Ραγδαία επιδείνωση του καιρού: Θα ρίξει "καρεκλοπόδαρα"

Σε ποιες περιοχές θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα

καταιγίδες

Για ακατάπαυστη βροχή που θα επηρεάσει αρκετές περιοχές της Ελλάδας προειδοποιεί η μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου. 

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του meteo η ένταση των φαινομένων θα είναι πιο έντονη στη δυτική και βορειοανατολική χώρα, όπου θα πέσουν αθροιστικά σημαντικές ποσότητες βροχής και ενδέχεται να δημιουργήσουν πλημμυρικά επεισόδια. 

Την Τρίτη τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, ενώ βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στο Ανατολικό Αιγαίο και το βράδυ στην Κρήτη. 

Λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης, οι βροχές στα ανατολικά και νότια θα έχουν χαρακτήρα λασποβροχών. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ηπειρωτικά και σε ημιορεινά τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας.

Την Τετάρτη βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ηπειρωτικά.

Την Πέμπτη τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και κατά τόπους σε ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα.

Την Παρασκευή οι βροχές προβλέπεται να περιοριστούν σημαντικά, ενώ το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι βελτιωμένος και η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 12 χωριά της Ηλείας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν 12 χωριά στην Ηλεία και συγκεκριμένα στους δήμους Ανδρίτσαινας και Κρεστένων λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. 

Αναλυτικά ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις εξής κοινότητες:

  • Μάτεσι, Θεισόα, Σέκουλα και Δαφνούλα της Δημοτικής Ενότητας Ανδρίτσαινας
  • Καλλιθέας και Βρεστού της Δημοτικής Ενότητας Αλιφείρας και
  • Μακρισίων, Καλυβακίων, Φρίξας, Πλουτοχωρίου, Διασέλλων και Τρυπητής της Δημοτικής Κοινότητας Σκιλλούντοςτου Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα  και τις έντονες βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν από τις 15-01-2019 στις παραπάνω περιοχές.

Από τις βροχές καταστράφηκαν καλλιέργειες, πλημμύρισαν σπίτια και προκλήθηκαν κατολισθήσεις κυρίως σε επαρχιακούς δρόμους. 

Κατολισθήσεις στο Πλωμάρι

Νέες κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο Πλωμάρι της Λέσβου από τις έντονες βροχοπτώσεις, κυρίως στο αγροτικό οδικό δίκτυο. 

Η πιο επικίνδυνη σημειώθηκε στις θέσεις Καφούρα και Μονογενή και προς Άγιο Ελευθέριο.

Ο δρόμος έκλεισε από πτώσεις βράχων, ελαιοδένδρων που ξεριζώθηκαν μαζί με μεγάλη ποσότητα χώματος και λάσπης που υποχώρησε. 

Τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να περάσουν από εκεί και χρειάζεται μεγάλη προσοχή για όσους περνούν από το σημείο, διότι υπάρχουν πολλοί μικροί και μεγάλοι βράχοι που είναι έτοιμοι να πέσουν μαζί με λάσπη και χώμα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top