Αγίου Πνεύματος 2021: Μικρές αποστάσεις, μεγάλες αποδράσεις σε νησιά

Οι πιο κοντινοί προορισμοί για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις εκτός νομού - Πώς θα ταξιδεύουμε στα νησιά 

Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος έρχεται και θες να αποδράσεις, αλλά όχι και να «ξενιτευτείς». Θες να κάνεις τις πρώτες σου μίνι διακοπές, αλλά δε θες να δώσεις και μία περιουσία. Εύκολο. Οι επιλογές για κοντινές εξορμήσεις είναι πολλές και άκρως δελεαστικές. Αρκεί να σκεφτείς ότι δίπλα στην Αθήνα υπάρχουν πολλά νησιά που προσφέρονται για ένα ειδυλλιακό τριήμερο.

Εκδρομές Αγίου Πνεύματος: Έξι οικονομικοί προορισμοί για το τριήμερο

Αίγινα η κλασική

Τι σου έρχεται πρώτο στο μυαλό όταν ακούς κοντινό νησί; Η Αίγινα φυσικά. Σε απόσταση μόλις μίας ώρας από το λιμάνι του Πειραιά δεν είναι τυχαίο που κάθε Σαββατοκύριακο «πήζει» από Αθηναίους. Το φτηνό ακτοπλοϊκό εισιτήριο και τα συνεχή δρομολόγια της δίνουν προστιθέμενη αξία της. Έχει ένα μοναδικό «ταλέντο» να συνδυάζει ηρεμία αλλά και κοσμοπολίτικη ζωή. Το νησί είναι γεμάτο από εστιατόρια και μπαράκια, ενώ αν αγαπάς την ιστορία να σε ενημερώσουμε πως στην Αίγινα θα ανακαλύψεις τα ερείπια του ναού του Απόλλωνα και της Αφαίας ή την Παλιά Χώρα με τις 365 εκκλησίες και τον Ελαιώνα. Άλλωστε το νησί υπήρξε αγαπημένο στέκι του Καζαντζάκη αλλά και πολλών άλλων συγγραφέων, ηθοποιών, πολιτικών, καλλιτεχνών και επιχειρηματιών. 

Αγίου Πνεύματος 2021: Ποιοι δουλεύουν και για ποιους είναι αργία 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#aeginaportal #aegina #aigina

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aegina Portal (@aeginaportal.gr) στις

 

 

 

Τζιά (Κέα) η κοσμοπολίτικη 

Ποιο είναι το κοντινότερο κυκλαδονήσι στην Αθήνα; Η Τζιά φυσικά. Το αιγαιοπελαγίτικο νησί αποτελεί τον ορισμό του μικρή απόσταση… μεγάλη απόδραση. Πας στο Λαύριο, μπαίνεις στο καράβι και σε μία ώρα είσαι σε έναν άλλο κόσμο. Η Κέα έχει τη φήμη του προορισμού για «σκαφάτους» και η αλήθεια είναι πως μερικές από τις καλύτερες παραλίες της δεν είναι εύκολα προσβάσιμες με αυτοκίνητο, καθώς έχουν χωματόδρομο. Σας αποζημιώνουν, όμως, τα κρυστάλλινα νερά και η αίσθηση του «εγω κι εσύ, εσύ κι εγώ, μόνοι πάνω στη γη». Φημίζεται, επίσης, για τα μονοπάτια της. Χτισμένα σαν πέτρινες σκάλες, έχουν καταφέρει να αποτελούν ιδανικό μέρος για όσους αγαπούν την πεζοπορία. Δεν είναι τυχαίο που έχουν χαρακτηριστεί ως «Δίκτυο Διαδρομών Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος». Επίσης, το ήξερες ότι στα νερά της Τζιας, έξω από το λιμάνι, υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα ναυάγια του κόσμου; Πρόκειται για τον «Βρετανικό». Το υπερωκεάνιο μετατράπηκε σε νοσοκομειακό πλοίο για τις ανάγκες του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου και πιθανότατα βυθίστηκε από νάρκη.

