Πολίχνη: Το γκράφιτι με τη μορφή του γέροντα Παΐσιου

Με φόντο τους αγιορείτικους αμπελώνες, τον επίγειο παράδεισο του

Σημείο αναφοράς στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης έχει γίνει μια ζωγραφιά γκράφιτι. Απεικονίζει τον γέροντα Παϊσιο μέσα σε αμπελώνα. Το έργο δείχνει μια άλλη ματιά από αυτό που ξέραμε μέχρι σήμερα ως ζωγραφική του δρόμου.

Οδός ιερομονάχου Παϊσίου . Ένα δρομάκι μήκους 100 μέτρων που βγαίνει στην πλατεία Μετεώρων στην Πολίχνη κλέβει τις εντυπώσεις με το γκράφιτι στους τοίχους.

Η μορφή του γέροντα Παϊσιου, με φόντο τους αγιορείτικους αμπελώνες,  τον επίγειο παράδεισο του, δεσπόζει επιβλητική. 
«Περνούσα, ο τοίχος ήταν φρεσκοβαμμένος. Ότι πρέπει για γκράφιτι. Όταν ήρθα με ρώτησαν τι κάνεις εκεί, δε λυπάσαι… Τους έδειξα το σχέδιο και συμφώνησαν... το έκανα και ελευθερώθηκα» λέει ο καλλιτέχνης. 

Ο Δημήτρης Ματσαρίδης μεγάλωσε στην Πολίχνη ξέρει τις γειτονιές και τους ανθρώπους . Τον ξέρουν όμως και εκείνοι. Ένας γκράφιτι καλλιτέχνης που κάνει τατουάζ για να βιοπορίζεται με έντονο θρησκευτικό αίσθημα. Σπάει στερεότυπα...

Η μορφή του γέροντα Παϊσίου φιλοτεχνήθηκε αρχικά το 2005 , ο καλλιτέχνης το 2018 έκανε κάποιες διορθώσεις καθώς πάρα την απήχηση της ζωγραφιάς στον κόσμο, κάποιοι την μουτζούρωσαν.

Στο πρώτο γκράφιτι υπήρχε η φράση «Πίστευε και μη, ερεύνα». Η φράση προφανώς κρίθηκε παρεξηγήσιμη από κάποιους φανατικούς και ο καλλιτέχνης την αφαίρεσε. 

«Πιστεύεις, δεν πιστεύεις, ερεύνησε το. Μία είναι η αλήθεια. Αν ψάξεις, εκεί θα καταλήξεις»

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top