Στην κυκλοφορία δόθηκε η εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ύψος των Τεμπών

Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας αποχώρησαν αλλά δεν κάνουν πίσω

Δείτε ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Στην κυκλοφορία δόθηκε η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος των Τεμπών και στα δύο ρεύματα, μετά τον αποκλεισμό της το μεσημέρι του Σαββάτου, από αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας.

Κλειστή παραμένει η εθνική οδός στο κόμβο της Νίκαιας, καθώς στο σημείο παραμένει το αγροτικό μπλόκο από Θεσσαλούς αγρότες. Η κίνηση των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριους οδούς.

Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας θα πραγματοποιήσουν νέα σύσκεψη για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους, αναμένοντας την πρόκληση από την κυβέρνηση για διάλογο.

«Μας ανάγκασε να βγούμε στον δρόμο, επιμένουμε και ζητούμε να συναντηθούμε με την κυβέρνηση με κλιμάκιο υπουργών υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη» δήλωσε , το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων Κώστας Τζελας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στόχος τους είναι να πετύχουν μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ώστε να του παραθέσουν τα αιτήματα και τα προβλήματα του κλάδου τους. 

Στην Καστοριά στις 12:00 το μεσημέρι αγρότες από τη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπίας Τελιγιορίδου.

Από τις 13:00 – 14:00 κλειστός έμεινε επίσης ο δρόμος στο Δερβένι. Στις 12:00 οι αγρότες έκλεισαν τον δρόμο στο ύψος των Μαλγάρων, ενώ την ίδια ώρα αποκλείστηκε και ο κόμβος της Κουλούρας Ημαθίας. Στις Σέρρες τα τρακτέρ παρατάχθηκαν και απέκλεισαν την κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους μετά τις 14:00 το μεσημέρι. 

Τέλος η Παναιτωλοακαρνανική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών κάλεσε σε αποκλεισμό της Ιόνιας Οδού από τις 19:00 έως τα μεσάνυχτα, στο ύψος του κόμβου Μπάγια.

Στην Κεντρική Μακεδονία έχουν στηθεί αγροτικά μπλόκα στα εξής σημεία:

  • Στα διόδια Μαλγάρων, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθήνας
  • Στον νομό Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας
  • Στην Εθνική Οδό Βέροιας - Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας
  • Στον νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου
  • Στον νομό Πιερίας, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης
  • Στο 67ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης -Θεσσαλονίκης
  • Στις Σέρρες στο μπλόκο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top