Αγίου Πνεύματος 2021: Πότε «πέφτει» το τριήμερο;

 

 

 

 

 

Αγκίστρι τo... μικροσκοπικό

Το Αγκίστρι είναι το new entry των τελευταίων ετών. Χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότεροι Αθηναίοι το επιλέγουν για τα τριήμερά τους. Μόλις μία ώρα μακριά από το λιμάνι του Πειραιά και σε απόσταση αναπνοής από την Αίγινα, το νησάκι αυτό των μόλις 13,37 χιλιομέτρων σε αποζημιώνει και με το παραπάνω. Ήσυχο, χαλαρωτικό, διαθέτει όμορφες παραλίες και το καλύτερο; Δε χρειάζεσαι καν αυτοκίνητο. Αν αγαπάς την πεζοπορία θα το λατρέψεις. Το τοπίο είναι μαγευτικό, συνδυάζοντας γαλάζια νερά και καταπράσινα πεύκα. Σκάλα, Μεγαλοχώρι και Δραγωνέρα είναι μερικές από τις must παραλίες του νησιού. Όσο για τη νυχτερινή του ζωή; Μη σας ξεγελάει η ηρεμία του. Προσφέρεται για έντονα βράδια.

Σπέτσες το νησί του «Μάγου»

Έχει χαρακτηριστεί ως το πιο αρχοντικό και κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού. Είναι μόλις 2,5 ώρες μακριά από τον Πειραιά με πλοίο και 3,5 ώρες οδικώς από την Αθήνα μέχρι την Κόστα. Με ιστορία 5.000 χρόνων, πανέμορφη αρχιτεκτονική και μοναδική ατμόσφαιρα θα σας ταξιδέψει με τον «αέρα» της. Από τα καλύτερα αξιοθέατα του νησιού είναι το αρχοντικό που στεγάζει το μουσείο της Μπουμπουλίνας. Σε αυτό φυλάσσονται και τα οστά της ηρωικής καπετάνισσας. Η κοσμοπολίτικη ζωή των Σπετσών δε χρειάζεται συστάσεις. Αν θέλετε όμως να γνωρίσετε καλύτερα το νησί, ο γύρος του είναι 27 χιλιόμετρα (μισή ώρα χωρίς στάσεις) και μπορεί να σας προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις Σπέτσες. Δεν είναι τυχαίο που η «Φράξος» (έτσι ονομάζονταν παλιά οι Σπέτσες) ενέπνευσε έναν από τους μεγαλύτερους Βρετανούς μυθιστοριογράφους, τον Τζον Φώουλς, να γράψει τον «Μάγο», ένα από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα του αιώνα. «Tο νησί είναι ένα κόσμημα, ένας παράδεισος» είχε γράψει ο Φώουλς, ο οποίος έκανε τις Σπέτσες διάσημες στο αγγλόφωνο κοινό.

 

 

 

 

Σύρα η Αρχόντισσα των Κυκλάδων

Είναι από μόνη της ένα «ταξίδι» στον χρόνο. Ιδιαίτερη πατρίδα του Μάρκου Βαμβακάρη, αποτελεί ιδανικό προορισμό για το τριήμερο. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί την έχουν επιλέξει για να ζήσουν μόνιμα, επιλέγοντας ποιότητα ζωής μίας άλλης εποχής. «Η Σύρα έχει στιλ» γράφει ένας τοίχος της Ερμούπολης και δεν έχει άδικο. Η Σύρος διαθέτει συνολικά 29 γραφικούς οικισμούς, που συνθέτουν την εικόνα της μέσα από μεσαιωνικές αναφορές και κυκλαδίτικη αισθητική. Η απόδρασή σας στο νησί δεν μπορεί παρά να ξεκινήσει από μια βόλτα στην πρωτεύουσα του νησιού, την Ερμούπολη. Τα γραφικά σοκάκια με τα εντυπωσιακά αρχοντικά και τα μεγαλόπρεπα δημόσια κτίρια θα «γεμίσουν» το μάτι σας, ενώ η θέα προς το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας θα γαληνεύσει την ψυχή σας.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#kalimera #anosyros #syros #greece #february 💙

