Ο καιρός τρελάθηκε! Από τα 20άρια στα χιόνια και το απαγορευτικό απόπλου

Πού θα μείνουν κλειστά τα σχολεία

Δείτε στο video την πρόγνωση του μετεωρολόγου, Θοδωρή Κολυδά, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ο Μάρτης είναι και… γδάρτης και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα, αφού μέσα σε 24 ώρες ο καιρός σημείωσε στροφή 180 μοιρών και από τα 20άρια και από την καλοκαιρία το γύρισε στα χιόνια και τους θυελλώδεις ανέμους που ήδη έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα. 

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια λόγω… μποφόρ

Οι άνεμοι που πνέουν στα πελάγη φτάνουν έως και τα 9 μποφόρ με αποτέλεσμα να τεθεί σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου. 

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Πέραμα - Παλούκια Σαλαμίνας, Πάχη Μεγάρων - Φανερωμένη Σαλαμίνας, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυκλάδες και Μαρμάρι. Κλειστή είναι επίσης η γραμμή Αγ. Μαρίνα - Νέα Στύρα.

Σε ισχύ τέθηκε απαγορευτικό απόπλου και στο λιμάνι του Λαυρίου, ενώ κλειστές είναι ακόμη οι γραμμές Καβάλα - Πρίνος, Καβάλα - Λιμένας Θάσου, Κυλλήνη - Ζάκυνθος και Κυλλήνη - Κεφαλλονιά.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα, Τετάρτη,  να ταξιδέψουν, καλό θα είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία για τυχόν αλλαγές των δρομολογίων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Πού θα μείνουν κλειστά τα σχολεία

Στη Δυτική Μακεδονία οι κάτοικοι ξύπνησαν με το χιόνι να έχει καλύψει τα πάντα, ενώ σε αρκετές περιοχές, όπως η Φλώρινα και το Αμύνταιο ο υδράργυρος έκανε βουτιά στους -3 βαθμούς Κελσίου. 

Για τον λόγο αυτό κλειστά θα μείνουν σήμερα Τετάρτη 13 Μαρτίου τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας, και του δήμου Αμυνταίου.

Επίσης, στον δήμο Σερβίων Βελβεντού στις δημοτικές ενότητες Καμβουνίων και Λιβαδερού τα σχολεία δε θα λειτουργήσουν, ενώ στις δημοτικές ενότητες Σερβίων και Βελβεντού τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 10.15 π.μ.

Στον δήμο Εορδαίας τα σχολεία θα ξεκινήσουν με μια ώρα καθυστέρηση, ενώ οι παιδικοί σταθμοί στους παραπάνω δήμους θα λειτουργήσουν κανονικά.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Aττική
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές στα βόρεια και ανατολικά τις πρώτες πρωινές ώρες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες στην Πάρνηθα (ενδεικτικό υψόμετρο 1.000 μέτρα). Από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το απόγευμα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση μετά το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, γρήγορα, όμως, ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές, χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές τις πρωινές ώρες στα ορεινά, βαθμιαία όμως από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το απόγευμα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες από τα βόρεια. Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα δυτικά 8 με 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση μετά το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
Στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι το απόγευμα σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top