Με νταούλια και μαντινάδες ξεκίνησαν διαδηλωτές από Θεσσαλονίκη και Κρήτη

Από νωρίς έφτασαν οι πρώτοι στην πλατεία Συντάγματος

Με νταούλια και… ζουρνάδες ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη οι διαδηλωτές που θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 14:00 στην πλατεία Συντάγματος. 

Κρατώντας ελληνικές σημαίες και φορώντας μπλούζες με τον Ήλιο της Βεργίνας, επιβιβάστηκαν στα πούλμαν στο Άγαλμα του Βενιζέλου και φωνάζοντας συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, έδωσαν τον παλμό του σημερινού συλλαλητηρίου. 

Δεκάδες πούλμαν ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη για το συλλαλητήριο της Αθήνας - φωτογραφία: Intimenews/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Κλειστοί δρόμοι και σταθμοί του Μετρό

Με λάβαρα και κρητικές κατσούνες καταφτάνουν διαδηλωτές από την Κρήτη

Οι Χανιώτες πάλι που ξεκίνησαν από το βράδυ του Σαββάτου για την Αθήνα, έχοντας ανά χείρας ελληνικές σημαίες, λάβαρα και κρητικές κατσούνες έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά και άρχισαν να κατευθύνονται προς το Σύνταγμα. 

Με σημαίες στα χέρια και τραγουδώντας το "Μακεδονία Ξακουστή" ξεκίνησαν οι διαδηλωτές - φωτογραφία: Intimenews/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πριν αναχωρήσουν από το λιμάνι της Σούδας κυμάτισαν μια τεράστια ελληνική σημαία και τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή», αλλά και συνθήματα εναντίον των πολιτικών. 

Οι πρώτοι διαδηλωτές είναι ήδη στο Σύνταγμα

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής οι πρώτοι διαδηλωτές άρχισαν να κατευθύνονται προς την πλατεία Συντάγματος για το μεγάλο ραντεβού που έχουν δώσει στις 14:00 το μεσημέρι. 

Μέσα από βίντεο που έχουν κατακλύσει τα social media φαίνονται διαδηλωτές να μπαίνουν μέσα στους συρμούς του Μετρό, τραγουδώντας το «Μακεδονία Ξακουστή» και κρατώντας ελληνικές σημαίες. 

Υπενθυμίζεται ότι από τις 10:00 το πρωί θα είναι κλειστοί οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Ομόνοια» και «Πανεπιστήμιο», στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων που έχει λάβει η αστυνομία, για το συλλαλητήριο αλλά και την αντισυγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top