Απολογούνται την Παρασκευή οι δύο νεαροί - Σήμερα η κηδεία της 21χρονης

Ζήτησαν και πήραν προθεσμία από την ανακρίτρια

Πρώτη δημοσίευση: 08:02

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων

Προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή πήραν οι δύο νεαροί που προσήχθησαν σήμερα στον εισαγγελέα Ρόδου για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας. Στις 11:00 το πρωί στο Διδυμότειχο θα γίνει η κηδεία της άτυχης κοπέλας. 

Οι δύο φερόμενοι ως δράστες ρίχνουν ο ένας τις ευθύνες στον άλλο για τον θάνατο της άτυχης κοπέλας και αφού τους αποδόθηκαν κατηγορίες, οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια, η οποία και τους έδωσε την προθεσμία. 

Σε βάρος των δύο νεαρών ο εισαγγελέας Ρόδου έχει ασκήσει ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για βιασμό.

Στο Διδυμότειχο πάλι οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα. Στο πατρικό της άτυχης κοπέλας πλήθος κόσμου συρρέει για να συμπαρασταθεί στους τραγικούς γονείς, λίγες ώρες πριν από την κηδεία της, όπου θα τη συνοδεύσουν στην τελευταία της κατοικία. 

«Ίσως μετά τη σύλληψη των δολοφόνων της να είναι πιο ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει το κορίτσι μου», δήλωσε την Τρίτη στο star.gr ο πατέρας της άτυχης κοπέλας. 

Πατέρας φοιτήτριας στο star.gr: «Ελαφρύτερο το χώμα που θα τη σκεπάσει»

Η σορός της φοιτήτριας μεταφέρθηκε αεροπορικώς την Τρίτη το βράδυ από την Ρόδο στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί στο Διδυμότειχο. 

Ρόδος: Διώξεις για ανθρωποκτονία και βιασμό και στους 2 κατηγορούμενους

Το χρονικό της υπόθεσης

Τα κίνητρα του εγκλήματος χαρακτηρίζονται ως σεξουαλικά. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η 21χρονη συνομιλούσε μέσω Facebook με τον έναν από τους δύο νεαρούς. Το βράδυ της περασμένης Τρίτης πήγαν και την πήραν από το σπίτι της με το λευκό βαν του πατέρα του 21χρονου Έλληνα και όλοι μαζί πήγαν στο εξοχικό του στη Λίνδο, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη θαλάσσια περιοχή, όπου βρέθηκε το πτώμα της κοπέλας. 

Εκεί, οι δύο νεαροί φέρονται να ζήτησαν από την 21χρονη να συνευρεθούν ερωτικά και οι τρεις. Εκείνη αρνήθηκε, προσπάθησε να φύγει και τότε την χτύπησαν, πιθανόν με οικιακό σίδερο, για να την ακινητοποιήσουν. 

Ιατροδικαστής Ρόδου: «Η φοιτήτρια μαρτύρησε στα χέρια των δολοφόνων της»

Η κοπέλα έχασε τις αισθήσεις της, προσπάθησαν να τη στραγγαλίσουν και όταν πίστεψαν ότι είναι νεκρή, τη μετέφεραν σε απομονωμένο σημείο και την πέταξαν στη θάλασσα, ενώ ήταν ζωντανή, με αποτέλεσμα να πεθάνει από πνιγμό. 

Ο 19χρονος, φέρεται να «έσπασε» και να ομολόγησε τη συμμετοχή του στο έγκλημα, όμως ο 21χρονος αρνείται την εμπλοκή του σε αυτό.
Μάλιστα, ο συνήγορός του, δήλωσε ότι ο 21χρονος δεν γνώριζε καθόλου το θύμα και πως ο 19χρονος ήταν εκείνος που αντάλλαζε μηνύματα μαζί με τη φοιτήτρια. 

Δολοφονία φοιτήτριας: «Δεν την πέταξα εγώ από τα βράχια»

Είχαν προσεγγίσει και άλλη κοπέλα

Την ίδια ώρα ξεχειλίζει η οργή των χρηστών στα social media των φερόμενων δραστών, καθώς έχουν βομβαρδίσει τα προφίλ τους στο Facebook με χιλιάδες μηνύματα που περιλαμβάνουν ύβρεις και κατάρες. 

Τα προφίλ των φερόμενων ως δραστών έχει γεμίσει με ύβρεις και κατάρες οργισμένων χρηστών - φωτογραφία: Facebook

Ανάμεσα σε αυτά όμως ξεχωρίζει το σχόλιο μιας κοπέλας, η οποία καταγγέλλει ότι πριν λίγες μέρες οι δύο νεαροί της είχαν στείλει μηνύματα στο Facebook στα οποία της έλεγαν να πάνε να την πάρουν από το σπίτι της για να βρεθούν όλοι μαζί. 

Δεύτερη κοπέλα καταγγέλλει ότι οι δύο νεαροί είχαν προσεγγίσει και την ίδια για να βρεθούν οι τρεις τους - φωτογραφία: Facebook

Η κοπέλα ισχυρίζεται ότι έχει ολόκληρη τη συνομιλία, την οποία και παρέδωσε στην αστυνομία, ενώ όπως γράφει δε συναντήθηκε ποτέ μαζί τους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top