Η "Ωκεανίδα" βάζει στην κατάψυξη τη χώρα - Πού εντοπίζονται τα προβλήματα

Στα 20 εκατοστά το χιόνι στα Τρίκαλα -- Τι λέει ο μετεωρολόγος Θ.Κολλυδάς

Δείτε στο βίντεο του Μεσημβρινού Δελτίου του STAR την πρόβλεψη του διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολλυδά

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η κακοκαιρία «Ωκεανίς». Ήδη στη Βόρεια Ελλάδα το έχει στρώσει στις περισσότερες περιοχές, ενώ έντονη χιονόπτωση σημειώνεται σε Θεσσαλία και Λέσβο! Όπως είπε ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολλυδάς στο Μεσημβρινό Δελτίο του STAR, τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση από το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη αλλά θα ενταθούν στη Θεσσαλία. 

«Πάγωσε» τη Βόρεια Ελλάδα η Ωκεανίς! Xιόνια στη Θεσ/κη- Στους -6 η Φλώρινα

 

Θυελλώδεις και πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι πνέουν στο μεταξύ σε πολλές περιοχές της χώρας. Ενδεικτικά, σύμφωνα με το meteo.gr, οι μέγιστες ριπές ανέμου καταγράφηκαν ως εξής:

Σαμοθράκη (121 χλμ/ώρα)
Πορταριά Μαγνησίας (119 χλμ/ώρα)
Μακρινίτσα (109 χλμ/ώρα)
Σιμωνόπτερα (92 χλμ/ώρα)
Πάρνηθα – σε υψόμετρο 1.230 μέτρων (92 χλμ/ώρα)
Αριδαία Πέλλας (90 χλμ/ώρα)
Λήμνος (90 χλμ/ώρα)
Αντίκυρα (84 χλμ/ώρα)
Τα κυριότερα προβλήματα από την κακοκαιρία εντοπίζονται στις μετακινήσεις.

Διακοπή κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Πάρνηθος

Διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ, στο ρεύμα προς καζίνο, λόγω χιονόπτωσης.

Έκλεισε λόγω χιονόπτωσης και η περιφερειακή οδός Πεντέλης- Νέας Μάκρης

Έκλεισε λόγω χιονόπτωσης και η περιφερειακή οδός Πεντέλης- Νέας Μάκρης.

Σύμφωνα με την Τροχαία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως τον 'Αγιο Πέτρο και στα δύο ρεύματα 

Χιόνια στους νομούς Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας 

Συγκεκριμένα, στην περιοχή της Σπηλιάς Κισσάβου το χιόνι φτάνει τα 20 εκατοστά, ενώ παρόμοιο φαινόμενο σημειώνεται στη Καλλιπεύκη του δήμου Τεμπών, όπως και σε Μελιβοία, Καρίτσα, Σκλήθρο του δήμου Αγιάς.

Τα 20 εκατοστά φτάνει το χιόνι στα ορεινά και ημιορεινά των δήμων Πύλης και Μετεώρων στο νομό Τρικάλων.

Σύμφωνα με όσα τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, ωστόσο, στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις μετακινήσεις των οδηγών.

Χιονόπτωση έχουμε και στο νομό Καρδίτσας όπου το ύψος του χιονιού, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Τσιάκο, στους αυχένες Τυμπάνου και Αγίου Νικολάου ξεπερνά τα 20 εκατοστά. Σύμφωνα με τον ίδιο οι δρόμοι είναι ανοιχτοί.

Προβλήματα στον Έβρο

Αισθητή από τις πρώτες πρωινές ώρες έκανε την παρουσία της και στη Θράκη η «Ωκεανίδα». Το νέο κύμα κακοκαιρίας που ακολούθησε την καλοκαιρία των προηγούμενων ημερών εισέβαλε με θυελλώδεις ανέμους, θερμοκρασίες υπό του μηδενός και χιονοπτώσεις.

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το νησί της Σαμοθράκης, το οποίο έχει ντυθεί στα λευκά.

Ασθενείς χιονοπτώσεις σημειώνονται κατά διαστήματα σε όλους τους δήμους του νομού Έβρου και οι μηχανισμοί των δήμων προχωρούν σε ρίψη αλατιού στα σημεία όπου λόγω του παγετού υπάρχει πρόβλημα ολισθηρότητας. 

Στη Ροδόπη η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο επαρχιακό δίκτυο Δρανιάς-Οργάνης-Σμιγάδας-Μυρτίσκης-Άνω Βυρσίνης. Στην επαρχιακή οδό Νέας Σάντας-Κέχρου (από το 15ο χλμ και στον υπόλοιπο ορεινό όγκο) και Ραγάδας-Εσοχής. Λόγω αυξημένης ροής υδάτων, η κυκλοφορία διεκόπη στις ιρλανδικές διαβάσεις Μεσοχωρίου, Αγ. Μαρίνας Ιμέρου και Μωσαϊκού.

Με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία και στην Ξάνθη, στην εθνική οδό Ξάνθης-Μ.Σ. Αγίου Κωνσταντίνου, από το 35ο χιλιόμετρο και στη δημοτική οδό Καρυόφυτου-Λειβαδίτη-Δασικού χωριού.

Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό

Τέλος, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, από τις 12 το μεσημέρι, απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του δυτικού ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής και του ανισόπεδου κόμβου Βαφέικων Ξάνθης. Η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω του εθνικού δικτύου Κομοτηνής-Πόρτο Λάγους-Ξάνθης.

Λέσβος 

Η «Ωκεανίς» έφτασε και τη Λέσβο. Ήδη από το πρωί χιονίζει στα περισσότερα ορεινά χωριά της Λέσβου. Σύμφωνα με το lesvospost  η κατάσταση στο οδικό δίκτυο είναι πολύ καλή αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Χιονίζει σε Αγιάσο, Σκαλοχώρι, Βατούσα, Μεγαλοχώρι, Παλαιοχώρι, Βαφειό, Αμπέλικο, Λεπέτυμνο, αλλά και χαμηλότερα.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Προβλήματα σε ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους στα 8 με 9 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά τα 10. Ειδικότερα, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Ρίο-Αντίρριο, Κυλλήνη-Κεφαλλονιά και Κυλλήνη-Ζάκυνθος. To πρωί δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο από Βόλο για Σποράδες. Κλειστές παραμένουν και οι γραμμές Κεραμωτή Καβάλας-Λιμένα Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Ακυρώσεις πτήσεων στη Θεσσαλονίκη

Τέσσερις πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης ακυρώθηκαν μέχρι στιγμής, καθώς δεν κατέστη δυνατή η προσγείωση των αεροσκαφών λόγω των δυνατών ανέμων και της χαμηλής νέφωσης.

Συγκεκριμένα δεν προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης τα αεροπλάνα που εκτελούσαν τις πτήσεις από Λάρνακα, Νυρεμβέργη, Βερολίνο και Αθήνα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της Fraport Greece, Γιάννη Παπάζογλου.

Λόγω της αδυναμίας προσγείωσης του αεροπλάνου που εκτελούσε την πτήση Αθήνα - Θεσσαλονίκη δεν έγινε και η αντίστοιχη προγραμματισμένη πτήση Θεσσαλονίκη - Αθήνα. Ακυρώθηκαν επίσης οι πτήσεις για Καλαμάτα και για Σάμο και Σκύρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top