Παγίδα θανάτου για την 8χρονη Άννα Μαρία ο δρόμος - καρμανιόλα

Ζωτική η σημασία των διαγραμμίσεων 

Αρκούσαν λίγες χιλιάδες ευρώ και η  Άννα Μαρία  δε θα έφευγε ποτέ τόσο βίαια από την  αγκαλιά της μητέρας της για τον ουρανό. Ο δρόμος - λαιμητόμος, λειτούργησε σα μια παγίδα θανάτου για το 8χρονο κοριτσάκι.

Ελλιπής φωτισμός και ξεθωριασμένες διαγραμμίσεις. Ρωγμές αντί για πεζοδρόμια. Η αυτοψία της Μαίρης Τζώρα αποκαλύπτει τα όσα συνθέτουν την παγίδα που γράπωσε την αθώα παιδική ψυχή.  Στα δίχτυα της έχουν πιαστεί και άλλοι κάτοικοι του νησιού.

Πριν από λίγες μέρες ένα αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε στην είσοδο ενός καφέ. 

Ζωτική η σημασία των διαγραμμίσεων 

Το οδικό δίκτυο  Κέρκυρας – Λευκίμμης θυμίζει κατηφόρα  θανάτου στο σημείο που έγινε το δυστύχημα. Για περίπου ενάμιση χιλιόμετρο τα αυτοκίνητα αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα χωρίς να ξεχωρίζουν τις λωρίδες κυκλοφορίας. Οι αρμόδιοι όμως διαχρονικά αγνοούν τις επανηλειμμένες κρούσεις των κατοίκων για ξεκάθαρες διαγραμμίσεις. Έτσι τώρα όλη η Ελλάδα θρηνεί το χαμό μιας αθώας παιδικής ψυχής.

Προκαλεί αγανάκτηση όμως και η εγκληματική αμέλεια των αρμοδίων που οδήγησε στο χαμό της αθώας παιδικής ψυχής. Στο δρόμο καρμανιόλα έχουν σημειωθεί και άλλα δυστυχήματα, ενώ οι ειδικοί εξηγούν στο Άρη Λάμπο ότι το κόστος για να περάσει η διαγράμμιση είναι παρά πολύ μικρό.    

Οι δρόμοι έξω από  πολλά σχολεία της χώρας θυμίζουν ναρκοπέδια. 

Η οδός Κορυτσάς περνάει μπροστά από το τρίτο δημοτικό σχολείο Χαιδαρίου. Είναι ένας δρόμος στον οποίο δεν υπάρχουν διαγραμμίσεις για να ξεχωρίζουν οι δυο λωρίδες αλλά δεν υπάρχουν ούτε και διαβάσεις για να μπορούν να περνούν εύκολα τα παιδιά από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο.

Άραγε πόσες ακόμα παιδικές ψυχές πρέπει να χαθούν για να ιδρώσει το αυτί των υπευθύνων;

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top