους ανθρώπων.

Η κοκκινόμαυρη απειλή από τότε μέχρι σήμερα επιχειρεί να απλώσει τα φτερά της πάνω από τη Θεσπρωτία. Οι τσάμηδες σκαλίζουν μια ψεύτικη ιστορία, στήνουν  προπαγανδιστικά ντοκιμαντέρ. «Οι Έλληνες θέλουν να χρεώσουν στους τσάμηδες δήθεν συνεργασία με τους φασίστες» αναφέρεται σε ντοκιμαντέρ της Αλβανίας. 

Φαίνεται πως ξεχνούν και μάλιστα  έυκολα τις θηριωδίες και τις μαζικές εκτελέσεις. Οι τσάμηδες από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο πλευρό των ναζί  με μόνο τους στόχο τον αφανισμό των Ελλήνων. Τώρα ζητούν και τα ρέστα .

Ο ανθελληνισμός όμως αυτός έχει τις ρίζες του στα σχολεία. Μαθητές γυμνασίου καλούνται να ζωγραφίσουν την τσαμουριά, ενώ στο βιβλίο ασκήσεων της Γεωγραφίας της Α’ γυμνασίου πρέπει να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως αυτή: «Η επιστροφή και η αναγνώριση των δικαιωμάτων των Αλβανών Τσάμηδων στην Ελλάδα είναι δίκαιη ;». Και όλοι απαντούν: «ΝΑΙ».

Όταν διδάσκεσαι προπαγάνδα μικρός, τότε μεγάλος δύσκολα την απαρνιέσαι...

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top