Θάνατος φοιτητή στην Κάλυμνο: «Βρέθηκε σε λάθος τόπο, τη λάθος στιγμή»

Ανατροπή στην υπόθεση του Νίκου Χατζηπαύλου

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το χρονικό της υπόθεσης

Νέα στοιχεία και μία πραγματογνωμοσύνη παρουσιάζουν οι γονείς του Νίκου Χατζηπαύλου, του 21χρονου φοιτητή που είχε βρεθεί νεκρός κάτω από περίεργες συνθήκες σε βραχώδη περιοχή της Καλύμνου τον Νοέμβριο του 2017.

Αν και αρχικά ο θάνατός του είχε χαρακτηριστεί ως ατύχημα, οι γονείς του ποτέ δεν δέχτηκαν αυτή την εκδοχή, μιλώντας από την πρώτη στιγμή για δολοφονία. Ο πατέρας, η μητέρα του αλλά και ο θείος του δε σταμάτησαν να αναζητούν την αλήθεια, καθώς δεν πίστεψαν ότι ο Νίκος απλά γλίστρησε και έπεσε από τα βράχια.

Αποκλειστικό STAR - Ανατροπή στον θάνατο του φοιτητή στην Κάλυμνο

Σύμφωνα με τη «Real News», το φως στις έρευνες και η ανατροπή που αναζητούσαν ήρε με τη νέα έκθεση του μηχανολόγου-μηχανικού και ειδικού πραγματογνώμονα, Παναγιώτη Μαδιά, βάσει της οποία η οικογένεια του 21χρονου φοιτητή θα ανασύρει την υπόθεση από το αρχείο.

Στην εν λόγω έκθεση ο κος Μαδιάς καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Νίκος Χατζηπαύλου αποκλείεται να γλίστρησε και να έπεσε από τα βράχια –όπως περιέγραφε το αρχικό πόρισμα- καθώς σε σχέση με το ύψος, απ΄όπου αρχικά είχε υπολογιστεί ότι έπεσε, θα έπρεπε να του έχουν προκληθεί συντριπτικά κατάγματα αλλά και εκδορές μεγάλης έκτασης στο σώμα του, σε βαθμό τέτοιο ώστε το θύμα να μην είναι αναγνωρίσιμο, κάτι που δε συνέβη στην περίπτωση του Νίκου.

«Βρέθηκε σε λάθος τόπο, τη λάθος στιγμή»

«Είμαι βέβαιος ότι ο γιος μου βρέθηκε σε λάθος τόπο, τη λάθος στιγμή. Τον σκότωσαν γιατί είδε κάτι που δεν έπρεπε να δει.Κατά τη διάρκεια των ερευνών ήμουν κι εγώ στο σημείο όπου επτά μέρες μετά βρέθηκε η σορός του. Είχαν πετάξει ελικόπτερα, drone και όλοι είχαν περάσει ξανά και ξανά από εκεί που τελικά τον εντόπισαν», δηλώνει στην εφημερίδα «Real News», ο πατέρας του αδικοχαμένου φοιτητή, Παρασκευάς.

«Το Σάββατο εκείνο, που ενημερωθήκαμε πια ότι ο γιος μας είχε εντοπιστεί νεκρός, ήταν η μοναδική ημέρα που οι ερευνητές δεν ήταν στην περιοχή. Όπως μάθαμε αργότερα, υπήρξαν τηλεφωνήματα βάσει των οποίων, εκείνη τη συγκεκριμένη ημέρα, τους οδηγούσαν να ψάξουν σε άλλο σημείο», αναφέρει ο κ. Παρασκευάς. 

«Είναι δολοφονία, όχι πτώση»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο άνθρωπος που ανέλαβε να αποκαλύψει την αλήθεια, ήταν ο θείος και νονός του Νίκου Χατζηπαύλου, Γιάννης Παπαρουσάκης.

«Είναι καθαρή δολοφονία, όχι πτώση. Το παιδί πήγε για μια απλή βόλτα με το ποδήλατό του και δεν επέστρεψε ποτέ. Όλοι γνωρίζουν ότι αυτή η περιοχή στην οποία βρέθηκε είναι παραβατική. Βρέθηκε σε λάθος τόπο, τη λάθος ώρα. Τον δολοφόνησαν αλλού, τον έκρυψαν και τον μετέφεραν εκεί όπου βρέθηκε, το επόμενο Σάββατο. Ήταν η μοναδική ημέρα που δεν είχαν πάει να κάνουν έρευνες. Αυτό για μένα λέει πολλά», σημειώνει.

Το χρονικό της υπόθεσης-θρίλερ

Ο 21χρονος είχε βρεθεί νεκρός τον Νοέμβριο του 2017 σε βραχώδη τοποθεσία της Καλύμνου. Ο τελευταίος άνθρωπος που τον είχε δει ζωντανό ήταν η μητέρα του. Της είχε πει ότι θα πήγαινε μία βόλτα με το ποδήλατο του, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ. Η σορός του βρέθηκε επτά ημέρες αργότερα από έναν 15χρονο που μάζευε κλαδιά, σε σημείο το οποίο τις προηγούμενες ημέρες είχαν «χτενίσει» όσοι συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top