Περιστέρι: Η βασιλόπιτα μήκους 100μ. και η μαγεία στην πόλη της καρδιάς μας

Μοιράστηκαν 25.000 κομμάτια, τα οποία περιείχαν 200 φλουριά

Πρωτοπόρησε, ξεχώρισε και χάρισε ακόμη μια λαμπερή γιορτή στους δημότες του. Ο λόγος για τον δήμο Περιστερίου, ο οποίος κατά κοινή παραδοχή, έχει μετατρέψει την τρίτη μεγαλύτερη περιοχή της Αττικής σε μια από τις ομορφότερες της Αθήνας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που αποκαλούν το Περιστέρι… ως την «πόλη της καρδιάς μας».

Για πρώτη φορά φέτος, μια βασιλόπιτα που ξεπερνά κάθε προηγούμενο, μοιράστηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους, στην κεντρική πλατεία της περιοχής. Το event έγινε χθες Κυριακή, στις 18:00, παρουσία του δημάρχου, Ανδρέα Παχατουρίδη, ο οποίος έκανε και κάνει το όραμά του πραγματικότητα. Ας μιλήσουμε όμως με εικόνες που ισοδυναμούν με 1.000 λέξεις. 

Βασιλόπιτα μήκους σχεδόν 100 μέτρων. 25.000 κομμάτια. 3,5 τόνοι. 200 φλουριά.

Και σίγουρα πολλή χαρά, γιατί όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί μπόρεσαν να απολαύσουν τη βασιλόπιτα, που παρασκεύαστηκε από τηνΣυντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων & Περιχώρων και τον Δήμο Περιστερίου. Τα δε 200 φλουριά αντιστοιχούσαν σε δώρα για τους τυχερούς.

Με αυτό το θέαμα ήρθα αντιμέτωπη χθες όταν βρέθηκα τυχαία, εκείνη την ώρα, στην αγορά του Περιστερίου. Δεν ήταν όμως μόνο η βασιλόπιτα. Γυρνώντας δεξιά το βλέμμα μου, έβλεπα το πελώριο χριστουγεννιάτικο δέντρο κάτω από το ρολόι του δημαρχείου. Καρουζέλ, μπαλόνια, παιδικές φωνές και η χριστουγεννιάτικη αγορά που απλώνονταν μπροστά μου συνέθεταν το υπόλοιπο σκηνικό στην κεντρική πλατεία. 

Προχωρώντας προς τον κεντρικό πεζόδρομο της αγοράς των εμπορικών καταστημάτων… το γιορτινό κλίμα συνεχίζεται. Όλα μοιάζουν… με γιορτή στο Περιστέρι. 

Στον παράλληλο δρόμο της Αιμιλίου Βεάκη, η μαγεία συνεχίζεται. «Έτσι εξηγείται που έρχονται από όλες τις περιοχές της Αθήνας εδώ»… σκέφτομαι. Την αγαπάς αυτήν την πόλη κι ας μη μένεις εκεί…

της Σοφίας Βάγκα
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top