Ερασιτέχνης ψαράς στη Χίο έβγαλε συναγρίδα 15,5 κιλών

Περιέγραψε πώς έκανε την ψαριά της ζωής του

Ερασιτέχνης ψαράς δεν πίστευε στα μάτια του όταν είδε το θεόρατο ψάρι που πιάστηκε στο αγκίστρι του. 

Όπως αποδείχθηκε ήταν μία συναγρίδα βάρους 15,5 κιλών, την οποία κατάφερε να ανεβάσει στην βάρκα του με μοναδικό όπλο μια πετονιά

Όπως θα δείτε και στο video, ο Μανώλης από τη Χίο ποζάρει περήφανος με την ψαριά του, κι αν κρίνουμε από το μέγεθος του ψαριού, κάνει καλά.

Ο Μανώλης με την ψαριά του

«Η συναγρίδα αυτή βγήκε με ένα καρούλι και μια πετονιά κι ένα αγκίστρι στο χέρι και δόλωμα έβαλα κέφαλο, κεφαλόπουλο, ζωντανό δόλωμα δηλαδή» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Μανώλης Μητσώλης.

Οι πεντανόστιμες συναγρίδες ζουν στους βυθούς της Μεσογείου και στις ακτές του βορειοανατολικού ατλαντικού και φτάνουν το πολύ μέχρι τα 16 κιλά. Θεωρούνται πολύτιμες για το οικοσύστημα και πέφτουν πολλές φορές θύματα υπεραλίευσης.

«Βγήκε περίπου στα 33 μέτρα. Με παίδεψε πάρα πολύ γιατί δεν είναι ούτε καλάμι, ούτε μηχανισμός. Το ζόρι όλο το έφαγαν τα χέρια μου, πάλευα περίπου 15 με 17 λεπτά, το ψάρι δεν ερχότανε γιατί ήταν πολύ μεγάλο, αλλά τέλος πάντων το κατάφερα, το κούρασα και το έβγαλα πάνω στη βάρκα μου» δήλωσε ο ερασιτέχνης ψαράς.

«Του κυνηγού και του ψαρά το πιάτο, 10 φορές είναι αδειανό και μια φορά γεμάτο».  Έτσι λέει η παροιμία. Όμως το πιάτο του Μανώλη θα είναι όπως φαίνεται γεμάτο με φιλεταρισμένη συναγρίδα πρώτης ποιότητος για πολλές μέρες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top