Πλημμύρισε η Λέσβος: Μεγάλες καταστροφές από τους ορμητικούς χειμάρρους

Στα λευκά Τρίκαλα και Κοζάνη – Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

πλημμύρες Λέσβος

Μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στη Λέσβο εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης που σημειώθηκε στο νησί κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Ορμητικοί χείμαρροι παρέσυραν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια και στο οδικό δίκτυο. 

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια στη Λέσβο - φωτογραφία: Intimenews/ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, κινδύνεψε η ζωή αρκετών ανθρώπων με την πυροσβεστική να δέχεται κλήσεις για τον απεγκλωβισμό τους από αυτοκίνητα και σπίτια. 

Μια γυναίκα οδηγός επιχείρησε να περάσει κάθετα έναν δρόμο που είχε πλημμυρίσει από παρακείμενο ποτάμι με αποτέλεσμα να παρασυρθεί το αυτοκίνητό της και η ίδια να μην μπορεί να βγει. Ευτυχώς, χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των πυροσβεστών η γυναίκα βγήκε από το αυτοκίνητο σώα. 

Άνθρωποι εγκλωβίστηκαν και χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής - φωτογραφία: Intimenews/ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Επίσης, ένας ιερέας εγκλωβίστηκε μέσα στο σπίτι του στον Παλαιόκηπο, το οποίο πλημμύρισε, και χρειάστηκε και εκεί η επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής για να τον απεγκλωβίσουν.

Αίσιο τέλος είχε και η περιπέτεια μίας οικογένειας στο ίδιο χωριό, τα μέλη της οποίας είχαν εγκλωβιστεί από το νερό μέσα στο σπίτι τους και οι πυροσβέστες τα έβγαλαν έξω με ασφάλεια.

Ορμητικοί χείμαρροι παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους - φωτογραφία: Intimenews/ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Στο Πλωμάρι, που επλήγη πρόσφατα από κατολισθήσεις, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους, με τη λάσπη να φτάνει τις αυλές των σπιτιών και να καλύπτει τραπεζοκαθίσματα και αυτοκίνητα. 

Ίδιο σκηνικό και στην Αγία Παρασκευή, όπου οι κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αρκετά υπόγεια. 

Από την έντονη βροχόπτωση πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα στο Πλωμάρι - φωτογραφία: Intimenews/ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Λέσβου, αλλά και πολλές εθελοντικές ομάδες, έχουν τεθεί σε συναγερμό προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Μια γυναίκα οδηγός κινδύνευσε στο Πλωμάρι όταν πήγε να διασχίσει έναν πλημμυρισμένο δρόμο - φωτογραφία: Intimenews/ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Στα λευκά τα Τρίκαλα

Στα λευκά ξύπνησαν οι κάτοικοι των Τρικάλων, όπου από το πρωί σημειώνεται έντονη χιονόπτωση σε υψόμετρο άνω των 600 μέτρων. 

Χιόνια πέφτουν και σε πιο χαμηλό υψόμετρο με τη θερμοκρασία να έχει σημειώσει βουτιά, ενώ δεν αποκλείεται οι κάτοικοι στην Καλαμπάκα και την Πύλη να δουν τις πρώτες νιφάδες χιονιού για φέτος. 

Χιονίζει από το πρωί στα Τρίκαλα

Στα πεδινά βρέχει καταρρακτωδώς με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 5 βαθμούς Κελσίου.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Ισχυροί άνεμοι πνέουν σε όλη τη χώρα, φτάνοντας στο Αιγαίο κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας από το λιμάνι του Πειραιά δε θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου "Αδαμάντιος Κοραής" για τις δυτικές Κυκλάδες ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τη Ραφήνα για Κυκλάδες.

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από το Λαύριο, ενώ κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Πρίνου Καβάλα-Θάσου, Κεραμωτής-Λιμένας Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Αντιολισθητικές αλυσίδες

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και σε αρκετούς δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας λόγω της χιονόπτωσης. Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται στους παρακάτω δρόμους:

ΗΜΑΘΙΑ

-Παλαιά Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης / Βέροιας / Κοζάνης, από το 91ο χιλιόμετρο έως τα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης,
- Επαρχιακή Οδός Βέροιας / Σελίου, από το 14ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου,
- Δημοτική Οδός Νάουσας / 3-5 Πηγαδιών, από το 7ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό_κέντρο και
- Δημοτική Οδός Νάουσας / Σελίου, από το 7ο χιλιόμετρο έως χιονοδρομικό κέντρο.

ΚΙΛΚΙΣ

- Επαρχιακή Οδός Καστανερής / Λιβαδίων.

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

- Επαρχιακή Οδός Νεοχωρίου / Βαρβάρας / Ολυμπιάδος
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top