Ληστές ΑΧΕΠΑ: Η μεταγωγή υπό δρακόντεια μέτρα και η απόδραση του Τοξοβόλου

Αιφνιδίασε την αντιτρομοκρατική η παρουσία της 39χρονης Θεσσαλονικιάς 

Στον εισαγγελέα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν το μεσημέρι οι 3 αντιεξουσιαστές  που έκαναν τη ληστεία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Εν τέλει, στους δύο αντιεξουσιαστές άσκησε δίωξη για ληστεία και οπλοκατοχή, ενώ στην 39χρονη δίωξη για συνέργεια στη ληστεία.

Αν και τους έπιασαν επ’ αυτοφώρω για ληστεία, η μεταγωγή τους το μεσημέρι στον εισαγγελέα, έγινε σαν να πρόκειται για ηγετικά μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης.  

Οι δύο σκληροί αντιεξουσιαστές που παλαιότερα είχαν κατηγορηθεί και για εμπλοκή σε τρομοκρατική οργάνωση, χωρίς όμως να καταδικαστούν γι' αυτό,  κατέβηκαν από τα αυτοκίνητα της αντιτρομοκρατικής φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα. 

To ρεπορτάζ του Μεσημβρινού  Δελτίου Ειδήσεων του STAR

Οι αστυνομικοί τους πήγαν στην εισαγγελία από το πίσω υπόγειο παρκινγκ των δικαστηρίων, σχεδόν τρέχοντας, σηκωτούς. Ακόμη και την 39χρονη γυναίκα συνεργό τους, που έδειχνε να κουτσαίνει, προφανώς από κάποιο τραυματισμό στο πόδι, που έγινε πιθανότατα χθες το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της σύλληψης της μετά τη ληστεία της χρηματαποστολής στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Ληστεία ΑΧΕΠΑ: Γιατί δεν είχε κάνει συλλήψεις η Αντιτρομοκρατική;

Οι συλληφθέντες, ηλικίας 35 και 41 ετών, έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές. Και οι τρεις θα παραπεμφθούν στον ανακριτή.

Με αφορμή τη μεταγωγή των συλληφθέντων στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, συλλογικότητα αναρχικών  πραγματοποίησε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των συλληφθέντων, ενώ προσπάθησαν να μπουν μέσα χωρίς να καταστεί αυτό εφικτό.

Πώς έφτασε η Αντιτρομοκρατική στα ίχνη τους- Η απόδραση του Τοξοβόλου

Η αντιτρομοκρατική είχε γίνει σκιά τους εδώ και μέρες, όταν κάποια στιγμή οι δύο αντιεξουσιαστές, χάθηκαν από τα στέκια που συνήθως σύχναζαν.  Αυτό όμως που σήμανε κόκκινο συναγερμό στην αστυνομία, ήταν άλλο.  

Είχε προηγηθεί η απόδραση ενός σκληρού αντιεξουσιαστή και φίλου τους, του Τοξοβόλου της πλατείας Συντάγματος. Αυτός, έφυγε σαν κύριος το πρωί της περασμένης Παρασκευής, από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας, όπου εξέτιε την ποινή του.  Όπως και οι άλλοι δύο ληστές του ΑΧΕΠΑ, είχε κατηγορηθεί κι αυτός για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση αλλά επίσης αθωώθηκε. Πολλές συμπτώσεις για να είναι τυχαίες, όπως λένε οι αστυνομικοί.

Αιφνιδίασε την αντιτρομοκρατική η παρουσία της 39χρονης Θεσσαλονικιάς 

Αυτό που αιφνιδίασε όμως την αντιτρομοκρατική είναι η παρουσία της 39χρονης Θεσσαλονικιάς στην κινηματογραφική ληστεία. Από μικρή ήταν γνωστό ότι κινούταν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.  Είχε απασχολήσει  την αστυνομία αλλά πριν από πολλά χρόνια από το 2007, όταν είχε κατηγορηθεί  για συμμετοχή σε εμπειρισμό  αντιπροσωπείας αυτοκινήτων.  Έκτοτε ουδέν, μέχρι και χθες το μεσημέρι που συνελήφθη για συνέργεια στη ληστεία. Στο σπίτι της στην Τριανδρία φαίνεται ότι σχεδιάστηκε η επιδρομη στο ΑΧΕΠΑ. 

Το χρονικό της ληστείας

Οι δύο κατηγορούμενοι έφυγαν με δικό τους αυτοκίνητο από Αθήνα για Θεσσαλονίκη αργά το απόγευμα της περασμένης Κυριακής. Το βράδυ έμειναν  στο σπίτι της 39χρονης και το πρωί της Δευτέρας, άλλαξαν πινακίδες στο αυτοκίνητο και επί δύο μέρες πήγαιναν στο ΑΧΕΠΑ για να κάνουν κατόπτευση του χώρου.  Το μεσημέρι της Τετάρτης έκαναν τη ληστεία αλλά τους έπιασαν επ΄ αυτοφώρω.

Τα αντικείμενα που βρήκε και κατέσχεσε η ΕΛ.ΑΣ από τις οικίες των συλληφθέντων

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) διενήργησε έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις οποίες μέχρι στιγμής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-αλεξίσφαιρο γιλέκο,
-μπουφάν με την ένδειξη « POLICE »,
-μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών,
-πλήθος τηλεφωνικών συσκευών και καρτών SIM ,
-4 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (λαπτοπ),
-πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (φορητές συσκευές αποθήκευσης, ψηφιακών δεδομένων USB , κάρτες μνήμης, σκληροί δίσκοι).

Επιπλέον, κατά τη σύλληψή τους κατασχέθηκαν  2 πιστόλια, έτοιμα προς χρήση (με σφαίρα στη θαλάμη) και δυο «κασετίνες» με χρήματα, προερχόμενα από τη ληστεία.

Επίσης, το όχημα που χρησιμοποίησαν για τη διάπραξη της ληστείας είναι ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, που αντιστοιχούν σε ιδίου τύπου και χρώματος αυτοκίνητο.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top