Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Πώς ξέφυγαν από το κλουβί τους τα δύο τζάγκουαρ

Τι λέει ο ιδιοκτήτης του πάρκου

Σάλο προκάλεσε η είδηση πως οι υπεύθυνοι του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου αναγκάστηκαν να θανατώσουν δύο τζάγκουαρ, τα οποία δραπέτευσαν από τον χώρο φύλαξής τους.  

Στο Αττικό ζωολογικό πάρκο βρίσκονταν περίπου 30 επισκέπτες όταν δύο τζάγκουαρ κατάφεραν να δραπετεύσουν από τον ελεγχόμενο χώρο τους, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο ασφαλείας, που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

«Η απόφαση ήταν να θανατώσουμε αυτά τα ζώα, γιατί να τα θανατώσουμε;  Σ’ένα ζώο δεν είναι άμεση η διαδικασία της αναισθησίας. Μέσα σ αυτά τα τρία τέσσερα λεπτά μπορεί να γίνουν τα χειρότερα. Και εδώ  δε μιλάμε για την ασφάλεια των επισκεπτών, γιατί οι επισκέπτες ήταν έτσι κι αλλιώς σε ασφαλές σημείο, μιλάμε για την ασφάλεια του προσωπικού» σημείωσε ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ, ιδιοκτήτης του «Αττικού Ζωολογικού Πάρκου».

ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ - "ΑΠΟ ΤΥΧΗ ΔΕ ΘΡΗΝΗΣΑΜΕ ΘΥΜΑΤΑ" 

«Αποδείχτηκε πλέον περίτρανα ότι οι διαχειριστές των ζώων στο Αττικό πάρκο δεν μπορούσαν να ελέγξουν την κατάσταση. Ήταν απολύτως τύχη το ότι δεν θρηνήσαμε θύματα, θρηνήσαμε βέβαια δύο ζώα» σημειώνει η  Νατάσα Μπομπολάκη,  Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Ομοσπονδίας. 

ΤΑ ΔΥΟ ΤΖΑΓΚΟΥΑΡ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟ ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΤΖΑΜΙ

Τα δύο τζάγκουαρ, η Τζένι και ο Σπότι, βρίσκονταν σ’΄αυτόν εδώ το χώρο. Όταν μία αντιλόπη ξέφυγε από τους υπεύθυνους του πάρκου έπεσε πάνω στο τζάμι ασφαλείας. Τότε τα δύο τζάγκουαρ κατάφεραν να μετακινήσουν το τζάμι και να βρεθούν ελεύθερα για περίπου πέντε λεπτά.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ 

Οι υαλοπίνακες που τοποθετούνται στον περιφραγμένο χώρο,  όπως μας εξήγησε ο ιδιοκτήτης,  είναι τρίπλεξ ασφαλείας. Όμως, η αντιλόπη,  που έπεσε με δύναμη πάνω στο τζάμι, δημιούργησε μια μικρή τρύπα, προκαλώντας την αρχή του κακού και... πολλά ερωτήματα για την ασφάλεια των επισκεπτών του πάρκου.
«Είναι η πρώτη φορά βεβαίως που συμβαίνει αυτό τα τελευταία 18 χρόνια που λειτουργεί το πάρκο. Το πάρκο αυτό λειτουργεί με διεθνείς προδιαγραφές, έχουμε όλα τα μέτρα ασφαλείας και με το παραπάνω. Βεβαίως είναι ασφαλές, παραείναι ασφαλές το πάρκο για όλο τον κόσμο» λέει ο ιδιοκτήτης.

ΛΥΚΟΣ...ΔΡΑΠΕΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ

Πριν από μερικά χρόνια , ένα άλλο περιστατικό είχε τρομοκρατήσει κάτοικο της Παιανίας. Ένας λύκος....δραπέτης και αυτός από το Αττικό ζωολογικό πάρκο, βρέθηκε μέσα στην αυλή του σπιτιού της.

«Ξύπνησα ένα πρωί να πάω στη δουλειά μου και είδα μπροστά μου έναν λύκο. Σοκαρίστηκα γιατί ήταν τρομακτικός. Ήταν ένα άγριο ζώο που τα μάτια του έβγαζαν φωτιές ήταν φοβισμένο, λυσσασμένο, πεινασμένο , κουρασμένο , καλοκαίρι και δεν ήξερε ούτε εκείνο τι να κάνει ούτε εγώ τι να κάνω» λέει η γυναίκα.

«Βρήκαμε ένα λουκέτο , κάποιος το είχε κόψει με πένσα κι ήταν η πόρτα ανοιχτή και μες στη νύχτα αυτό το ζώο εξαφανίστηκε» εξηγεί ο ιδιοκτήτης.

"ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ"

«'Όταν υπάρχει ένα πάρκο το οποίο φιλοξενεί τόσο άγρια ζώα, θα πρέπει τα μέτρα ασφάλειας να είναι πολύ μεγαλύτερα».

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top