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Syros Island | Cyclades Greece (@syros_cyclades) στις

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Did you miss it? Walking in #hermoupolis 💙 #syros 💙 #kalimera #greece #island #september #2018

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Syros Island | Cyclades Greece (@syros_cyclades) στις

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#syros #agiapakou #galissas #nudism #beach #nudist #cyclades #greece #naturist

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Syros Island | Cyclades Greece (@syros_cyclades) στις

 

Ύδρα η γραφική

Μιάμιση ώρα χωρίζει τη γραφική Ύδρα από τον Πειραιά. Το νησί του Αργοσαρωνικού είναι ιδανικό ακόμα και για μονοήμερη απόδραση. Η Υδραία αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον Πάμπλο Πικάσσο, τον νομπελίστα Ελύτη, τον Εγγονόπουλο, τον Χένρυ Μίλλερ, μέχρι τον Γεώργιο Σεφέρη. Κύριο χαρακτηριστικό στοιχείο του νησιού είναι ότι δεν υπάρχουν τροχοφόρα και οι μετακινήσεις γίνονται μόνο με τα γαϊδουράκια. Η Ύδρα μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής βγαλμένο από το παρελθόν. Σπίτια, χτισμένα αμφιθεατρικά, με γκρι πέτρες, άσπρες και μπλε λεπτομέρειες ξεπροβάλλουν με εξαιρετική αρχιτεκτονική και αισθητική. Η σύνδεση με τις πανέμορφες παραλίες της Βλυχό, Άγιο Νικόλα, Μπίστι κ.λ.π., γίνεται μόνο με θαλάσσια ταξί. 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Holiday houses on #hydraisland with beautiful views and swimming pools,visit www.hydradirect.com #hydradirect

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη HydraDirect (@hydradirect) στις

 

«Δωρεάν» spa στην Κύθνο

Το Κυκλαδονήσι της διπλανής πόρτας είναι ιδανική λύση για ένα ταξίδι αστραπή. Συνδυάζει όλη την ομορφιά των Κυκλάδων (μικρά λευκά χωριά, ξωκλήσια, αμμουδερές παραλίες) χωρίς την «κοσμοπλημμύρα» άλλων διάσημων κυκλαδίτικων νησιών. Γνωστή για την αυθεντική κουζίνα της, προσφέρεται για να απολαύσετε ιδιαίτερες «λιχουδιές». Οι στραπατσάδες της Κύθνου με ντομάτα και κατσικίσιο τυρί ή με ντομάτα είναι ένα μόνο από τα τοπικά πιάτα.  Όσο για τις παραλίες της; Ξεχωρίζει η Κολώνα, μία αμμουδερή λωρίδα που συνδέει την Κύθνο με το νησάκι του Αγίου Λουκά, σχηματίζοντας εκατέρωθεν δύο παραλίες με κρυστάλλινα νερά. Επίσης αν το πάτε… ποδαράτο από την Κολώνα, σε δέκα λεπτά θα συναντήσετε  μια αμμουδιά, όπου αναβλύζουν ιαματικά νερά ( για δωρεάν spa ), όπως άλλωστε και στην παραλία των Λουτρών. Οι λάτρεις της πεζοπορίας θα αποζημιωθείτε εξίσου καθώς το νησί είναι γεμάτο με χαραγμένα μονοπάτια. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kolona is one of the most impressive beach of the Aegean sea located on the northwest side of Kythnos . Actually, Kolona consists from two impressive beaches separate from a thin strip of sand connects the islet of Agios Loukas to the island of Kythnos. #kythnos_cyclades #greece #island #adventure #explore #hiking #sea #travel #trip #world #europe #exploretocreate #neverstopexploring #travelgram #tourguide #beautiful #nature #sunset #sailing #wanderlust #beach #sky #outdoors #naturalovers #ocean #hike #discover #landscape #sun #traveller Reposted from @ahoi_captain_segelurlaub

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη kythnos_cyclades (@kythnos_cyclades) στις

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top