Ανεμοστρόβιλος σάρωσε χωριό στην Ηλεία

Καθιζήσεις και κατολισθήσεις λόγω έντονης βροχής

καιρος ανεμοστροβιλος ηλεια

Στο έλεος ανεμοστρόβιλου βρέθηκε το χωριό Σαβάλια στην Ηλεία.

Ο ανεμοστρόβιλος έκανε το πέρασμά του το πρωί της Πέμπτης, προκαλώντας ζημιές σε στέγες σπιτιών αλλά και αναστάτωση στους κατοίκους.

Σε κάποιες περιπτώσεις οι ζημιές στις στέγες ήταν τόσο μεγάλες που πέρασαν τα νερά της βροχής μέσα στα σπίτια, πλημμυρίζοντάς τα, σύμφωνα με το ilialive.gr, το οποίο μετέδωσε και εικόνες από το πέραμα του ανεμοστρόβιλου.

Το χωριό Σαβάλια μετά το πέρασμα ανεμοστρόβιλου. Φωτογραφία: ilialive.gr

Κατολισθήσεις και καθιζήσεις δρόμων από τις βροχοπτώσεις

Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία και Αχαΐα δέχτηκαν το μένος της κακοκαιρίας, καθώς εκεί εντοπίζονται τα σοβαρότερα προβλήματα από τις συνεχείς βροχοπτώσεις.

Πλημμυρισμένος ο Πηνειακός Λάδωνας. Φωτογραφία: Νικολόπουλος Αντώνης/Eurokinissi

Στον Νομό Ηλείας σημειώθηκαν κατολισθήσεις στα εξής τμήματα του οδικού δικτύου: Γέφυρα Καρυάς-Χάνι-Πανόπουλο, Ζαχάρω-Αρήνη, Χρυσοχώρι-Λογγό, Μίνφη-Βρεστό-Μυρώνεια, Χελιδόνι-Κρυονέρι, Κρέστενα-Ανδρίτσαινα και Αλφειούσα-Καλλίκωμο.

Ζημιές από την κακοκαιρία στην Ηλεία. Εικόνες από την Νεράιδα Αρχαίας Ολυμπίας. Φωτογραφία: Γιάννης Σπυρούνης/Eurokinissi/ilialive.gr

Η κυκλοφορία στα σημεία έχει αποκατασταθεί μετά από επέμβαση των τεχνικών συνεργείων της Περιφέρειας, ωστόσο επειδή συνεχίζονται οι βροχοπτώσεις, επαναλαμβάνονται σε ορισμένα σημεία τα κατολισθητικά φαινόμενα.

Στην Αιτωλοακαρνανία  σημειώθηκαν καταπτώσεις βράχων στην περιμετρική οδό Ναυπάκτου, οι οποίοι απομακρύνονται από τα τεχνικά συνεργεία. Επίσης, στη θέση Κλεισούρα σημειώθηκε πτώση φερτών υλικών, τα οποία απομακρύνθηκαν με την επέμβαση των συνεργείων.

Επιθεώρηση στο σημείο των καταστροφών στην Ηλεία. Φωτογραφία: Γιάννης Σπυρούνης/Eurokinissi/ilialive.gr

Στην Αχαΐα, τα συνεργεία επενέβησαν στους ποταμούς Πείρο και Μεγανίτη, όπου εκτελέστηκαν εργασίες διευθέτησης κοίτης, άρσης προσχώσεων, και ενίσχυση αναχωμάτων.

Ακόμη, στην παλαιά εθνική οδό Πατρών-Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου, εντοπίστηκαν σημαντικές φθορές στο οδόστρωμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top