Διακοπές στη Νάξο, τη μεγάλη «κυρία» των Κυκλάδων

Υπέροχες παραλίες και διαμονή σε γραφικά χωριά

Σου τα προσφέρει όλα απλόχερα! Υπέροχες παραλίες, εκπληκτικό φαγητό -σε τεράστιες μερίδες συνήθως- αρχαιολογικούς «θησαυρούς» και πολλά γραφικά χωριά. Αυτή είναι η Νάξος.

Ζάκυνθος: Οι 4+1 καλύτερες παραλίες του νησιού που πρέπει να επισκεφθείς

Αν ανήκετε στους αναποφάσιστους που δεν έχουν επιλέξει ακόμη τον προορισμό που θα επισκεφτούν φέτος το καλοκαίρι, πάρτε μία μικρή γεύση από το κυκλαδίτικο νησί που συνδυάζει τα πάντα. 

Η χώρα με το κάστρο του νησιού 

Φτάνοντας στο λιμάνι του μεγαλύτερου νησιού των Κυκλάδων, αντικρίζεις το πιο πολυσύχναστο σημείο του: τη Χώρα. Αν παρατηρήσεις ψηλά στο βάθος, θα προσέξεις το κάστρο του νησιού, το οποίο μπορείς να ανακαλύψεις πολύ εύκολα. Απλά, ακολούθησε τον δρόμο από τα σοκάκια και σε 20 λεπτά θα είσαι εκεί να απολαύσεις την θέα από κάποιο καφέ.

Φυσικά, δε γίνεται να πας στην Νάξο και να μην ανέβεις στο μνημείο της Πορτάρας! H βόλτα στη μυθική πύλη θα σε ανταμείψει, καθώς θα δεις ένα από τα πιο ωραία ηλιοβασιλέματα της ζωής σου.

Αφού δύσει ο ήλιος, ξεκινάει η περαντζάδα στη χώρα του νησιού. Μια ευθεία περίπου εφτακοσίων μέτρων, στην οποία  θα βρεις εστιατόρια, ταβερνάκια, μπαράκια και κλαμπ σε ταράτσες για τους λάτρες της νυχτερινής ζωής. Στη Χώρα η κυκλοφορία αυτοκινήτων απαγορεύεται μετά τις 20:00, οπότε μπορεί να έχει πολυκοσμία, αλλά υπάρχει χώρος για όλους!

Πού να πάω στο Πήλιο το καλοκαίρι - Oι top παραλίες

Ο Άγιος Προκόπιος μία από τις ωραιότερες παραλίες στη Νάξο 

Οι παραλίες με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα βρίσκονται στη δυτική πλευρά του νησιού και είναι προσβάσιμες και με λεωφορείο. Άγιος Προκόπιος, Αγία Άννα, Μάραγκας, Πλάκα και Καστράκι. Όλες τους έχουν καταγάλανα νερά και μεγάλες εκτάσεις χρυσής άμμου.

Η παραλία του Μάραγκα στη δυτική πλευρά του νησιού.

Είσαι λάτρης των sea- sports; Αν ναι, μην ανησυχείς. Θα βρεις πολλά σημεία για να κάνεις practice και μετά μπορείς να ξαναπάρεις τις θερμίδες που έχασες σε ένα από τα ταβερνάκια που «σκάει» το κύμα.

Διακοπές με αυτοκίνητο: Τρεις προορισμοί για βουτιές σε καταγάλανα νερά!

Ένα εκκλησάκι βρίσκται δίπλα στα καταγάλανα νερά του Αλυκού

Αν θες την ησυχία σου, σου προτείνουμε μία από τις παραλίες της ανατολικής πλευράς του νησιού, όπως η Μουτσούνα και το Αλυκό.

Η Νάξος και τα αυθεντικά χωριά της 

Τουριστική η Νάξος; Ναι, αλλά, αν έχεις αυτοκίνητο, μπορείς να βρεθείς σε ένα από τα υπέροχα γραφικά χωριουδάκια της, όπου θα είσαι μόνο εσύ και οι κάτοικοι. Εκεί, όπου οι ντόπιοι γνωρίζονται με τους ταξιδιώτες και τους φιλεύουν στις αυλές τους. Τυριά, κρέατα, γλυκά του κουταλιού, όπως και το ιδιαίτερο λικέρ από κίτρο, είναι κάποια από τα παραδοσιακά προϊόντα του νησιού που θα βρεις και σε καταστήματα. Tip: Αν δεν έχεις δίπλωμα, μπορείς να τα επισκεφτείς με το λεωφορείο. Έχει καθημερινά δρομολόγια.

Η «μυστική» παραλία μία ανάσα από την Αθήνα με τα καταγάλανα νερά

Σταματήστε για έναν καφέ κάτω από τον πελώριο πλάτανο στο Φιλώτι.

Αρχαιολογικοί Χώροι

Η Νάξος ανήκει στην κατηγορία των προορισμών που μπορούν και να σε επιμορφώσουν. Το νησί διαθέτει πλήθος αρχαιολογικών χώρων. Αξίζει να επισκεφτείς τον Κούρο των Μελάνων, τον ναό της Δήμητρας στο Σανγκρί αλλά και το επιτόπιο αρχαιολογικό μουσείο της Γρόττας που βρίσκεται μόλις 300 μέτρα από το Λιμάνι της Χώρας.

Το ταξίδι σου, αν ξεκινήσεις από τον Πειραιά, θα διαρκέσει 4 ώρες. Αν είσαι ανυπόμονος υπάρχει και η λύση του αεροπλάνου. Οι πτήσεις από το Ελευθέριος Βενιζέλος προς το αεροδρόμιο της Νάξου είναι καθημερινές.

Διαμονή σε υπέροχα ξενοδοχεία στη Νάξο

Η Νάξος είναι γεμάτη ομορφιές. Επομένως, όπου και να μείνεις θα βρίσκεσαι κοντά σε μαγικά τοπία. Στην περίπτωση που δεν έχεις αυτοκίνητο θα σου προτείναμε να βρεις ένα κατάλυμα μέσα στη Χώρα. Αν διαθέτεις όμως ΙΧ, θα μπορούσες να μείνεις κοντά στον Άγιο Προκόπιο, ώστε να βρίσκεσαι δίπλα στις πιο γνωστές παραλίες. Βρες το κατάλυμα που σου ταιριάζει ανάλογα με το πλάνο των διακοπών σου.

Διακοπές στη Νάξο, τη μεγάλη «κυρία» των Κυκλάδων

Άγιος Προκόπιος, η παραλία που θα σας «μαγέψει»

Ακτοπλοϊκά δρομολόγια και κόστος εισιτηρίων για τη Νάξο

Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Πειραιά για το νησί της Νάξου είναι αρκετά δημοφιλή, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο, όπου υπάρχουν πλοία που εκτελούν καθημερινά το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Συγκεκριμένα, θα βρεις τουλάχιστον δύο αναχωρήσεις καραβιών την ημέρα από τις 07:00 το πρωί, έως και αργά το απόγευμα.

Ο χρόνος που διαρκεί το ταξίδι από Πειραιά για Νάξο εξαρτάται από το εάν θα επιλέξεις ταχύπλοο ή συμβατικό πλοίο για το ταξίδι σου. Συνήθως, χρειάζεται από 3,5 έως και 6 ώρες για να φτάσεις, ανάλογα αν επιλέξεις συμβατικό πλοίο ή ταχύπλοο. Η τιμή του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου ξεκινάει από 27,5€ για οικονομική θέση και 83€ για ΙΧ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top