Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές της Χαλκιδικής λόγω σοβαρής βλάβης στο δίκτυο

ΓΕΝΟΠ: Το 80% της περιοχής είναι στο σκοτάδι

Χωρίς ρεύμα παραμένουν αρκετές περιοχές της Χαλκιδικής, στον απόηχο της φονικής κακοκαιρίας που έπληξε το σημείο το βράδυ της Τετάρτης.

Όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, χωρίς ρεύμα παραμένουν αυτή την ώρα η Κασσάνδρα, κάποιες περιοχές στο δεύτερο «πόδι» της Χαλκιδικής και ο δήμος Προποντίδας.

Φονική θεομηνία με έξι νεκρούς και έναν αγνοούμενο σε Χαλκιδική

Σύμφωνα, εξάλλου, με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργο Αδαμίδη, το 80% της περιοχής είναι εκτός ρεύματος. καθώς έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα από την πτώση πυλώνα στην εθνική οδό. 

Συγκλονιστική μαρτυρία: «Δεν προλάβαμε, έπεσε το στέγαστρο πάνω τους»

Σε ενημέρωση για την κατάσταση στη Χαλκιδική ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) εξήγησε ότι –λόγω της πρωτοφανούς έντασης των καιρικών φαινομένων- έπεσαν δυο ιστοί υψηλής τάσης στην περιοχή της Διώρυγας της Ποτίδαιας και σημειώθηκε βλάβη στη Γραμμή Μεταφοράς Ρεύματος Υψηλής Τάσης, που συνδέει τον Υποσταθμό  Μουδανιών με τον Υποσταθμό Κασσάνδρας.

Όπως διαβεβαίωσε, γίνονται εντατικές προσπάθειες «για τη διόρθωση της σοβαρής ζημίας». Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας συνδράμει για την αποκατάσταση της ρευματοδότησης  στα χωριά που έχει κοπεί το ρεύμα με την αποστολή γεννητριών στην περιοχή.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top