Εγκλωβισμένοι οι κάτοικοι σε Καπανδρίτι, Γραμματικό και Σταμάτα

Ολικός παγετός

Ο χιονιάς έφυγε, όμως τα προβλήματα σε πολλές περιοχές της Αττικής παραμένουν μεγάλα. Μια ανάσα από την Αθήνα και οι κάτοικοι της Σταμάτας, του Γραμματικού και του Καπανδριτίου δεν μπορούν ακόμη να βγουν από τα σπίτια τους. Με δυσκολία όμως έφτασαν στις δουλειές τους πολλοί συμπολίτες μας, καθώς ο παγετός είχε μετατρέψει τους δρόμους σε γυαλί. 

Είναι η δεύτερη μέρα που δεν έχουμε μπορέσει να πάμε στη δουλειά γιατί απλά οι δρόμοι οι ενδιάμεσοι δεν έχουν καθαριστεί. Το αυτοκίνητο δε βγαίνει με τίποτα.

Πολλά στενά όπως η οδός Μπουμπουλίνας εδώ στη Σταμάτα όπως κι εσείς βλέπετε δεν έχουν ακόμη ανοίξει. Το χιόνι παραμένει στο οδόστρωμα έχει παγώσει και είναι πολύ επικίνδυνο 

Λίγα χιλιόμετρα δίπλα μας,  στο Καπανδρίτι, το Βαρνάβα και το Γραμματικό και οι κάτοικοι δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους. Το Γραμματικό, μάλιστα έχει μείνει , για τρίτη μέρα , χωρίς...σταγόνα νερό!    

Ίδιες εικόνες και στην Ιπποκράτειο πολιτεία. Στους δρόμοι που οδηγούν στα σπίτια  , το χιόνι φτάνει το μισό μέτρο . Οι κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι για δεύτερη μέρα. 

Με το θερμόμετρο να ξεπερνά μετά... βίας τους 0 βαθμούς Κελσίου, ξημέρωσαν σήμερα οι κάτοικοι της  Αττικής. Ο παγετός, που είχε κάνει τους δρόμους γυαλί, , μετέτρεψε την αναχώρηση για τη δουλειά σε... ταλαιπωρία!

Οι κατηφόρες στου Ζωγράφου θύμιζαν ...τσουλήθρες.

Κάποιοι σκέφτηκαν να τοποθετήσουν πλαστικές καρέκλες και χαρτόκουτα στη μέση του δρόμου προς αποφυγή ατυχημάτων! 

Τα σχολεία της περιοχής άνοιξαν στις 10.00, όμως η προετοιμασία καθαρισμού στα σημεία παγίδες, με αλάτι και φτυάρι είχε ξεκινήσει  από νωρίς.   

Η ώρα είναι 9.30 το πρωί. για όσους θέλουν να πάνε στις δουλειές τους στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, το ρίσκο μεγάλο , καθώς δεν υπάρχει αλάτι για τους δρόμους και ο παγετός είναι έντονος 

Σε συνθήκες ολικού παγετού ξύπνησαν σήμερα πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Στους -17 βαθμούς Κελσίου κατρακύλησε  το θερμόμετρο στο Φωτολίβο Δράμας -16 έδειξε στην Φλώρινα , 13 βαθμούς στα Γρεβενά και το Καλαμπάκι Δράμας, ενώ στους -12 βαθμούς Κελσίου βούτηξε στο Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα 

Στα κατάλευκα παγωμένα Ανώγεια της Κρήτης σκέφτηκε να κάνει τη γαμήλια φωτογράφισή του, ένα νιόπαντρο ζευγάρι . Με τον υδράργυρο να βρίσκεται στους μόλις 3 βαθμούς Κελσίου , η νύφη...στηθηκε με το έξωμο νυφικό της στη χιονισμένη Αετοφωλιά του Ψηλορείτη για δύο ολόκληρες ώρες !

11.30 η ώρα το πρωί οι κάτοικοι στα στενά της Νέας Πεντέλης παίρνουν μόνοι τους τα φτυάρια για να καθαρίσουν τους δρόμους 

Με τη θερμοκρασία στον Αργολικό κάμπο τη νύχτα να έχει πέσει στους -4 βαθμούς Κελσίου , οι πορτοκαλιές πάγωσαν.  Viral οι εικόνες με τους σταλακτίτες που κρέμονται πάνω τους, αλλά  στενάχωρο για τους αγρότες που βλέπουν τη σοδειά τους να κινδυνεύει.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top