Γρεβενά: Θαμμένος σε τόνους χιονιού ο νομός

Επιμένει ως το Σαββατοκύριακο η Υπατία 

Πολικές θερμοκρασίες και τόνους χιονιού άφησε πίσω του ο Τηλέμαχος στις βόρειες περιοχές της χώρας, οι οποίες ακόμη δοκιμάζονται από τα προβλήματα. Στην κεντρική Ελλάδα, η Υπατία που ακολούθησε με  ισχυρές βροχοπτώσεις , προκάλεσε πλημμύρες που επιδείνωσαν την κατάσταση. 

Νωρίς το πρωί το θερμόμετρο στην πόλη των  Γρεβενών έφτασε με το ζόρι το 0! Η ποσότητα του χιονιού  σε ολόκληρο το νομό είναι τόσο μεγάλη που η Περιφέρεια ζήτησε την κύρηξή του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.    

Βρισκόμαστε στο κέντρο των Γρεβενών Το χιόνι έχει φτάσει όπως βλέπετε τα 80 εκατοστά προκαλώντας προβλήματα και στους πεζούς που δεν μπορούν να περπατήσουν στα πεζοδρόμια., λόγω του χιονιά, αλλά και στους οδηγούς που κυκλοφορούν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες 120 χωριά γύρω από τα Γρεβενά είναι στα όρια του αποκλεισμού ενώ στο βουνό το χιόνι έχει ξεπεράσει το ένα μέτρο. 

Ακυρώθηκαν πτήσεις λόγω ομίχλης 

Από νωρίς το πρωί ένα πέπλο ομίχλης σκέπασε την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, επηρεάζοντας τη λειτουργία αεροδρομίου Μακεδονία. Λόγω των συνθηκών χαμηλής νέφωσης πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν.  

Η ορατότητα ήταν περιορισμένη μέχρι και στην εθνική Θεσσαλονίκης Μουδανιών, όπου η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν με μεγάλη δυσκολία. 

Μαθητής γλίστρισε στο προαύλιο και έσπασε το πόδι του 

To κουδούνι δεν χτύπησε σήμερα στα σχολεία του νομού. Ωστόσο, χθες, ένας 14χρονος μαθητής  του 6ου Γυμνασίου Ευόσμου γλίστρησε στη διάρκεια διαλείμματος, λόγω του πάγου που είχε σχηματιστεί στο προαύλιο και έσπασε το πόδι του. 

Σε γλυπτό από πάγο μετατράπηκε μια πολυκατοικία όταν από διαρροή νερού, εξαιτίας βλάβης του δικτύου, σχηματίστηκαν σταλακτίτες στα μπαλκόνια! 

Τα εντυπωσιακά αλλά και επικίνδυνα κομμάτια πάγου που κρέμονταν από τα κεφάλια των περαστικών ανέλαβε να κόψει η πυροσβεστική.    

Κοζάνη: Χειμερινά σπορ στους δρόμους της πόλης 

Ο υδράργυρος στην Κοζάνη ακούμπησε το 0. Στους δρόμους - παγοδόμια της πόλης ένα νέο κορίτσι απόλαυσε τη... θεαματική τσουλήθρα της ενώ ένας θαρραλέος νεαρός  δέθηκε σε αυτοκίνητο για νυχτερινό σκι. 

Στην αποθήκη ενός σπιτιού, από την έντονη βροχόπτωση προκλήθηκε βραχυκύκλωμα στον λέβητα θέρμανσης, με αποτέλεσμα να εκραγεί  

Το προσωπικό ενός καταστήματος καλλυντικών στο κέντρο της πόλης έφτιαξαν την παγωμένη... Υπατία, σωστή καλλονή!  Στην Πτολεμαίδα πάλι καταστηματάρχες έφτιαξαν ένα χιονάνθρωπο γίγαντα, ύψους σχεδόν πέντε μέτρων.

Επιμένει ως το Σαββατοκύριακο η Υπατία 

Η Υπατία θα μας αποχαιρετήσει το Σαββατοκύριακο με βροχές στην κεντρική και νότια χώρα, αλλά και χιονοπτώσεις σε μεγάλο αυτή τη φορά υψόμετρο. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top