Στα 2,5 μέτρα το χιόνι στη Σαμοθράκη – Στο έλεος της κακοκαιρίας το νησί

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση - Aπαγορεύονται οι μετακινήσεις

καιρος χιονι σαμοθρακη

Η κακοκαιρία «Ωκεανίς» σφυροκοπά ανελέητα το νησί της Σαμοθράκης με το χιόνι να έχει φτάσει τα 2,5 μέτρα.

Τα προβλήματα στο νησί είναι πολλά, καθώς η έντονη χιονόπτωση συνεχίστηκε το πρωί της Δευτέρας μετά από ένα μικρό «διάλειμμα» που έκανε την Κυριακή.

Δεμένα πλοία, κλειστά σχολεία και προβλήματα από την κακοκαιρία

Οι Αρχές εκμεταλλεύτηκαν αυτή την προσωρινή «παύση» προκειμένου να ανοίξουν κάποιους δρόμους, ώστε να έχουν επικοινωνία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

«Οι ανάγκες όμως είναι πολύ μεγάλες. Χρειαζόμαστε πολλά μηχανήματα να δουλεύουν, συγχρόνως, τόσο για την απομάκρυνση του χιονιού όσο και για την εναπόθεσή του, γιατί είναι τεράστιες οι ποσότητες χιονιού. Όσο συνεχίζεται η χιονόπτωση, δεν μπορεί να γίνει καμία εργασία και η κατάσταση επιδεινώνεται», δήλωσε ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας. 

Πλέον οι Αρχές έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έχοντας ζητήσει βοήθεια με εκχιονιστικά μέσα, μηχανήματα και χειριστές, μέχρι να αποκατασταθεί ο απόπλους.

Ο κ. Βίτσας σημειώνει πως με το χιόνι, τις χαμηλές θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να κινείται μεταξύ -6 και -4 βαθμών Κελσίου και τους ισχυρούς ανέμους, έντασης 7-8 μποφόρ, το νησί εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ανά διαστήματα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, ενώ παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top