Έρχεται νέα κακοκαιρία (ανώνυμη αυτή τη φορά)–Θα χιονίσει πάλι στην Αττική

Δείτε τι γίνεται σε όλη την Ελλάδα

Αγριεύει και πάλι ο καιρός, αφού έρχεται μια σύντομη κακοκαιρία (χωρίς όνομα αυτή τη φορά, μιας και τις τελευταίες οι μέρες οι μετεωρολόγοι συνήθιζαν να δίνουν κάποιο όνομα στις κακοκαιρίες, όπως Σοφία, Τηλέμαχος κλπ).

Δυνατοί άνεμοι, ισχυρές βροχοπτώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους το βράδυ της Δευτέρας ενώ από την Τρίτη το πρωί στα λευκά θα ντυθούν τα βόρεια προάστεια της Αττικής.  

Η κακοκαιρία θα επηρεάσει αρχικά τα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο και στη συνέχεια τα υπόλοιπα ηπειρωτικά με ισχυρές βροχές, χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, καθώς και καταιγίδες που μπορεί να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Αναλυτικότερα, από το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένονται βροχές, χιόνια ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου στα κεντρικά και βόρεια, καθώς και καταιγίδες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα βορειοδυτικά και σταδιακά θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα.

Από της πρώτες ώρες της Τρίτης όμως τα φαινόμενα θα περιοριστούν χωρικά στο Νότιο Ιόνιο, στη Στερεά Ελλάδα και στο Αιγαίο, ενώ στη συνέχεια μόνο στο Αιγαίο. Το χαμηλό κατά την πορεία του πάνω από το Νότιο Αιγαίο αναμένεται να βαθύνει σημαντικά, ενώ οι βροχές και οι καταιγίδες στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Κρήτη ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Στην Αργολίδα 5 χωριά βυθίστηκαν στο σκοτάδι

Πέντε χωριά στην ορεινή Αργολίδα, η Σκοτεινή, η Αλέα, η Εξοχή, η Φρουσούνα και ο Άγιος Νικόλαος τη νύχτα που πέρασε έμειναν χωρίς ρεύμα. 

Η πρόσβαση στα χωριά δύσκολη, καθώς είναι αποκλεισμένα. Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ έδωσαν ολονύχτια μάχη, όχι μόνο για να καταφέρουν να προσεγγίσουν τα χωριά αλλά και να επιδιορθώσουν τις βλάβες εν μέσω έντονης χιονόπτωσης. 

Το ορεινό επαρχιακό δίκτυο του νομού σε πολλά σημεία είχε προβλήματα με τα συνεργεία της Περιφέρειας να δουλεύουν ασταμάτητα προκειμένου να μείνει ανοιχτό.  

Πιλότος ανέβασε βίντεο με την χιονισμένη προσγείωσή του στη Θεσσαλονίκη

Η έντονη χιονόπτωση, των τελευταίων ημερών, που έντυσε στα λευκά τη Θεσσαλονίκη δεν πτόησε έναν πιλότο που προσγείωσε το αεροσκάφος με μαεστρία στο χιονισμένο αεροδρόμιο Μακεδονία. Το βίντεο, που τράβηξε ο ίδιος ο πιλότος έχει γίνει viral.

Στην Καρδίτσα έβαλαν βίδες στα μηχανάκια

Μετά τους ντελίβεράδες της Κοζάνης που έβαλαν αλυσίδες στα παπάκια, τρεις νεαροί από την Καρδίτσα βρήκαν και εκείνοι με τη σειρά τους λύση στο πρόβλημα τους. Για να μην γλιστράει το μηχανάκι στα χιόνια γέμισαν με βίδες τον πίσω τροχό.  

Χαλάζι στη Λακωνία

Η κακοκαιρία χτύπησε όλη τη Λακωνία. Δεν χρειάστηκαν παρά μερικές ώρες οι αγρότες να δουν τις καλλιέργειές τους κατεστραμμένες από την έντονη χαλαζόπτωση. Σκάλα, Κροκεές, Γεράκι και Στεφανιά στα νότια του νομού είναι οι περιοχές που χτυπήθηκαν περισσότερο. Το μέγεθος του χαλαζιού που έπεφτε σε μέγεθος καρυδιού δεν άφησε τίποτα όρθιο.   

Ανέβηκε η στάθμη του Σπερχειού

Ο Σπερχειός ποταμός έδειξε για μία ακόμη φορά την δύναμή του. Εξαιτίας της κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών η στάθμη του ανέβηκε επικίνδυνα δημιουργώντας προβλήματα στη συγκοινωνία. H αστυνομία χρειάστηκε να διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων σε διάφορα σημεία από την δυτική Φθιώτιδα ως και την Λαμία.

Παρά τα προβλήματα  και το φόβο της υπερχείλισης του ποταμού, η ομάδα air team, κατέγραψε μοναδικές εικόνες με τον «φουσκωμένο» Σπερχειό να μεταμορφώνεται και να ντύνεται στα πορτοκαλί. 

Χαλάζι και κεραυνοί στο Λασίθι – Υδροστρόβιλος στο Ελαφονήσι 

Τη νύχτα που πέρασε άστραψε και βρόντηξε στο νομό Λασιθίου. Στην Ιεράπετρα και στη Σητεία οι κεραυνοί δεν σταμάτησαν τα μπουμπουνιτά με αποτέλεσμα οι δύο πόλεις να βυθιστούν στο σκοτάδι για αρκετές ώρες.    

Στη Σητεία οι αγρότες καρδιοχτύπησαν από το χαλάζι που έπεφτε όλη τη νύχτα σε μέγεθος ρεβιθιού. Φοβήθηκαν, πως για μια ακόμη φορά θα αντικρίσουν τις καλλιέργειές τους κατεστραμμένες. 

Από την άλλη όσοι βρέθηκαν στο Ελαφονήσι αντίκρισαν έναν εντυπωσιακό υδροστρόβιλο να χορεύει στην περιοχή.  

Ναύπλιο: Οι χειμερινοί κολυμβητές έκοψαν πίτα

Στην παραλία της Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο οι χειμερινοί κολυμβητές μετά τις βουτιές στα παγωμένα νερά έκοψαν την πίτα τους για το καλό του χρόνου.  

 

 

 

Δείτε όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top