Τρεις συλλήψεις για ληστείες σε βάρος επιχειρηματιών

Θα οδηγηθούν στον ανακριτή την Τετάρτη

Στον ανακριτή θα οδηγηθούν  οι τρείς Έλληνες που συνελήφθησαν για τη ληστεία ενός εργολάβου πριν από έναν χρόνο στη Λαμία. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να εμπλέκονται και σε άλλες δυο ληστείες με θύματα επιχειρηματίες στην Εκάλη και το Μαρούσι.

Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν εκτενώς ληστείες που έχουν γίνει τόσο στην Αττική όσο και στη Στερεά Ελλάδα. Η αιτία για να εξαρθρωθεί αυτή η σπείρα ήταν η ληστεία που έγινε τον Μάρτιο του 2018 σε γνωστό εργολάβο στη Λαμία. Τρεις κουκουλοφόροι χτύπησαν τον ηλικιωμένο άνδρα και τον έβαλαν μέσα στο διαμέρισμά του με την απειλή όπλου. Άρπαξαν χρυσαφικά και χρήματα δικά του και της ηλικιωμένης συζύγου του.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως αυτή η υπόθεση είναι η λεγόμενη «εργολαβία». Κάποιος δηλαδή έδωσε πληροφορίες για το ποιόν του επιχειρηματία και πήγαν οι δράστες και έκαναν τη ληστεία. 

Η κακοποιός δράση ξεκίνησε έναν μήνα νωρίτερα. Οι δράστες είχαν ληστέψει σύζυγο επιχειρηματία στο σπίτι της στην Εκάλη, ενώ πριν από δέκα μέρες λήστεψαν έναν υπάλληλο ναυτιλιακής εταιρίας στο Μαρούσι. Του άρπαξαν 50.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί βρήκαν πέντε φυσίγγια, συστήματα παρακολούθησης, ακόμα και GPS προκειμένου να ξέρουν πού πάνε τα θύματά τους. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top