1.300 Ανιχνευτές «πλημμύρισαν» τον Βόλο

Η μεγαλύτερη πολιτιστική συνάντηση Εφήβων στην Ελλάδα

εφηβοι βολος

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η μεγαλύτερη πολιτιστική συνάντηση Εφήβων στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή 1300 μελών της προσκοπικής κίνησης, η «35η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση».

Για τέσσερις ημέρες, από τις 2 έως τις 4 Μαϊου, 1.300 Ανιχνευτές (έφηβοι ηλικίας 15-18 ετών), «πλημμύρισαν» τον Βόλο. Η πόλη έζησε στον μοναδικό προσκοπικό παλμό της 35ης Πανελλήνιας Ανιχνευτικής Πολιτιστικής Ενημέρωσης (Π.Α.Π.Ε.), η οποία ήταν αφιερωμένη στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, για τους οποίους οι Πρόσκοποι είναι υπερήφανοι πρεσβευτές τους.

Η 35η Π.Α.Π.Ε., αποτελεί την πολυπληθέστερη μαζική πολιτιστική συνάντηση εφήβων στην Ελλάδα, η οποία διοργανώθηκε από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Βόλου. Είναι μία διαδραστική πανελλήνια συνάντηση με έντονο πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα, κατά την οποία οι έφηβοι καλούνται να αναπτύξουν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους μέσα από πρωτογενείς έρευνες, αλλά και να αναδείξουν το ταλέντο, τις ικανότητες και τις καλλιτεχνικές τους ευαισθησίες.

Φέτος, οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, καθώς οι 125 ομάδες εφήβων (Κοινότητες Ανιχνευτών) από όλη την Ελλάδα παρουσίασαν:

•    125 έρευνες πάνω σε κοινωνικά θέματα τα οποία προβληματίζουν τους εφήβους, όπως τα ναρκωτικά, η ξενοφοβία, η διαφορετικότητα, o σχολικός εκφοβισμός, η εκπαίδευση, το brain drain, το aids, η διάδραση με την κοινωνία, ο εθελοντισμός, το προσφυγικό, η οικονομική κρίση κ.α. 

•    24 τηλεοπτικά σποτ εμπνευσμένα από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε.

•    21 χορευτικά – κάθε είδος χορού

•    21 εφηβικά μουσικά συγκροτήματα

•    64 συμμετοχές στον διαγωνισμό φωτογραφίας 

•    132 συμμετοχές σκίτσου, κόμικ & γελοιογραφίας

•    36 ταινίες μικρού μήκους

•    8 θεατρικά

•    53 ποιήματα-λογοτεχνήματα

Κατά τη διάρκεια της δράσης, εκπρόσωποι από τον Σύλλογο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ (με τον οποίο οι Πρόσκοποι έχουν υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας) ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες της Π.Α.Π.Ε. και τους κατοίκους του Βόλου, για τη λειτουργία της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών και την τεράστια ανάγκη που υπάρχει για νέους δότες.

Τις τελετές έναρξης και λήξης τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο εκπρόσωπος τους Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού πατέρας Μάξιμος. Επίσης τίμησε με την παρουσία της τη δράση και σύσσωμη η δημοτική αρχή της πόλης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Ιάσωνας Αποστολάκης, εκπρόσωποι του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και άλλων εθελοντικών φορέων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Μαγνησίας Κώστας Τσουράπας, ο Πρόεδρος των υπεραστικών ΚΤΕΛ Δημήτρης Κολινδρίνης και ο Πρόεδρος των Αστικών ΚΤΕΛ Νίκος Ευαγγελινός. 

Η 36η Πανελλήνια Πολιτιστική Ανιχνευτική Ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί τον Aπρίλιο του 2020 στο Αγρίνιο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top