Πατροκτόνος Ζακύνθου: «Έσωσα τα αδέλφια μου από έναν πατέρα δυνάστη»

«Η ιστορία μου μοιάζει με αρχαία τραγωδία»

Στις 28 Ιουνίου ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία του συνταξιούχου ταχυδρομικού υπαλλήλου στη Ζάκυνθο από τον γιο του, καθώς εκείνος πίστευε ότι κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη αδελφή του. Μέσα από τις φυλακές ο 27χρονος Αλέξης δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε από τους δικαστές να του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία. 

Όπως είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και στη Γιώτα Κηπουρού, κάθε μέρα μετανιώνει για την πράξη του. 

Ζάκυνθος: Νέα στοιχεία στην υπόθεση του 27χρονου πατροκτόνου

«Μακάρι να μην είχα φτάσει ποτέ στο σημείο να σκοτώσω τον πατέρα μου. Περιμένω να βρεθώ μπροστά στους δικαστές μου για να ελαφρύνω την ψυχή μου και τη συνείδησή μου», είπε.  

Πατροκτόνος Ζάκυνθος: «Θόλωσα και τον σκότωσα, το έχω μετανιώσει»

Ο πατροκτόνος της Ζακύνθου χαρακτήρισε τη ζωή του μια «αρχαία τραγωδία» εξαιτίας του δυνάστη πατέρα του, ενώ τόνισε ότι έφτασε σε αυτή την εγκληματική πράξη για να σώσει τα αδέλφια του από τις αρρωστημένες ορέξεις του θύματος. 

Ζάκυνθος: Τι αποκαλύπτει η μητέρα του 26χρονου πατροκτόνου

«Περιμένω η κοινωνία και η δικαιοσύνη να κατανοήσει το δράμα που ζω. Μακάρι να μην είχε ανέβει ποτέ το αίμα στο κεφάλι μου. Λυπάμαι πολύ γι’ αυτό που έγινε. Πιστεύω στην ελληνική δικαιοσύνη και πιστεύω ότι θα αποφασίσει το καλύτερο δυνατό για εμένα. Όλοι πιστεύουν ότι αξίζω μια δεύτερη ευκαιρία στην κοινωνία», είπε. 

Aδελφός 27χρονου πατροκτόνου στη Ζάκυνθο: «Σκότωσε έναν Κέρβερο»

Το χρονικό της υπόθεσης

Πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Αλέξης σκότωσε τον πατέρα του με καραμπίνα μέσα στο φορτηγάκι του. Όπως είπε, είχαν δώσει ραντεβού γιατί εκείνος του ζητούσε επιτακτικά να του βρει μια γυναίκα για να συνευρεθεί μαζί της ερωτικά. 

Ζάκυνθος: «Δεν μπορούσε να βλέπει τα παιδιά να ζουν έτσι»

Ο νεαρός στην ομολογία του είπε ότι ο λόγος που τον σκότωσε ήταν γιατί πίστευε ότι κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη αδελφή του, όπως είχε κάνει και στο παρελθόν με τη μεγάλη του αδελφή. 

Πατροκτόνος Ζακύνθου: «Αδελφέ μου, ξαναγεννήθηκα!»

«Όταν η μικρή μου αδελφή μου έδειξε τα γεννητικά της όργανα και μου είπε ότι πονάει εκεί, κατάλαβα ότι ο πατέρας μου έκανε τα ίδια που έκανε και στην άλλη μου αδελφή και θόλωσα», είχε πει στους αστυνομικούς. 

«Τον σκότωσα για την τιμή της οικογένειάς μου» λέει ο 26χρονος πατροκτόνος της Ζακύνθου

Αποκαλύφθηκε, επίσης, ότι σε όλη την παιδική του ηλικία είχε δεχθεί απίστευτη κακοποίηση από τον πατέρα του, τόσο ο ίδιος, όσο και η μητέρα και τα αδέλφια του. Περιέγραφε τη ζωή μαζί του ως έναν εφιάλτη. 

Η μητέρα του χώρισε κάποια στιγμή από τον πατέρα του και πίστεψε ότι το μαρτύριό τους τελείωσε. Εκείνος παντρεύτηκε μια άλλη γυναίκα κι έκανε μαζί της δύο παιδιά. Όταν όμως η γυναίκα πέθανε από καρκίνο τα παιδιά έμειναν μόνα μαζί του. Σύμφωνα με τον 25χρονο ήταν παρατημένα, ατημέλητα, βρώμικα. Πολλές φορές ακούγονταν κλάματα πίσω από τις κλειστές πόρτες. 

Ο 27χρονος δεν άντεξε όλα όσα γίνονταν και πήρε την απόφαση να σκοτώσει τον πατέρα του. Στο πλευρό του βρέθηκε σχεδόν όλη η κοινωνία της Ζακύνθου, που τώρα περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top