Μπράντλεϊ και Κούπερ: Δύο ορφανά αρκουδάκια στην αγκαλιά του Αρκτούρου

Τριγυρνούσαν στην Κοζάνη

Δύο αξιαγάπητα ορφανά αρκουδάκια τριών μηνών υιοθετήθηκαν από τον «Αρκτούρο». Ο Μπράντλεϊ και ο Κούπερ βρέθηκαν τυχαία από ένα ζευγάρι που ζει στην Οινόη Κοζάνης. Μία εβδομάδα μετά ειδοποίησαν την οργάνωση και έτσι ξεκίνησε η διαδικασία επανένταξής τους. 

Δεν έχουν καμία σχέση με τον διάσημο ηθοποιό, παρά τα ονόματά τους. Τώρα βρίσκονται στο καταφύγιο και εκπαιδεύονται ώστε να μπορέσουν να βγουν ξανά στο φυσικό τους περιβάλλον. Οι φροντιστές έχουν πάρει τη θέση της μητέρας τους και ο ρόλος τους είναι πολύ σημαντικός. 

Ό,τι θα έκανε και η μαμά...

Τα αρκουδάκια περνούν τα πρώτα τρία χρόνια της ζωής τους με την μητέρα τους. Μετά τραβούν τον δικό τους δρόμο. Η περίπτωση του Μπράντλεϊ και του Κούπερ είναι διαφορετική. Είναι ορφανά και αναγκαστικά χρειάζονται την ανθρώπινη φροντίδα. 

Μέχρι τον Ιούλιο τα αρκουδάκια θα έχουν άμεση επαφή με την ομάδα του «Αρκτούρο». Θα ζουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε περιφραγμένη περιοχή στο δάσος, με σκοπό την εξοικείωσή τους με τη φύση. Μέρος της εκπαίδευσης είναι το κρύψιμο της τροφής και ο ελάχιστος χρόνος επαφής με το ανθρώπινο είδος. Η διατροφή τους περιλαμβάνει τροφές που βρίσκονται ήδη στη φύση, όπως φρούτα και λαχανικά, ώστε να μην δυσκολευτούν στην αναζήτησή τους όταν αφεθούν ελεύθερα. Το κρέας αποτελεί μόλις το 10% της διατροφής τους στην Ελλάδα. Με λίγα λόγια προετοίμαζονται, όπως τα παιδιά, για να βγουν στην «κοινωνία»

«Oι αρκούδες φοβούνται τον άνθρωπο, όπως και οι λύκοι. Εκδηλώνει επιθετική συμπεριφορά μόνο η μαμά αρκούδα που θέλει να προστατεύσει τα μικρά της» όπως είπε ο Πάνος Στεφάνου, υπεύθυνος επικοινωνίας του «Αρκτούρου» στο star.gr. 

Δεύτερη ευκαιρία ζωής στην Ούσκο 

Ο Αρκτούρος φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 19 αρκούδες. Μία από αυτές και η Ούσκο. Η ιστορία της συγκινητική. H αρκουδίτσα βρέθηκε στα Σκόπια το καλοκαίρι του 2015. Έχει σοβαρό πρόβλημα στα πίσω πόδια της. Αρχικά οι εξετάσεις της έδειξαν πως πρόκειται για αναπηρία. Τότε η ευθανασία ΄έμοιαζε μονόδρομος, ώστε να μην ταλαιπωρηθει κι άλλο το ζώο. Όμως ο «Αρκτούρος» αποφάσισε να της δώσει άλλη μια ευκαιρία στη ζωή. Βρήκε κατάλληλο αναπηρικό αμαξίδιο, που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε αρκούδα, κι έτσι η Ούσκο βολτάρει τώρα στο δάσος. Το αμαξίδιο εφαρμόζεται στα πίσω πόδια του ζώου και το βοηθά να κινείται με ευκολία.   

 

 

    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top