Έγκλημα στο Αιγάλεω: Ξεκινάει η δίκη της συζύγου στο Εφετείο

Κατηγορείται για τη δολοφονία του άνδρα της ενώ κοιμόταν

Έγκλημα στο Αιγάλεω

Ήταν Ιούνιος του 2012. 44χρονος υπάλληλος εταιρίας σεκιούριτι βρίσκεται νεκρός από όπλο στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού  του. Τον πυροβόλησαν την ώρα που κοιμόταν. 

Οι αρχές απέκλεισαν από την αρχή τη ληστεία καθώς  δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης. Στο σπίτι βρίσκονταν τα δυο ανήλικα παιδιά του θύματος και η σύζυγός του. Ο άτυχος άνδρας είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι από το όπλο που του ανήκε και έφερε νόμιμα. 

Η σύζυγος του θύματος είχε κριθεί ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση χωρίς ωστόσο να προφυλακιστεί. Στο απολογητικό της υπόμνημα που είχε καταθέσει τον Ιανουάριο του 2016 είχε καταθέσει ότι οδηγήθηκε στην ομολογία του εγκλήματος ύστερα από πιέσεις των ανακριτικών αρχών. 
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι πήρε την ευθύνη πάνω της για τον φόνο αφού είχαν βρεθεί αποτυπώματα μονάχα των δυο ανήλικων παιδιών της στο όπλο του εγκλήματος 

Στο βούλευμα αναφερόταν ότι  η κατηγορούμενη αφού βεβαιώθηκε ότι όλοι στην οικία είχαν κοιμηθεί, πήρε το πιστόλι που βρισκόταν δίπλα στο σύζυγό της και τον πυροβόλησε στο κεφάλι. Στη συνέχεια πέταξε το όπλο κάτω από τον καναπέ του σαλονιού και ξάπλωσε στο κρεβάτι του γιου της, παριστάνοντας ότι μόλις είχε ξυπνήσει από το θόρυβο. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, σηκώθηκαν και οι δύο και πήγαν στην κρεβατοκάμαρα, όπου βρήκαν τον 44χρονο μέσα σε μια λίμνη αίματος. Μετά τις προτροπές κάποιων γειτόνων που έσπευσαν στο διαμέρισμα, ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ. Όμως, όταν έφθασε το ασθενοφόρο, ήταν ήδη πολύ αργά.
Τόσο η σύζυγος όσο και τα παιδιά του θύματος υποστηρίζουν ακόμα πως εκείνη την ώρα το θύμα κοιμόταν στην κρεβατοκάμαρα με μισάνοιχτη την μπαλκονόπορτα από την οποία θα πρέπει να μπήκε, όπως υποστηρίζουν, ο επαγγελματίας δολοφόνος και  τον σκότωσε. Εκείνοι βρίσκονταν σε άλλα δωμάτια του σπιτιού και ξύπνησαν από τον πυροβολισμό και τρέχοντας στην κρεβατοκάμαρα αντίκρισαν τον νεκρό. 

Ο δικηγόρος της γυναίκας Παύλος Σαράκης δήλωσε στο star.gr 

«Είναι μια υπόθεση με εξαιρετικό ποινικό ενδιαφέρον. Μία δολοφονία σ’ ένα διαμέρισμα, στα βαθιά χαράματα που αναστατώνει άμεσα μία πολυκατοικία, μια γειτονιά της Αθήνας. Ο σύζυγος νεκρός στο κρεβάτι του, με μία σφαίρα στο κεφάλι, εξ’ επαφής από το προσωπικό του όπλο. 

Ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης

»Ένας άντρας, επαγγελματίας και άρτια εκπαιδευμένος σωματοφύλακας υψηλών προσώπων. Η σύζυγος κοιμάται σε άλλο δωμάτιο μαζί με τα παιδιά τους. Μία αγαπημένη οικογένεια που βιώνει μία αναπάντεχη τραγωδία. Μία τραγωδία που η κορύφωσή της ολοκληρώνεται με το συμπέρασμα της πολύμηνης έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Αστυνομίας. Ο δολοφόνος είναι μέσα από την οικογένεια! 

»Δεν εντοπίστηκαν ίχνη διάρρηξης του διαμερίσματος. Ασκείται ποινική δίωξη στη σύζυγο του θύματος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Τι κι αν δεν βρέθηκαν αποτυπώματά της στο όπλο, ούτε καν ίχνη πυρίτιδας στο χέρι της. Δεν εντοπίστηκε κίνητρο, αφού όλοι μιλούν για ένα αγαπημένο και δεμένο ζευγάρι. Αγνοούνται πλήρως τα παιδιά που καταθέτουν από την πρώτη στιγμή για τα γεγονότα και ευθαρσώς υποστηρίζουν την αθωότητα της μητέρας τους. Η οικογένεια και άλλοι μάρτυρες ισχυρίζονται ότι το θύμα τους τελευταίους μήνες ήταν ανήσυχο για την προσωπική του ασφάλεια και λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης. Πιστεύουν ότι ένας επαγγελματίας δολοφόνος εισέβαλε λάθρα στο διαμέρισμα και εκτέλεσε τον άτυχο άντρα με το ίδιο του το όπλο που είχε δίπλα του, ενώ κοιμόταν. 

»Ως υπεράσπιση, οφείλουμε να αναδείξουμε στη Δίκη του Εφετείου τις αντιφάσεις και τα κενά της αστυνομικής έρευνας. Να φωτίσουμε σκοτεινά σημεία της υπόθεσης. Είμαστε πεπεισμένοι για την αθωότητα της κατηγορουμένης συζύγου. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το Δικαστήριο - που τη σύνθεσή του κοσμούν έμπειροι και εξαιρετικοί δικαστές αλλά και ένορκοι με κοινωνική εμπειρία – θα απαλλάξει τη σύζυγο και μητέρα, λυτρώνοντας και τη ψυχή του θύματος. Ο φάκελος της δολοφονίας του άτυχου άντρα πρέπει να ανοίξει ξανά, ώστε οι Αρχές να εντοπίσουν τον πραγματικό δολοφόνο και όσους άλλους εμπλέκονται σ΄αυτή την υπόθεση, που έχει όλα τα χαρακτηριστικά ταινίας αστυνομικού θρίλερ».

Της Τασούλας Παπανικολάου


 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top