Ομόνοια: Έπεσε κιόσκι πάνω σε ηλικιωμένο λόγω ισχυρών ανέμων

Στο έλεος της κακοκαιρίας η χώρα

Η "Χιόνη" σφυροκοπά τη χώρα. Στα Χανιά σημειώθηκαν εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις. Στην Αττική ξεριζώθηκαν δέντρα και πινακίδες, ενώ στην Ομόνοια, τραυματίστηκε το πρωί ένας ηλικιωμένος όταν έπεσε επάνω του ένα ολόκληρο κιόσκι λόγω των ισχυρών ανέμων.   

Ομόνοια ώρα 11 το πρωί. Ένας ηλικιωμένος πέφτει αιμόφυρτος στο οδόστρωμα. Δευτερόλεπτα πριν, το κιόσκι που βλέπετε έπεσε επάνω του!

Οι περαστικοί είναι σοκαρισμένοι από όλα όσα εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια τους. 

"Σα να το σήκωσε ανεμοστρόβιλος", λένε οι αυτόπτες μάρτυρες. Ο άτυχος άντρας είδε το κιόσκι να τον καταπλακώνει. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ έφτασαν στο σημείο και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, με τον κόσμο να παρακολουθεί μουδιασμένος.  Το κιόσκι ήταν δεμένο επάνω σε σίδερα, λεει ο ιδιοκτήτης, όμως ο άνεμος ήταν ....δαιμονισμένος! 

Ο αέρας μας ...πήρε και μας σήκωσε. Δημιούργησε προβλήματα σε όλη την Αττική. Ξερίζωσε δέντρα... Ξήλωσε πινακίδες... Αναποδογύρισε κάδους σκουπιδιών. 

Στη Μεταμόρφωση οι κάτοικοι έδεσαν τις ταμπέλες για να μην ...πέσουν στα κεφάλια τους.

Ο δυνατός άνεμος παρέσυρε ακόμη και κάδους. Σε αρκετά σημεία μάλιστα διερχόμενοι οδηγοί κινδύνεψαν.
Στο Μαρούσι έπεσαν δέντρα επάνω σε αυτοκίνητα σε υπαίθριο πάρκινγκ, με τους οδηγούς το πρωί να τα ψάχνουν! Λίγο πιο μακριά, ένα τεράστιο πεύκο έπεσε στη μέση του δρόμου, με τα συνεργεία του δήμου να προσπαθούν να το απομακρύνουν. 

Στην Πεντέλη οι κάτοικοι φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους. Ο αέρας είναι τόσο δυνατός που έσπασε ακόμη και τις βίδες από τους κάδους απορριμάτων. 

Στην χιονισμένη Πάρνηθα κάποιοι πήγαν για χιονοπόλεμο, ενώ τα 10 μποφόρ έδεσαν τα πλοία στα λιμάνια!  Χθες βράδυ άγιο είχαν οι κάτοικοι στην Πεύκη. Ξαφνικά άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο και είδαν στην πόρτα του σπιτιού τους ένα ξεριζωμένο δέντρο. 

Στην περιοχή της Πεύκης ο δυνατός αέρας έσπασε ένα δέντρο ακριβώς στην είσοδο της πολυκατοικίας που βλέπετε. Ευτυχώς εκείνη τη χρονική στιγμή δεν περνούσε κάποιος πεζός. 

Στο έλεος της κακοκαιρίας τα Χανιά 

Η Χιόνη χτυπά αλύπητα από χθες την Κρήτη. Στα Χανιά η δυνατή νεροποντή διέλυσε το οδικό δίκτυο και μετέτρεψε τους δρόμους σε ορμητικούς χειμμάρους. Δέντρα έπεσαν, σπίτια πλημμύρισαν, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητα τους. Ο ποταμός Κερίτης φούσκωσε και κατέστρεψε καλλιέργειες, ενώ παρέσυρε ένα αυτοκίνητο. 

Στον Κάτω Σταλό, μπροστά στην κάμερα καταρρέει τμήμα του λόφου λόγω της κακοκαιρίας. Στον Πλατανιά υποχώρησε η γέφυρα του Ταυρωνίτη. Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα. 

Το ενετικό λιμάνι των Χανίων μαστιγώθηκε από τα κύματα. H θάλασσα μάλιστα κατάπιε τον εξοπλισμό των μαγαζιών. 

Στο Έλος Χανίων σημειώθηκε σήμερα η εντονότερη βροχόπτωση πανελλαδικά με 100 χιλιοστά, σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 

Κόρινθος: Παρέσυρε κάδους απορριμάτων

Ισχυροί άνεμοι χτύπησαν και την Κόρινθο. Χρειάστηκαν μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να βρεθεί ο κάδος από την πλατεία, στο δρόμο. Σόμπες και έπιπλα από καφετέριες καταστράφηκαν. Οι μέγιστες ριπές ανέμου στον Ισθμό της Κορίνθου ήταν 134 χιλιόμετρα την ώρα, στην Παξιμάδα Καρύστου 124 και στην Πεντέλη 109.

Ελικόπτερο του ΕΚΑΒ πάλευε με την κακοκαιρία 

Μάχη με τους ισχυρούς ανέμους και την καταιγίδα δίνουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ στον αέρα. Το ελικόπτερο πραγματοποιεί αεροδιακομιδή ασθενούς από τη Σύρο και ο πιλότος παλεύει με την κακοκαιρία. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top